Alla inlägg under juli 2016

Av Svensson Svensson - 25 juli 2016 11:00

   


Det har inte jag, men jag har varit sugen på att prova under snart 10 års tid, men aldrig kommit till skott. Kanske för att jag inte tror att det skulle bli något bra om jag provade o då skulle min bild av vackra tavlor av metoden att blekna bort o jag ser bara inom mig mina egna försök *ler* 

 

Eucastic art är nä man använder vax som man smälter som ”färg”. Man kan använda olika verktyg för att få till olika effekter. Det här är en konstform som är flera tusentals är gammal, det finns flera museer o konstgallerier som visar exempel på historisk konstform, som har exempel på encaustic art från medeltida Europa o antika Egypten.

 

 

 

 

Det vax som mest används är bivax, men det finns också andra typer av vax som går att använda. Man kan använda vax som redan är har färgats eller välja att köpa ofärgad vax o pigment för att färga sitt eget vax.
Det finns också konstnärer som inte vill smälta sitt vax med järn, dom använder då ett vax som är i en halvflytande form.

 

 

 

 

 

Konstnärer som håller på med detta sätt att måla på, använder sig av flera olika verktyg o metoder för att få fram det som vill i färg, struktur osv. Men är man sugen på att bara prova på, göra det för att det är kul behövs inte så mycket mer än papper som är för encaustic art, ett järn som man använder till att smälta vaxet o vax. Sen om man vill några penslar för att manipulera vaxet på ett annat sätt än bara järnet.

 

 

 

 

Men visst är det otroligt vackra tavlor o duktiga konstnärer. Och när man ser filmer på youtube så visst ser det skoj ut när dom gör det, men också svårt.





 

Av Svensson Svensson - 24 juli 2016 05:31


men för mig är det en dag jag förtränger o försöker att inte tänka på så mycket. Idag är en dag som hur jag än försöker hålla det borta så är det starten på 1,5 mån som är jobbiga, minnen.... Idag skulle jag bara vilja stanna kvar i sängen - även om jag längtar efter någon som just vid sånna här tillfällen låter mig får vara “liten”, som kramar om mig, lovar mig att allt blir bra o låter mig gråta, förstår mig - så är även ensam så jag gärna tar mig igenom dagen om jag nu inte har någon att krypa in i famnen på....
 
Ändå försöker jag, ta mig igenom dagen utan att det ska märkas - för alla andra är det ju en vanlig dag, en dag som alla andra...
 
 

Av Svensson Svensson - 23 juli 2016 13:15

Hittade det här receptet på nätet, blev sugen, provade o *mums* - det enda jag ändrade på var cognac, hade ingen hemma, bara essens - så jag tog istället lite av det, vet inte hur mycket men droppade i o smakade av. Det gick bra det med.

 

Är du sugen på pasta så prova detta 

 

 

Oxfilépasta med congac, svamp & knaperstekt bacon


30 min, 4 pers

Ingredienser

400g oxfilé
500 g ekologisk tagliatelle, el annan pasta
1 gul lök
1 paket bacon
5-6 champinjoner
1 röd paprika
4 dl grädde
2 tsk dijonsenap
2-3 msk cognac
3-4 droppar kinesisk soja
salt, efter smak
svartpeppar efter smak

 

Garnityr
Färsk basilika

riven parmesan (mycket)
( 1/2 dl rostade pinjenötter)

 

Gör så här:
Koka upp vatten och koka pastan, läs anvisningar på paketet.

Finstrimla baconet och hacka ner i mindre bitar. Knaperstek på hög värme i en torr panna tills allt fett smält och baconet tagit färg. Lägg ”baconströsslet” på hushållspapper och låt rinna av.
Finhacka löken och fräs i en stekpanna med smör lite försiktigt. Löken får inte brännas, då blir den besk. Hacka under tiden champinjonerna grovt och strimla paprikan.
Häll ner svampen och paprikan i pannan där löken svettats. Fräs vidare på medelhög värme tills paprikan blivit lite mjuk. (2-3 min) Tillsätt hälften av det knaperstekta baconet, rör om.
Höj värmen och häll på cognac. Börja med någon matsked och smaka sedan upp med mer om det önskas.
Låt cognacen koka in i grönsakerna och svampen, och häll sedan på grädden successivt. Grädden skall koka in och bli en krämig sås. Smaka upp med dijonsenap, salt och svartpeppar. Tillsätt mer cognac om ni önskar mer karaktär i rätten, supergott!
När såsen nått önskad konsistens och smaken är som du önskar, dra ner värmen på plattan och låt den bara hållas varm.
Strimla oxfilén (2 cm breda, 6 cm långa strimlor), salta & peppra. Stek strimlorna hastigt på hög värme i smör/rapsolja. Köttet skall ta fin färg men vara medium på insidan. Så stek strimlorna snabbt ca 2 minuter runt om så att köttets alla sidor får härlig stekyta. ( Tricket är att inte översteka köttet)
När köttet är klart, vänd ner i cognacssåsen.

Servering
Vira upp pastan snyggt på en lång tång, lägg upp på tallriken som ett torn. Försök få pastatornet att stå. Häll sedan på såsen med oxfilén i. Strö över lite baconströssel, riv över rikligt parmesan och toppa med rostade pinjenötter samt färsk basilika!

 

 

http://frame.bloglovin.com/?post=5006248891&blog=14882531


 

Av Svensson Svensson - 22 juli 2016 17:30

Så sugen jag är på att prova. Få göra egna smycken, eller små figurer. Ja i både silver o brons. Har så många idéer, men det ska finnas tid o det krävs en del att införskaffa för att göra det på ett bra sätt. Så det får nog vänta lite o vara ett sånt där mål, att få göra något *ler*

 

Det ser bara så kul ut, o det blir så fina saker – en vacker dag så….





Det här är något jag gärna skulle prova som en första sak att göra 

 

 




         

Av Svensson Svensson - 22 juli 2016 08:12

Tredjeklasslärarinnan fröken Lind frågade sin klass:

- Vilken mänsklig kroppsdel ökar sin storlek med tio gånger när den blir stimulerad?


Lilla Lisa ställde sig upp och skrek:
- Du borde inte ställa sådana frågor till tredjeklassare! Jag ska berätta detta för mina föräldrar och de kommer att berätta det för rektorn och du kommer att bli AVSKEDAD!


Fröken Lind ignorerade henne och frågade klassen en gång till. Lilla Lisa stod med öppen mun och sa:...
- Nu kommer du allt att få stora problem!
- Är det någon som kan svaret? frågade fröken Lind till klassen.


Till slut reste sig Putte upp, tittade sig nervöst omkring och sa:
- Är det pupillen i ögat, fröken?
- Helt rätt, Putte!


Sedan vände hon sig till Lisa och sa:
- Och för dig, min lilla flicka, så har jag tre saker att säga:

Ett, du har snuskig och osmaklig fantasi.

Två, du har inte gjort läxan du skulle ha läst till idag.

Tre, en dag kommer du att bli väldigt väldigt besviken!

 

 

 

Av Svensson Svensson - 21 juli 2016 13:19

Igår på kvällen, det är ju så ljust länge än - så gick promenade eller kanske jag ska säga, Pokémon-jakten mot ån, där också Tema Trädgårdarna ligger. Vi har gått förbi där flera gånger, men det har varit för mörkt att ta flera bilder o tiden har heller inte gått så att det har känts lönt. Nu var det 3 veckor sedan jag tog första bilderna o det är nästan 1 månad sedan dom invigdes. 

 

Dom har växt på sig en hel del - det är skoj att se hur mycket skötsel dom lägger på sina små konstverk så att dom ska växa på sig o vara fina hela tiden. 

 

(Pokémonnandet gick inte så bra igår - ingen kom in på appen... senare såg jag att dom tydligen gjort en uppdatering. Undrar om det var därför appen inte fungerade eller att dom blev tvungna att fixa till en uppdatering för att det inte fungerade.... tja kvittar. Jag stänger av appen, har runkeeper på o promenerar, det är ju ändå därför jag är ute *ler*)

 

 

Då var det dags för lite disco, Studio 54 rättare sagt - tyvärr så kunde vi inte prova att spela musik denna gång heller, o nu var klockan bara 19 ... men nu var den ur funktion.... 

 

     

 

 

 

Passade på att ta en sen kvälls bild också - så man ser Disco by Night *ler*  

 

 

Vi fortsätter till med lite klassisk Opera 

 

   

 

 

Sen blir det lantlig Country 

 

   

 

 

För att gunga loss till lite Reggea

 

   

 

Även här var det lite lampor i baren så det blev lite Reggea by Night här med

 

 

 

För att avslutas med Psykadeliskt

 

 

 

 

Blir skoj att se hur fint det blivit sen i slutet på sommaren när allt verkligen fått växa på sig.

 

Första promenaden - http://itismadeby.bloggplatsen.se/2016/06/29/11333665-toner-i-tradgarden/

 

 

 


Av Svensson Svensson - 21 juli 2016 02:07

Ja det är gränsfall, att det här är för vackert, för ögat så man vill inte äta upp den. Åh andra sidan så är det ju det man säge att man också äter med ögonen, att det ska vara vackert för ögonen också

man ska njuta med ögonen o sen munnen ..

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards