Direktlänk till inlägg 20 juni 2016

Listor hit o listor dit om varför man ska eller inte ska – oftast ganska så självklara saker, eller helt onödiga – som varför man ska ha sex, varje dag!

Av Svensson Svensson - 20 juni 2016 11:45


Ja man ser listor överallt idag, om allt, listor som säger varför man ska äta något, göra något eller varför man ska undvika något. När jag läser punkterna kan jag få två olika tankar;
* ja men självklart, behövs detta ens nämnas?
* jaha och varifrån kom denna idioti??

 

Men klart dom vill skapa något som gör att folk reagerar o vill läsa, inte alltid det är bra saker som ger bra information. Jag tror att dumma saker eller sex, ger mer läsare av någon konstig anledning. Folk dras mer till sånna saker än bra information som ger kunskap.

 

Nu ramlade jag över en lista som fint listade upp 12 saker om varför man ska sex varje dag!
Inte för att jag förstår varför man måste skaka fram 12 punkter när det för mig räcker med att man mår bra, blir glad om man har sex med sin partner, någon man tycker om. Jag tror nämligen att det är minst lika viktigt att man har känslor för varandra, varma djupa passionerade känslor för att det ska ha den där breda positiva effekten. Men att läsa en lista som bara rabblar upp punkter som säger att man mår bra av att ha sex varje dag, det ger en känsla av att det går bra att ha sex med vem som helst, bara det är sex så får man samma effekt. Som sagt, näää det tror inte jag – jag tror faktiskt till o med att ha sex med vem som helst, med någon man inte har andra gemensamma saker, någon man inte har känslor för så kan det finnas flera negativa effekter som kommer.

 

   

 

 

Nu frågar sig säkert någon som bara klickade sig in för att det stod ”man ska ha sex, varje dag” ja men kom till varför, berätta varför, vad står det i dessa 12 punkter. Men räcker det inte med att man mår bra av att ha sex med sin partner?
Tar väl med listan då *ler*, för en del av punkterna var ju inte helt fel positiva effekter av något så härligt.

 

1. Lindrar stress

När du har sex så producerar din kropp dopamin, endorfin och andra feel-good hormoner. Detta gör sex till en underbar stresslindrare.

 

2. Träning

Sex är ungefär lika bra som andra träningstyper. Sex i bara 15 minuter tre gånger i veckan är det samma som att jogga i en timme.

 

3. Sänker blodtrycket

Sex sänker blodtrycket och minskar diastoliskt blodtryck. Om du letar efter något lite mindre romantiskt så gör kramar samma sak.

 

4. Det stimulerar ditt immunförsvar

Immunglobulin A är en anti-gen som bekämpar infektioner och den ökar när frekvensen du har sex ökar.

 

5. Du kommer se yngre ut

Att ha sex tre gånger i veckan kan hjälpa dig att se upp till tio gånger så ung ut enligt en studie publicerad i ”Secrets of the Superyoung”. Och man kan inte argumentera emot det!

 

6. Ditt hjärta kommer vara starkare

Detta ligger i linje med motion. Motionerar du mer kommer ditt hjärta bli starkare. Allt sex är ger ett starkt lyft till ditt kardiovaskulära system.

 

7. Smärtlindring

Dr. George E. Ehrlich är en artritspecialist från Philadephia. Han genomförde en studie över sambandet mellan artrit och sex och fann att de som hade sex oftare upplevde mindre smärta.

 

8. Lägre cancerrisk

Rutinmässig utlösning hos män minskar risken för att få prostatacancer och en Australisk studie visade att män som får utlösning 21 gånger i månaden är mindre benägna till att utveckla cancer.

 

9. Bättre sömn

Precis som med motion så leder den ökade hjärtfrekvensen när du har sex till en avkopplande känsla efteråt. Om du har sömnproblem, ha sex! Det kommer hjälpa dig att sova.

 

10. Regelbunden menstruation

Sex hjälper till att reglera hormoner hos kvinnor vilket ger menstruationscykeln lite mer rutin. Stress är en av de största anledningarna till att kvinnor missar menstruationen också. Stresslindring kommer också hjälpa att ge menstruationscykeln mer rutin.

 

11. Ingen erektil dysfunktion

Hälften av alla män som är äldre än 40 år lider av impotens av något slag. Det bådar inte gott för mig! Bästa medicinen är…sex! Erektioner hjälper blodet att flyta på rätt sätt och förhindrar erektil dysfunktion.

 

12. Du kommer leva längre

För att sammanfatta allt, mindre stress, ett starkare hjärta, ökad blodcirkulation och lycka, alla är faktorer som hjälper dig till att leva längre! Och vem vill inte leva lite längre?

 
 
Annie

Annie

20 juni 2016 12:18

Bra lista :)*ler*

Sv: Ja det jobbigaste är ju definitivt att inte veta, som du skriver-visst det är jätte bra att dem kollar mycket och att man får gå på flera undersökningar .. men nu vill man ha ett svar känns det som!

Beror nog lite på krämporna och så och vad det är man har, men generellt ang stickningarna jag har nu-tycker jag tyvärr inte så mycket hjälpt mot det. Har dock tänkt på att jag har mer såna symtom om jag sitter/ligger, om jag står el rör på mig är det lite mindre.

Hade ju stickningar o domningar också förut när mina diskbråck var sämre, då domnade stack det i hand och fingrar. Hade ju nerver i kläm då i nacken :/

Vart har du stickningar nånstans?

Jag har mina mest stickningar/domningar i fötter och konstiga känslor i benen. Som bränningar/isningar i benen.

Bara att fråga på ifall du undrar nåt mer<3

Kramar

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

26 juni 2016 13:50

Mina stickningar eller vad man ska kalla det sitter i fötter o underben, o sista året gått upp så det sitter även i händerna o sista månaden även underarmen.
Det som hjälper bäst är att kyla ner, rinnande iskallt vatten så benen domnar bort en stund, då hinner jag somna.
Jag har Restless Legs (eller som det idag kallas Willis-Ekboms sjukdom - det sitter ju i hela kroppen så "legs" blir fel)
så jag vet vad det är, har provat olika varianter för att få bukt med det... men inget har hjälpt såhär långt

Kommer säkert fråga mer, bara jag har tid o ork - för ärligt så visst finns det tid över då o då, men då finns inte orken till något alls....



Kram

 
Anneli

Anneli

21 juni 2016 20:12

Ja man kanske ska försöka skaffa sig en karl ,, ja så slipper jag springa =)
Det är inte roligt att motionera, har aldrig tyckt om det. Men jag skulle verkligen behöva det för att å ner i vikt.

Ha en fin kväll, kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

26 juni 2016 13:44

Motion - håller med, jag tror att jag är allergisk mot det *ler*
Men försöker göra något ialla fall, röra på sig känns viktigt då jag har ett lite får stillasittande jobb.

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards