Alla inlägg under december 2015

Av Svensson Svensson - 1 december 2015 23:00


Egentligen så tror jag ju inte det, eller jag vill inte tro på det. Jag tror mer på att det gäller att hitta rätt partner oavsett vem man är eller hur – en som man är hel tillsammans med, man kompletterar varandra, man får o ger samma saker. Man skrattar tillsammans, man stöttar när det behövs, peppar när det behövs, kramar om när det behövs o lite till *ler*. Man tar fram det bästa hos varandra – lugnar o ger harmoni åt varandra, livar upp o föser framåt när det är läge för det… ja man är ett par där båda vet att den andra finns där vad som än sker, det är en trygghet o ger stor tillit. Man vårdar varandra hela tiden, man bekräftar, uppvaktar o är tacksam för vad man har tillsammans o det inte bara när man träffar varandra. Just bekräfta o uppvakta är viktigt hela tiden.

 

Sex är en viktig del av ett förhållande – det kan man aldrig komma ifrån. Närhet är ännu viktigare, det behövs mer, men blir ju en del av sex också…. Men nu var det sex tanken föll på just nu.

En väninna o jag hade pratstund…. Om det här med sex, att vara en stark kvinna som gillar sex, som vågar tala om vad man gillar, vad man kan ge o vad man vill ha… Man har också under åren som gått… vi är inte 20 länge om man säger så…. Våra barn är till o med bra bit över. Det gör att är man nyfiken så får man också erfarenhet o kunskap om sin egen sexualitet, vad man gillar o inte.

 

Nu var inte samtalet inriktat på dessa saker, alltså vad vi gillar o inte… Nej det var mer inriktat på hur männen tar en sådan sak. Jag har inte på långa vägar samma erfarenhet som hon har… men vi båda pratar med många, hon i sitt jobb. Och då får man kunskaper som sen gör att man ser o förstår saker på ett annat sätt.

 

Nu var samtalet om det här hur män tar att en kvinna är självsäker i sin sexualitet, vad hon vill, vad hon gillar…  Vad man helt enkelt av olika anledningar kan. All kunskap behöver inte vara självupplevd, man kan lära sig även av att prata med andra…

 

Först lockar en sexuell kvinna män, som oftast – det är spännande, det är hetsande… det gillas att kunna prata öppet med någon om sex…  o det är lockande med one-nights med en kvinna som öppet är sexuell… Men sen – nej sen springer dom iväg – det blir jobbigt, attans kan hon mer än MIG kommer tydligen till dom. Och den tanken ger mindervärdskomplex, starka känslor av att dom inte kommer att duga, inte räcka till. Ofta också att dom ska jämföras o ses som ”sämre” än någon annan… (men man kan aldrig jämföra personer - däremot jämföra just en person om man känner att något förändras... )

 

Istället borde dom inte tänka – oj hon vet/kan mer än mig
utan tänka – va skoj hon kan andra saker än mig, har provat på annat än mig, det här kommer bli härligt vi har så mycket vi kan prova för att lära oss varandra o få 100% njutning tillsammans.

 

Nej istället tar komplex o prestationskrav över o förstör. (Visst det kan säkert finnas åt andra hållet också, eller jag vet att det finns – men nu är jag kvinna, älskar män o mina väninnor som jag samtalar med är också lika … o har alltså samma erfarenheter, då blir diskussionerna vinklade så här).

 

En ny partner – är något nytt avsett vad man har provat på innan… Man är helt ny inför varandra o måste lära känna varandra från start. Det finns inga genvägar… prova o prata – dom två viktiga p:na. Man kommer ingenstans utan att prova saker eller att prata om hur det kändes, vad man gillar eller inte… kommunikation kort o gott.

 

Vi kom fram till i vårat samtal att det inte är ens erfarenhet som är boven – det som får männen att springa iväg rädda att inte duga – nej det är mer att man är öppen o kan tala om sex, tala om vad man gillar att få eller ge. Att man är villig o öppen att utforska saker tillsammans. Man ska vara glad för att man är olika, testat olika saker så att man kan ta med det o prova förnya det o förädla det tillsammans med sin nya partner. Inte se det som något farligt o skrämmande.

 

För det är inte så att bara för att man gillade en sak med en partner o ogillade en annan att det kommer kännas exakt på samma sätt med en ny. Nej alla är vi olika, vi tar i varandra olika, vi är olika därför blir exakt samma sak olika med olika partners.
Så man ska vara mer öppen för att prova nya saker även om det inte var jätte bra med en föregående partner…. Vara lite mer lekfull o äventyrslysten.

 

För vad är livet, vardagen utan närhet, livslust, glädje o sex :)

Av Svensson Svensson - 1 december 2015 16:52

Vem gillar gillar inte pecan paj??? Ja jag känner ingen, ska vara en som olyckligtvis inte kan äta, allergi. Men annars, dom flesta älskar dom.

Här är en liten variant - i kakform.

 

 

 

Pecan Paj Kakor 

Serverar: 10-12 st



Ingredienser:

1 sats pajdeg (hemlagad eller färdigköpt)

2 msk smör - smält

1 ¼ dl pekannötter – hackade

0.8 dl brunt farinsocker

0.6 dl cup majssirap

2 ägg

⅛ tsk salt

0,6 dl mörk eller ljus choklad chip för att dekorera


Instruktioner:

Värm ugnen till 200 grader.

I en stor teflonpanna, blanda smör, pekannötter, farinsocker, majssirap, salt och ägg.
Koka på spisen på medelhög hög värme tills det tjocknar. (Du vill inte den torr, bara något förtjockad, som konsistensen av pudding).
Ta bort från värmen och ställ åt sidan.

Rulla ut deg och tryck ut lagom stora cirklar, vik upp yttersta kanten som på en pizza

Lägg på 1 msk av pecan blandningen i varje kaka.


   



Placera på plåt med smörpapper och grädda 8 minuter eller tills fyllningen börjar ”stelna”. Ta ur från ugnen och låt svalna på galler.

Smält chokladen o ringla över kakan.


NJUT!

 

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards