Alla inlägg under mars 2016

Av Svensson Svensson - 28 mars 2016 17:06

Snart har hela årets påsk gått, det är otroligt hur snabbt dagarna går när man har fullt upp.

 

Härligt väder, vår i luften, känslorna är underbara, sjungande fåglar - *ler* 

Massor av jobba jobba, lite sova, skratt i mängder, trött o tom i huvudet, intressanta samtal, mer skratt, lite flirt o massor av härliga känslor. Träffat lilla dottern med pojkvän, ätit påsklunch med stora dottern, prat o skratt. Pysslat med mina orkidéer o börjat titta lite mer på mina julrosor o planer på att skaffa mig flera, några små har dött, vill ha lite större plantor - älskar den blomman. Lite allvar, ännu mera tankar, tolkat kort o fått kort tolkade... avis på en väninna på ett positivt sätt... ännu mer tankar *ler* ja vad vore livet utan tankar o känslor...

varit lite snäll eller en hel del snäll o det är härligt att märka att det uppskattas, att jag uppskattar *ler* ... sen hade jag gärna varit lite elak med det har inte riktigt blivit läge för det  - än ....

Fått höra att jag är någons älskling, det värmer alltid *ler*. Lunchträffar inbokade, gäller passa på när det är ledigt, o det går..... ser fram emot dom luncherna :)

 

Har många drömmar, planer, mål - det är verklgen härligt att leva ibland eller hur *ler*

 

Kramar om alla som vill ha en kram

 

Av Svensson Svensson - 26 mars 2016 23:15

Lite flera nagelbilder

 

   

Av Svensson Svensson - 26 mars 2016 21:00


Rakhsha Razani - Kärleks-Änglar



 


"Utan kvinnan är mannen inte komplett."

Av Svensson Svensson - 25 mars 2016 21:00


Rakhsha Razani - Fräcka Änglar



 


"Sexig är den kvinna som är naken på insidan."

Av Svensson Svensson - 24 mars 2016 23:15

Flera äldre nagelbilder

 

 

   

Av Svensson Svensson - 24 mars 2016 21:00


Rakhsha Razani - Kärleks-Änglar



 

 

"Jag kan inte ge dig solen eller månen,

men du får hela mitt hjärta."

Av Svensson Svensson - 24 mars 2016 20:00


med ett litet guldhjärta på baksidan

 

 

 

Så var boken färdigläst - sa ju den var lättläst. 

Det gick väldigt fort att läsa igenom dom två sista kapitlen i boken, vänner o jobb.


 


Vänner, ja det är något viktigt i ens liv, att ha vänner. Det är väl inget nytt att dom flesta vännerna man har genom livet kommer o går, att man har olika behov av vänner i olika faser av livet.
När man är singel så kommer vännerna betyda mycket mer än när man är i en relation, eller när familjen växer o man får barn. Inget konstigt, för vännerna dom närmaste betyder exakt lika mycket känslomässigt, man tycker lika mycket om dom, det är till dom man vänder sig om man behöver någon att prata med. Men tiden, det finns bara 24 h/dygn, tiden räcker helt enkelt inte till längre att ha samma täta kontakt som när man var singel, när man har en partner o en familj. Livets olika stadier ger oss olika mycket tid till olika saker, inget konstigt – det är det som är livet.


 


Livets faser gör också att man ibland orkar ha o vill ha mycket kontakt med sina vänner, andra tider orkar man inte med annat än att få vara för sig själv. Igen har det inget med att göra att man tycker mindre om någon, bara livets små ups and downs, man behöver ha lite egen tid ibland, det bara är så.


 


I boken pratar den ena av tjejerna om att tänka på det här med vänner som en blomma – Pelagontricket – att vårda en pelagon är som att vårda sin vänkrets.


  • Att ibland så trivs blomman oförsökt bra utan att du behöver göra så mycket, den blommar med massor av blommor hela tiden.
  • Helt plötsligt så faller blommorna av, den blir ranglig o verkar inte alls trivas, trots att du försöker få lite mer liv i den…
  • Men alla blommor använder massa energi för att blomma under en viss tid, för att sedan gå i vila, samla kraft – så låt blomman vila, ta bort allt gammalt, allt dött, låt bara det friska vara kvar.
  • Du kommer se att det som är kvar av plantar även om den är i vila, är friskt, o det kommer bli en vacker blomning igen.

Samma sak gäller vänner, vänskap – ibland flyter allt på, man har tid, ork allt är skoj, man skrattar tillsammans, gråter, stöttar…. Så börjar det bli lite jobbigare, man själv har inte orken, man behöver rensa bort det som inte är friskt längre, det som tar energi – rensa bort, ta den vila man själv behöver. För snart är energin tillbaka om man orkar med igen.


 


Den andra tjejen pratar om att tänka på personer runt omkring en, vänner liksom familj som hästar i ett stall. Att man har vissa man har hög toleranströskel för, andra mindre, vissa går man genom eld o vatten för, andra skulle man inte ens tänka tanken för.


 


Här skulle man istället rita sig ett stall, med så många stallplatser man själv tyckte att man orkade med att ge den skötseln till. Men bara för att man gett stallplats åt någon häst så var den inte säker  på att stanna för evigt, gjorde den för stora fel för många gånger så sas stallplatsen upp, som att ta in nya skötare. Men kunde då välja att fylla på med ny hyresgäst eller låta stallplatsen vara tom ett tag eller förevigt. Att få sin stallplats uppsagd var heller inte samma sak som att man inte kunde få ny stallplats senare…

 

Jag gjorde mitt egna lilla stall o kom på att jag absolut inte har ett stort stort stall, flott med massor av boxar - nej mitt stall är väldigt litet, inte många boxar alls.... men det är lyx av högsta grad, bara det bästa är gott nog. Jag 


 


Men just det här att man verkligen väljer ut hur många man har tid att ge på det sättet o att man inte öppnar upp för på tok för många.
(Jag fick en liten tanke nu – kan man släppa ut hästarna på bete ett tag för att vila upp sig lite? Lite som att pelagonen fick vilotid??)


 


Det finns många typer av personer, som energitjuv, lättkränkta, ”har också ..” – dom tog upp flera varianter o visst man känner igenom dom alla, jag kände inte igen vad dom kallades dock, det var nya namn. Det som jag tyckte var bra i deras diskussion om man har vänner av några av dessa typer så var inte rådet i boken ”gör dig av med…” som enda lösning. Visst mår man dåligt av vissa personer ska man välja bort dom, men sen finns det även gånger när en person har en viss personlighet som dränerar en på energi, får en att må dåligt, men det finns många fina sidor man gillar o man vill ha kvar personen som vän. Eller att personen finns i kretsen av personer runt en som inte går att välja bort – typ arbetet. Då ska man istället lära sig att hantera dom här typerna av personer, det fanns lite olika tips på hur, beroende på typ.


 


Så kommer vi till det sista kapitlet, det kortaste o när jag läste det, för mig det minst intressanta. Kanske för att jag inte känner mig missnöjd med min situation, kanske för att jag inte har något behov av att börja om, avsluta en anställning för att prova ha eget, kanske för att jag redan provat o vet att det följer med massor av jobb. Som vissa trivs med, ger som bekräftelse, men det är inte min grej…


 


Det jag fastnade lite för, som kan vara bra ibland, det här med att skriva listor för att verkligen hitta vad man vill, se vad man har… det är inte så dumt, det kan vara bra sätt att öppna ögonen eller hitta det där första steget man behöver ta.


 


Den listan som fanns i boken var en checklista för ens nuvarande arbetssituation, det var flera punkter som man skulle pricka av, man prickade av det som stämde på en själv. Hade man pickat av 3 eller fler punkter så hade man det bra på sitt arbete, om färre så var det nog dags att göra något åt det.


 


Nu behövde jag inte pricka av någon lista för att veta att jag trivs, men det var lite skoj ändå, så klart jag måste göra det. Följande punkter blev för mig avprickade.


 


  • Jag känner mig duktig. (Ja jag vet att jag gör mitt jobb bra, att jag är duktig på det jag gör)
  • Jag tycker att jag har ett bra samarbete med mina kollegor. (Jaa, småskrattar o tänker på vilka helt underbara människor jag fått lära känna genom mitt jobb.)
  • Mitt jobb är utvecklande. (Ja, jag svarade ja på den frågan, o många som nu vet mitt yrke – taxiförare – undrar nog hur f*n tänkte hon nu, det är väl inte utvecklande, där kan man väl inte göra annat än köra ??? Nej det stämmer, men måste ett jobb bara vara utvecklande på det sättet att man lär sig nya saker för att göra nya arbetsuppgifter, få mer ansvar? Kan inte ens arbete vara utvecklande för att man lär sig massa saker om livet, om sig själv, om andra??? Jo jag tycker så.)
  • Jag är glad när jag ska gå till jobbet. (Ja, som oftast, säger man alltid ljuger man, ibland är jag trött, vet att det finns saker jag borde göra, eller känner sig dålig, då skulle det varit skönt att inte jobba. Men som oftast är det bara roligt att gå till jobbet)

 


Ja det var en lättläst trevlig bok att läsa, inte så att det var en massa nytt, men det fanns nya infallsvinklar som var bra att läsa, ibland behöver vi alla en lite putt i baken, påminnas, även när vi ”kan”…. Lätt att köra fast.


 


Tänk nu har jag fyllt i min första bok i den lilla ”Läsdagboken” jag köpte i höstas. Trodde den skulle bli snabbt ifylld, men saker skedde som gjorde att jag kom av mig i mitt läsande, det blev svårt igen att koncentrera mig. Har påbörjat några böcker sen dess, men tappat lusten fort. Och det ligger en fin liten hög av böcker jag längtar efter att läsa, men då måste lusten till det verkligen finnas.

 

Nu ska jag leta upp någon ny bok att ge mig i kast med *ler*

Av Svensson Svensson - 24 mars 2016 16:15

Idag är det ju populärt att ge ut sin egen bok, erkänner jag har dom tankarna lite till o från, att ge ut det jag skrivit. Men varje gång så tänker jag - nej, inte min grej riktigt, jag skriver för att det är kul, ett bra sätt att lämpa av tankar av olika slag, på olika sätt - som noveller, dikter, kapitel i en roman osv. Och jag är nog lite för självkritisk, ska jag ge ut saker jag skrivit ska jag själv tycka att det är mer än kanon bra, jag ska veta att det är bra grammatik i det jag skriver - vilket jag vet att det aldrig är *ler*, för grammatik är en av mina svagaste sidor, samma med stavning, inte alltid den bästa på att stava... o sånt är viktigt anser jag, för att ge ut en bok för andra att köpa - jag menar inte nu att andra inte kan läsa vad jag skrivit - för det är inte därför jag tycker att en bok ska vara korrekt, nej läsa, det låter jag gärna andra göra, då får dom ta alla felen som smyger sig in. Men om jag ska ge ut en bok, även om jag betalar allt själv (vilket dom flesta gör idag - o det är kanon att den möjligheten finns för det kommer ut många bra böcker som aldrig annars funnits) o någon annan ska betala för boken  - det är då jag har lite högre krav på mig själv... 

 

Men oj så texten sprang iväg, det var inte om det jag hade tankar från start, nej det var att GÖRA min egna bok. Såg det här tipset från Panduro o blev helt såld, så skoj det såg ut, så personligt o så dyrt ;)

Men som sagt skoj annorlunda o personligt - sånt kan få kosta lite eller hur??? 

 

Så kom jag på, jag har inga barn som jag kan sätta vid bordet för att måla eller kanske jag ska göra det, jag har ju barn o vem har sagt att det måste vara teckningar från små barn??? 

Nja kanske inte eller jo mina tjejer skulle nog gå med på det som en rolig knasig grej att göra tillsammans.....

 

Så nu fick jag en ny idée :)

 

Men tanken från start var att göra en egen bok av mina recept - ta med alla jag har som favoriter, ha tomma sidor för att fylla på med flera.

Mina ena dikter kunde få en egen bok - samma där lämna tomt o fylla på

Göra en egen bok som semesterminne (eller högtidsminne), med lite typ dagbokstexter, hälsningar från personer, bilder, biljetter, torkade blommor....

 

Jag blev helt klart förälskad i den här idéen o kommer försöka mig på att göra ialla fall en :)

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards