Direktlänk till inlägg 24 december 2016
Saffrans-cheesecake med pepparkaksbotten
6-8 port
Ingredienser:
till servering:
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret. Stöt pepparkakorna till smulor eller kör dem i matberedaren.
Tillsätt smöret och blanda.
Tryck ut kaksmulorna i en form med löstagbar kant.
Ställ det hela kallt en stund i kylen.
Vispa ihop crème fraiche med socker, saffran och ägg.
Smaksätt fyllningen med citronsaft och rivet citronskal.
Häll det i formen och grädda cheesecaken i ugnen i 20-25 minuter eller tills den stelnat.
Pudra florsocker över kakan och servera med tinade, lättsockrade björnbär eller annan frukt
GOD JUL
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|