Direktlänk till inlägg 19 januari 2016
Ett gott matigt och smakrikt bröd med oliver, soltorkade tomater, mynta och Halloumi. Perfekt till sommarfrukosten eller till sillen!
Häll upp vatten i en bunke eller i en matberedare/hushållsassistent. Smula ner jästen. Tillsätt resten av deg-ingredienserna och knåda i ca 10 min (betydligt kortare om beredare/assistent används).
Täck över degen med en handduk och låt degen jäsa i 1 timme. Under tiden hackas och blandas övriga ingredienser (till fyllningen). När degen jäst klart, stjälp upp degen på mjölat bakbord. Knåda lätt och blanda i fyllningen. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Forma degen till 2 runda limpor eller till ett stort bröd. Lägg dem på smord plåt och låt jäsa i ca 40-50 min, eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200°C.
Grädda längst ned i ugnen ca 30-40 min.
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|