Direktlänk till inlägg 4 november 2016

Så mycket

Av Svensson Svensson - 4 november 2016 23:02

… har jag inte tittat på tv på evighets evigheter, det har varit något spontant tittande någon enstaka del av programmen, ja alltså inte ens hela program. Som jag lyckats tita på nu  – undrar om jag börjar bli gammal *ler* eller kanske bara mer börjat komma till ro på något sätt, så att jag kan sitta still, sitta o titta, ha skoj, njuta av det som visar. När jag tänker efter är det få få program jag sett hela i ett svep sista åren… visst dom har kunnat rulla på, men jag har inte sett från start till slut – jag har alltid flera saker i huvudet samtidigt på något sätt… som ett virrvarr av allt o inget.

 

Men se nu har jag följt Bytt är Bytt – det är riktigt intressant att baka ihop ett tävlingsmoment tillsammans med information om saker o dess historia, som är värda olika mycket, väldigt olika mycket.
Själv tycker jag att det är skoj att se om jag själv tänker på samma sätt som dom som deltar, resonemanget för vad som är värt mest, vad ska behållas… o sen framför allt kan jag tycka det är skoj att se om jag själv kan gissa värdet själv – kan ja utan någon som helst kunskap om design, historia osv kunna gissa vad som är värt lite eller mycket utifrån mina egna känslor för saken, tankar om informationen jag får.

 

   

 

 

Nej jag är inte alls så bra på det där – jag tar ofta fel på vad sakerna är värda – kanske för att jag tänker mer på sättet – gillar jag, kan jag tänka mig… *ler*. Inte helt rätt sätt att tänka på dom här dyrgriparna för det är ju inte vad jag tycker som avgör hur mycket värdet är på dom, det är ju andra saker… helt andra saker o ibland förstår jag inte alls varför värdet är som det är på sakerna.

 

Sen följer jag nu också Hela Sverige Bakar. Så duktiga dom är, jag är riktigt avis på deras otroliga kunskap o fantasi som dom får använda när dom ska göra dom olika momenten… tänk om jag kunde baka bara en del så bra som dom gör… ha en del av fantasin o massor av modet dom har att våga prova, göra saker dom aldrig gjort – med tekniker, med smaker osv. Ja tänk… bara kunna göra o bjuda på lite av dessa godsaker på samma fina sätt som dom gör.

 

   Rickards lyxbiskvier ser verkligen just lyxiga ut 

 

 

Som deras småbröd med massa spännande smaker o utseenden. Däremot så var jag lite delad när dom bakade olika varianter av biskvier. För mig är liksom en biskvi en biskvi – den ska inte ha en massa olika smaker. Men efter programmet så finns det en nyfikenhet att prova några av dom olika varianterna som dom gjorde o kanske jag kommer fram till att biskvier kan ha olika smaker… eller inte *ler*

 

Sen kommer ju då Så Mycket Bättre. Det är ett program som många älskar, som gått i många omgångar o visst har jag hört låtar som blivit populära ”igen” efter programmen. Men det var väl först förra gången som jag verkligen fastnade, men inte som tittare – såg inte ett enda avsnitt, nej det var att få lyssna på hur Miriam Bryant tolkade låtarna hon valt. För mig är det hon som gjort att jag nu till o med tittat på dom avsnitt som varit...


Tänk vad många låtar svenska artister skrivit, framfört som har sån känsla, så fina texter.
Och en sak har jag tänk på, det är att texterna, orden kommer fram ännu klarare när en annan artist framför låten.

 

Men det är inte bara Myriam som lyckas göra ”nya” bra låtar av gamla hits… det måste vara jäkligt bra låtar i grunden när det kan bli hits igen på ett annat sätt… eller hur man ska säga.
Det kommer bli spännande att se vad dom alla kommer att ge, åstadkomma efter alla avsnitten.
Om det som sets dessa två första avsnitt kommer fortsätta på samma väg… Om jag kommer bli mer o mer förtjust i Jill – om hon kommer tolka låtar på samma fina sätt hela programserien… för det är behållningen än sålänge – hennes tolkningar. Dom står ut, lite som Miriams gjorde förra gången.

 

 

 

 

Men ja jag ska väl erkänna att jag INTE sitter slaviskt o tittar på tv´n när programmet går. För ärligt, jag vet inte ens vilken dag i veckan dessa olika program går, eller tid…. Så jag tittar på dom lediga nätter – tittar ifatt mig på avsnitten jag inte sett – kan bli ett eller flera på en gång. Som nu, när jag inte kan sova – jag kan inte ens ligga ner – det gör för jäkla ont… o jag hör hjälpligt - men det går ju att titta - ialla fall på dom två första programmen o nu har jag tittat ifatt mig lite.

 
 
Deninrekampen

Deninrekampen

5 november 2016 00:39

Sv: ja man kan ju ha sömnproblem utan att vara "sjuk" på något sett. O det där med för lite sömn känner jag igen, hände väldigt ofta när jag jobbade, då tog jag inga sömntabletter alls, så fick inte in mina timmar alls.. haha :)

Skönt att rösten har en sådan effekt, man får hitta sina knep ;)

Ja kedjetäcke är super bra! Nu denna sommaren kunde jag dock inte anvönda det, det blev för varmt :)

Ha en bra helg du med! :)

http://deninrekampen.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

5 november 2016 04:29

Ja jag är glad över hennes sövande röst men hon kanske inte skulle gilla att höra att man inte kommer igenom hela o lyssnar *ler*

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards