Alla inlägg under november 2016

Av Svensson Svensson - 11 november 2016 10:00

Ja idag kändes det lite som en bra början, okey jag erkänner jag kunde inte hitta någon bra rubrik…. Så jag gör lite som på den gamla goda tiden när jag började skriva dagbok, då skulle jag absolut starta just så – Kära Dagbok. Skrattar idag åt det o undrar hur längesen det var jag skrev den frasen….
 
Vilka dagar det varit sista veckan *pust*, det har bara sprungit på, tiden försvunnit .. jobba, sova, prata med *ler*…. rena glädjen, som oftast ialla fall.
 
Nattens pass har varit ganska så lugnt – alltså som vanligt, inte lika hektisk som dom senaste nätterna varit, speciellt inte den som var igår. Jag säger bara ett ord *pust* det var knappt jag kom ur bilen på alla 11 timmarna – det var tur att det var hämtning på Arlanda för då måste man gå ur…. Vilket väder – allt från 0-gradigt till -12 grader, snö i massor o ingen snö alls… fruktansvärda vägar, fina vägar…
 
Lyssnade på Robbie Williams nya låt, trodde han slutat faktiskt men tydligen inte – jag gillar normalt inte alls hans låtar eller texter – men denna – jag gillar texten, den ”talar till mig” *skrattar* låter tokigt, men den gör det på något sätt. Precis som den där låten… hmm, Andas genom mig, tror jag den heter, som jag lyssnade på då under skilsmässan.
 
Ja den ja, åren springer – o det har skett massor verkligen gått igenom faser – tänkt på det mycket i natt när jag kört… ja jag vet, jag tänker för mycket – det är lustigt att när någon säger några ord så sätter dom sig o stannar kvar där i tankarna då o då, o när han sa så en för inte så längesedan så kommer jag på det om o om igen, tänker jag för mycket – det var ord som helt klart berörde mig fick mig att tänka, ha ha… o jag prata om det, fråga mina vänner – tänker jag för mycket. Dom är snälla, o säger nej då, o nej inte snälla det stämmer nog, eller så är det så att vi tänker nog lika mycket vi… Frågan som kommer är, kanske jag inte duger för att jag tänker för mycket eller att han tycker så – men måste vänta på det, bara måste måste – jag behöver någon som tycker det är okey o gärna pratar med mig om det jag tänker… på ett bra sätt, får mig att tänka till… någon jag lyssnar på, sådär som jag gjorde o fortfarande gör med E. Han har verkligen samma inverkan när det gäller den biten än idag – jag fattar inte detta – det är något som gör att jag stannar till o lyssnar på hans kloka ord. DET är verkligen inte vanligt, att jag lyssnar så… få få som jag gör det med när jag tänker efter. Men det är helt klart en egenskap som jag uppskattar o vill ha hos min man – att jag lyssnar på det sättet…. ja från det ena till det andra – vi ska ju luncha nästa vecka – hoppas tågen tuffar på som dom ska…. Så jag ser fram mot den lunchen, måste försöka göra det oftare med honom än vad vi lyckas få till nu.
 
Sen när jag här på morgonen efter flera dagar av att bara ramla ihop i sängen dödstrött o faktiskt enbart prioriterat samtalen med S, dom missar jag inte… det bara går inte. Men allt annat har liksom varit i andra hand – saker jag tar sen… o det var idag nu på morgonen. Då hittade jag ett mail från K, *ler stort* han får en att känna mig lite lite speciell ialla fall måste jag säga med hans sätt… tänker på bland annat en resa hem från Örebro… Det gör mig glad, jag behöver ta vara mer på dom tillfällena o komma ihåg dom bättre. Man behöver få känna sig speciell för någon, bli bekräftad på just det sättet som gör att man märker – han tycker om mig…
 
Har tänkt en hel del på vad jag söker för egenskaper hos en man, en ny man, vad jag behöver för att må bra – vad jag inte vill ha… egenskaper som gör att jag känner mig trygg, lycklig, som får mig att må bra, att jag känner mig älskad (fy fan när jag tänker hur längesedan det var som jag kände mig älskad, riktigt älskad… på det sätt som jag menar är att älska… ) så det är något jätte jätte viktigt för mig nu. Så en viktigt sak är hur han får mig att känna… En annan viktig sak som jag tror många missar – men som jag fått lära mig är minst lika viktigt – det är att se vad jag kan ge en partner.
Alltså inte bara se vad man vill ha – utan vad har jag för egenskaper som jag kan ge – vad har jag…. 
 
I slutändan så är man ju då två o det är inte bara den ena som ska ge o den andra få – man ska ge o få 50/50, man ska inte behöva ändra på sig – visst man kommer kompromissa, man kommer utvecklas tillsammans… o jag är så gammal nu att det är inte en tanke på att bara ta någon för att ha någon – det skulle aldrig hålla – jag vill ha någon som jag känner att vi kommer vara ett par resten av livet o vi kommer klara av inte bara tider av ”ups” utan även ta oss igenom när livet ger oss ”downs” – allt hör ju till livet.
 
Fan vad jag är stel, kan knappt böja på mig, det här måste jag göra något åt ju… undrar varför jag är såhär stel o känner av vissa muskler i benen, kan det verkligen vara trapporna som är boven??? Usch måste skaffa hiss *ler*… näää inte då, det är ju gratis träning ju. Måste säga att från start så var jag dödstrött redan när jag kom in i porten o såg första halvtrappan – sen så orkade jag ta mig upp för den innan jag började flåsa o känna att ”nu dör jag” *ler* ja jag är allvarlig, en halvtrappa…. Då hade jag bara 3 hela kvar…. Men så kom jag på mig själv att nu tar jag mig upp till sista trappan o nästan halva den också innan jag känner att nu dör jag, nu orkar jag inte… men kravlar mig flåsande upp för dom sista trappstegen till dörren. Det är en rolig upptäckt, att märka att på en månad så har jag kommit så långt att jag nästan klarar alla trappor utan att flåsande släpa mig upp. Snart så gör jag som lilla dottern – tar alla trappor i ett huj, ja hon trampar på som sjutton, jag fattar inte hur hon så snabbt tar sig upp o utan att flåsa ens det minsta… Nu behöver jag inte göra det så snabbt, räcker med att klara alla trappor utan att hänga på dörren o flåsa, andas innan jag får upp nyckeln o tar mig in.
 
Åhhh nu så börjar jag få till en lite samling av vinflaskor – bra – då har jag små gåvor att ge bort när det behövs… det har ramlat in en här o där… o ja nu finns det kvar någon på hyllan som ska ges bort OM nu bara h*n kommer o hämtar. (Men måste skaffa ett snyggt vinställ tror jag) Ska ta o öppna o pina syrran med vin kanske när hon kommer *ler* inte bara sushi – ta en kväll i tur o ordning o ta saker hon inte vuxit till sig än att tycka om, min lilla lilla syster, vem vet kanske hon får något vuxet aha-upplevelse.
 
 
 
 

På tal o syrran – vilken otrolig sommar hon gjort o gått ner 26 kg – snacka om att ha varit duktig. Jag är stolt över henne som lyckats göra det helt på egen hand, hittat sitt eget sätt, det som fungerat för henne. Det sporrar även mig. Det ska bli så jätte skoj att umgås med henne första helgen i december. Med massor av prat skratt, god mat, vi kommer att mest satsa på hundutställning – det är ju hela 3 dagar att njuta av den biten… men *ler* det finns en annan mässa den helgen i Stockholm, o en annan väninna kommer att vara där, o jag funderar på om vi ska ta en av kvällarna o strosa runt där o hälsa på min väninna – det kan ju vara skoj, det var evigheter sen jag var på denna mässa, det var … ja jag kommer inte ens ihåg faktiskt… Men det kan nog vara skoj *ler* - för visst låter väl Erotica – erotikmässan rolig. Och det kan vara skoj att gå dit o skratta o ha skoj med syrran o träffa min kära härliga väninna som finns där alla dagar. Även om jag erkänner att jag mest av allt vill gå dit med S, DET vore en härlig sak att strosa runt där tillsammans.
 
Så nu på morgonen, vädret inbjuder till det, så har jag tänt lite ljus – det är verkligen härligt att ha dom tända – slösar inte på doftljusen för idag känner jag inte – så täppt o snuvig…. Ja, har ni provat den där nässprejen som ska ta bort rinnsnuva??? Jag gjorde det igår natt – tänkte att det måste vara perfekt när man jobbar – men näää det kommer jag never ever göra igen – för fy f*n säger jag bara. Jag blev så torr i munnen så jag trodde jag skulle bli galen. Antar att det enda sättet att få det att sluta rinna är att göra så att slemhinnan blir torr, o det är ju inte bara den i näsan som berörs även om det är där det sprejas – jag reagerade ialla fall jätte starkt o hade det jobbigt som tusan – tuggade tuggummi o drack drack drack vatten hela tiden – det tog timmar innan det släppte – så nej tack aldrig igen att jag använder den dubbelverkande nässprejen.
 
 
Så – nu snart har klockan blivit över 10… suttit o väntat på…

Av Svensson Svensson - 11 november 2016 08:49

Jag skriver dagbok, inte dagligen, men ganska ofta, ibland bara några ord, ibland är det långa noveller på flera sidor orden bara rinner ur mig. Det är ett sätt att få ur mig tankar o känslor på ett bra sätt.

 

Oftast läser jag inte bakåt i tiden – dom bara finns där, kanske till o med slängs, inte direkt när dom är färdig skrivna men något år efter. Men så för något år efter skilsmässan satte jag mig ner o läste lite i dagböcker något år bakåt innan jag blev singel. Och jag blev skrämd, herre gud det var ju samma saker som kom upp hela tiden – inte vad som skett under dagen eller om något roligt skett utan jag tänker nu på saker som fick mig att må dåligt, som jag blev ledsen över, saker jag kände var fel…. Det var samma samma samma hela tiden… Fy vad tråkigt att läsa, det var verkligen inte att utvecklas, att ta tag i saker som drog ner mig mentalt… Så kan man ju inte leva – man kan aldrig få ändring o bli lycklig, må bra om man bara stampar, o ibland behöver man bli påmind om att man faktiskt stampar, att man inte alls som man tror går framåt, utvecklas… näää man stampar trilsket kvar på samma ruta o fortsätter klaga, vara ledsen… men hur kan man tro att det ska bli någon förändring när man inte gör förändringar som måste till för att man ska komma framåt.

 

Så igår så pratade jag med en väninna som i sin tur varit i samtal under en kurs hon går med en annan kvinna *ler* ja ja jag vet – en lång ramsa, kom till saken…
En kvinna som tolkar kort, lägger stjärnor med tarotkort, gör det mot betalning o andra kan komma till henne. I korten så kommer det inte spådomar som talar om vad som KOMMER ske, nej det kommer råd om vad som håller på att ske i ens liv, men man får då snällt ta o traska rätt väg för att det ska ske om det är något positiv man vill ha, eller göra andra val om korten ”varnar” för att det kan bli en jobbig tid framåt – man får alltså mer tips för vad som kan ske – o man avgör själv sen hur man ska ta sig dit eller undvika…
Den här kvinnan tog just upp det här med att trampa på samma ruta – hon hade en kund som återkom då o då, hon såg klara saker i korten – o gav det hon såg, med tips på vad kvinnan ska tänka på, lite som en handbok i vad som behövs göras för att det sen ska ske… Det går inte att sitta hemma o tro att allt ramlar över en… vill man ha ett nytt jobb, bättre inkomst – sök nya jobb, vill man bo på landet i hus istället för i lägenhet i stan – leta upp ett nytt boende, var lite aktiv åt det hålla man vill – eller aktiv i att förhindra saker man inte vill…
Men kvinnan kom ändå tillbaka med samma frågor, som gav samma svar… i flera år… utan att förstå att inget kommer ske om hon inte själv agerar….


Med det vill jag ha sagt att det kan ibland vara bra att även titta bakåt – inte bara så som man tror – utan t ex läsa sina egna dagböcker – kanske får man som jag fick då ett tag efter skilsmässan när jag undrade varför jag inte kände mer lycka – som jag trodde jag skulle. När jag läste så insåg jag att jag stampade, gjorde något åt det, som fick mig att ta stegen framåt. Men jag tror att man då o då under livet kan behöva göra så, för att man omedvetet fastat i en ruta – bli påmind om att man behöver se saker, göra aktiva val för att slippa trampa o hela tiden känner att inget sker, gnälla över samma sak om o om igen. För hur som helst det finns ingen annan o då menar jag ingen annan som kan starta en förändring, som kan göra det som behövs för att det ska bli så som man själv vill… Visst är man påverkad av människor man har runt sig på ett sekundärt sätt, arbetskollegor, vänner, partner osv… men primärt så är det ändå man själv som väljer – vad ska jag göra för att det negativa ska vända, ska jag försöka prata o tillsammans göra ett försök till ändring, ska jag välja bort eller behålla…

 

 Och ingen kan tala om för en, spå - så att dom talar om exakt vad som kommer ske framåt i tiden. Vi har själva för stor inverkan på våra liv, vi gör valen - ibland snabbt, ibland tar vi tid på oss att hamna i tryggheten att valet är dags att göra... visst ibland stampar vi också kvar... 

Vi har vår egen framtid, vårat mående o lycka i våra egna händer hur gärna man än då o då känner att man vill slippa ta det ansvaret o lägga det på andra. 

 

Det är h*ns fel att jag mår såhär, det är h*n som gör mig ledsen.... lätt lägga över ansvaret på någon annan - men nej i slutändan är det där bara katalysatorer för att vi ska må dåligt, o vi själva som håller oss kvar, vi har då helt glömt bort att det är inte andra som är ansvariga för hur jag i slutändan mår - dom kan bara ha betydelsen för en kort tid, håller vi kvar där är det vårat egna val... 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 11 november 2016 07:20

Detta har blivit en av många nya favoriter som går på radion - gillar musiken den är så skön att lyssna på - sen är inte texten dålig den heller...



Av Svensson Svensson - 10 november 2016 17:35

Åhhh så fort det ska gå att göra sig en chunky pläd - ja dom är så snygga att ha som inredningsdetalj - dom är varma o goa o så tunga o sköna. Jag har velat ha en länge. Men priset på dom - ialla fall dom jag tittat på är lite för högt.... 2000 kr o uppåt...

 

Men så tog jag tag i tanken att sticka en egen - o jag tog det billiga alternativet att köpa o klippa till fleecefiltar. Och visst håller med om att det går fort att armsticka - det är skoj just för att det går så fort - men det dom glömmer bort är hur lång tid det tar att klippa till remsor av alla filtarna ... det tar längre tid än att sticka kan jag säga...

 

Men nu har jag provat - jag blev nöjd o det här vara som sagt bara testen - det kommer göras flera, flera innan jul *ler*... 

 

 

 

Armstickning - lätt o fort - men det blir lite stort, tungt o bökigt när man kommit en bit....

 

 

 

 

 

Är nöjd med min test filt - vet vad jag ska göra annorlunda, vilka små ändringar jag ska göra som jag lärt mig... men som inte stod i någon beskrivning heller...

kanske är det personligsmak i o för sig

 

 

 dubbelvikt

 

Nu ligger den där på sängen - blev lite lång mot bredden men kvittar - mysig varm o härlig. 

 

 

Kommer sticka på - o sälja någon om det finns intresse.

 

 

 

Av Svensson Svensson - 9 november 2016 15:33

Skriva om valet i USA eller mer kanske utgången - vad vi alla, hela världen fick veta tidigt imorse - vem som vunnit. 

Nu pratade jag tidigare med en kund just om valet - han hade varit hos vänner o kikat på början men skulle hem då där mitt i natten för att se resten av det ensam hemma o få framför allt utgången.

 

Jag som anser mig totalt ointresserad, o jag kan nog inte ett dugg egentligen om detta val - men än det där som bara inte går att undgå en för det ältas precis överallt... vem som sagt eller gjort vad - nu är ju detta ingen ovanligt i sig i amerikanskt val - det är lite så det går till. Vem kan hitta mest skit på motståndaren o dra fram. Men dom brukar få visa vad dom står för på ett lite seriöst sätt också - det räcker inte med grävandet o det får absolut inte bli några stora skandelar då är man "out" direkt.

 

Men vi hade att roligt samtal ändå där vi var eniga om att detta val måste nog går lite till historien - att man i nutid från båda sidor lyckats hitta frontfigurer som mer kommit dit för att dom syns, att det blir som en lite fin teater... sen var det mer grävande o dygnkastning än vanligt, men det var inte så att det skadade motparten egentligen - ingen av oss tyckte så... antar att det beror på att det vägde jämt.... 

 

Sen kan man väl säga såhär - att utgången efter valet var väl inte om den bästa skulle vinna eller dom som var bäst för landet... nej detta val så fanns det ingen kandidat som för landet var en vinnare - i år - o det har alla vetat längre - så var det frågan om vad gör minst skada "pest eller kolera"????

 

Jag har ingen som helst aning om vilket som är minst dåligt - för det var ju inte tal om vad som var bäst - utan just vad som är minst dåligt.... men det är ändå ganska så.... skrattretande o sorgligt på engång att det land som anser sig vara "styrande" o som påverkar hela världen oavsett om vi vill det eller inte (ja vi huvudelen av världen allstå...)  inte kan komma fram med kandidater att styra landet som är - ja vad ska jag säga... inte bara en figur man sätter främst för att visa upp synas.... för det blir för mig ganska klart idag att det är dom bakom dessa figurer som ändå tänkte styra landet.... 

 

Jag själv har ingen som helst åsikt om vilken som skulle ha vunnit - eller jo, ingen - men så blir det ju inte när valet står mellan två personer. Men helt klart är att det kommer bli en intressant tid framåt för att se hur USA ska fixa detta... o det hade det blivit även om resultatet blivit tvärt om. MEN som vår reklam för triss säger "Mirakel sker"... vi kan väl hoppas på att det är något sånt som kommer ske nu...

 

För om en karl som inte ens får ha ansvar för sitt eget twitterkonto ska styra USA - tja då behövs det verkligen mirakel i gigantiskt format... eller så kommer vi bara få se honom som den där figuren dom sätter upp för att ses... styrandet kommer ske av mer kompententa personer, bakom. 

Ja man kan ju hoppas så ialla fall... o man ska ju tänka positivt... 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 7 november 2016 10:38

Här är en sån här sak ”igen” som jag från start tänk att en kladdkaka är en choklad – det är liksom bara så. Men sen har jag provat andra varianter o blivit lika såld på dom som originalet, choklad. För det är minst lika gott – sen om det är rätt att kalla det kladdkaka eller om man ska kalla det något annat – tja det kvittar – det är gott det räcker. Och idag är det kladdkakans dag. Så jag passar på att dela med mig dom andra smakerna av kladdkaka som jag provat o blivit förtjust i.


Som semmelkladdkaka – har ni inte smakat på en – jag bara säger då bara måste ni, den är bland det farligaste av farligast i hur god den är – helt underbart god.

 

 

 


Semmelkladdkaka
ca  8 bitar

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl Kungsörnen ekologiskt vetemjö
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt


Topping:

  • 75 g mandelflagor
  • 2 dl vispgrädde
  • Florsocker
  • Smör till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
  3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
  5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
  8. Vispa grädden lätt.
  9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Klart att servera!

 


Sen kommer vi till några smaker om är lite juliga kan man säga – det är saffrans- och pepparkakskladdkaka. Det är också några ni inte får missa att prova – helt otroligt goda. Pepparkaksvarianten går ju att ”fuska” lite med genom att köpa färdig pepparkakskrydda istället… blir lika gott.



 



Pepparkladdkaka


Ingredienser:

  • 4 ½ dl strösocker
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 135 g smält smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är varmluftsugn).
  2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
  3. Blanda ihop alla ingredienser utan att vispa, gärna det smälta fettet sist.
  4. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i 35 minuter i mitten av ugnen.

 




Avslutar med en till gul kaka – en saffranskladdkaka – mums, fick smaka den första gången för något år sedan när lilla dottern kom hem med recept efter att ha smakat den på jobbet. Den är också väl värd att bjuda på.



 



Saffranskladdkaka
ca 8-10 bitar

 

Ingredienser:

Till formen:

  • ca 2 msk smör
  • ca 3 msk ströbröd (eller  ca 3 msk kokosflingor)

Saffranskladdkaka:

  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 0.5 g (1 frp) saffran + 1 tsk strösocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.25 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smörj en rund form ca 22 cm i diameter och beströ den med ströbröd eller kokosflingor. 
  2. Mät upp smöret i en kastrull.
  3. (Välj en kastrull som rymmer hela kladdkakesmeten med marginal så sparar du tid och disk. Jag har en såskastrull som rymmer 2 liter.)
  4. Smält smöret på svag värme utan att det börjar koka. Ta bort kastrullen från värmen när nästan allt smöret smält och rör tills allt smör smält.
  5. Lägg i den vita chokladen i bitar och rör tills all choklad smält och tills det blir en jämn smet. (En jämn smet innebär att chokladen ska vara helt blandad med smöret, smöret ska alltså inte flyta ovanpå.)
  6. Ta fram en mortel och häll i saffran och tillsätt 1 tsk strösocker. Mortla en liten stund så att saffranet fördelas i sockret (tar kanske 30 sek - 1 min).
  7. (Syftet med detta är att man får ut mer smak ur saffranet när man gör så. Har man ingen mortel eller tidsbrist kan man hoppa över detta och bara hälla i saffranet som det är i nästa steg.)
  8. Tillsätt det mortlade saffranet, strösocker, salt och äggen till det smälta smöret blandat med chokladen.
  9. Vispa till en jämn smet. (Det går bra att använda elvisp.)
  10. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en jämn smet.
  11. Grädda i 175°C i nedre delen av ungen i ca 20-30 minuter. Den ska vara rejält kladdig i mitten och om man skakar lite på formen ska det "gå en våg" genom kakan i mitten.
  12. Tänk på att ugnstiden är avgörande för kladdigheten. Om din form är större än 22 cm i diameter blir gräddningstiden kortare och är den mindre blir gräddningstiden längre. Jag gräddade min saffranskladdkaka (som syns på dessa bilder) i en form på 24 cm i diameter i exakt 20 minuter och den blev perfekt kladdig.
  13. Låt saffranskladdkakan svalna och låt den stå i kylskåp minst 1 timme.
  14. Pudra över florsocker vid servering.
  15. Servera saffranskladdkakan med lingongrädde eller vispad grädde.


Av Svensson Svensson - 6 november 2016 19:15

 
 
 
Visserligen har det gått några dagar på månaden - men blev lite förtjust i vad just detta säger om min (ja ja alla stenbockars) månad. Och jag läser gärna o tar mer än gärna till mig det positiva...
 
 
 
 

Novemberhoroskop STENBOCKEN

I början av månaden finns en bra känsla för att samarbeta och interagerar med andra istället för att tänka att man klarar sig bäst själv. Med så mycket fokus på andra är det mycket möjligt att du under novembers första tio dagar får nyheter som berör hur du samverkar med andra exempelvis i en grupp eller klubb du tillhör. Om du länge har tänkt på att starta en verksamhet som kräver sitt följe på exempelvis Facebook eller Instagram, är den här nymånens energier som du ska använda dig av! Passiva inkomster via nätet är exakt vad den här nymånen skulle kunna hjälpa dig med. Agera så nära nymånen som möjligt och se vad som sker under det kommande halvåret. Då kulminerar din satsning  i ett resultat i enlighet med dina ansträngningar. 
 
 
  
 
 
Från den 9 november sätter alla typer av frågor kring din ekonomi igång. Ta gärna emot dom tips du får o var gärna lite mer stridslysten när det gäller saker som handlar om ekonomin. Megafokus på dina pengar i november alltså!
Fullmåne i Oxen 14 november g Runt den 14 november är det en bra tid för avslut gällande ett kreativt projekt som du startade efter den 6 maj i år. Det är troligen nöjesbetonat. Nu är det dags att bestämma sig för hur detta ska fortskrida. Är det dags att avsluta ett arbete gällande skrivande, sång eller annat kreativt skapande? Det femte huset där fullmånen äger rum är även förknippat med fertilitet och berömmelse! En graviditet eller en ”graviditet” med ett kul hobbyprojekt kan börja ge födslovärkar nu.
 
 
  
 
 
Solen flyttar in i Skytten 21 november och lyser upp ditt tolfte, spirituella hus. Det kan bli en mycket introvert månad från och med nu och fram till din födelsedag. Det är som om du samlar dig och hittar krafter inom dig, kanske via meditation, spirituell litteratur eller dina egna nattliga drömmar.
 
 
  
 
 
När din födelsedag sedan kommer är det din årliga astrologiska födelsedag och du får en chans att sätta ned helt nya frön i jorden inför det år som väntar dig. Lyssna till din intuition, våga tänka i nya banor och följ din magkänsla. Det tolfte huset uppmanar dig till att djupandas och satsa på återhämtning. När du sedan lyfter blicken ska du våga tänka utanför boxen. Nya livsperspektiv väntar dig och de kan förändra hela din värld.
 
 
  
 
 
Det är en utmärkt period för att praktisera lagen om attraktion. Tror du på tankens kraft, satsa då på att visualisera och affirmera denna månad! Nymånen den 29 november äger rum i just detta hus och Skyttens tecken, använd nymånens nystartande kraft i enlighet med dina drömmar!
 
 
  
 
 
Gillar texten på bilderna - sammanfattar mig på ett bra sätt *ler*

Av Svensson Svensson - 6 november 2016 12:02

Jag säger bara WOW när jag ser dessa härliga bilder av "Street art" sammaflätat med omgivningen... snacka om att vara kreativ, se helheter, o kunna förverkliga - visst är dom läckra...

 

 

 

 

Det här är helt klart en favorit - den är bara så härlig - jag blir glad av att se den o de ser verkligen ut som att den lille gröne soppar löven under plattkanten *ler*

 

 

Den här - jag bara älskar den, ser ni hur hon står på tå, sträcker på sig för att vattna trädet som om det var en blomma - helt underbar.

 

 

 

 

 

Härlig bara så härlig...  snygg tillpiffning av håret *Ler*

 

 

 

 

Bara att se denna bild genom att titta på väggen, träd o buskar... enormt

 

 

 

Vilken bild blev din favorit?

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards