Alla inlägg under december 2015

Av Svensson Svensson - 9 december 2015 16:45

Ja, jag kommer inte kunna ens kika på Ellos sida på lääänge länge - det är deras reklam som går på tv nu.... hur kan man välja... höra den slemmiga inställsamma rösten... 

snacka om att personifiera hur falskhet låter... ja det är så jag tolkar o känner av när jag hör....

jag ryser av negativa vibbar....  

Av Svensson Svensson - 9 december 2015 12:30

Tom o Jerry... minnen..

 

 

 

Av Svensson Svensson - 8 december 2015 02:45

 

Det är en natt utan arbete – alltså mycket tankar…
Och mängder av fåniga tester på facebook – ja jag tycker dom är fåniga, men samtidigt ruggigt roliga o roande, ibland kommer det upp saker som är lite träffande eller så tvärt emot att det blir roligt.

 

Utan mobil idag – när det slutade fungera blev jag inte glad… o svor lite, men sen när jag kom på anledningen så var det väl okey även om det inte alls kom någon varning som det ska göra… skrutt samma *ler* nu är den här…. O blir jag inte nöjd med den – är ju van vid Samsung, o valet var svårt… men blev rekommenderad att ta en Sony, o då jag litar på personens omdöme så… men det är han som får gnället sen om jag inte är helt nöjd *ler*. Men det vet han redan om, han är varnad.
Lyxade till det, unnade mig för första gången en värsting, inte bara en som fungerar utan tog i ordentligt. Men kände att det är jag tame sjutton värd…

 

 

 

 

 

Men blev lite full i skratt åt mig själv ikväll – ska gå o handla batteri o lampor, flera som gått sönder, sen lite mer stearinljus o värmeljus, tyckte det var så kallt inne…
Vad gör jag då, jo en liten bit utanför dörren kommer jag på att jag inte hade mobilen med mig… så jag vänder, går in o hämtar den – halvvägs till affären börjar jag småskratta för mig själv, vad skulle jag ha den med för, simkortet i var ju ändå avaktiverat… men det sitter verkligen i märgen att ta den med.

Det kom med lampor hem, får se om jag tog rätt, jag var lite disträ o hade tankarna på helt annat håll när jag gick runt i affären, fick även med ljus hem i olika varianter – men inte batteri – det jag egentligen gick för att handla – är inte det typiskt att man alltid glömmer det man ska ha… har med massor av annat, får gå tillbaka igen.
Nu har jag ialla fall skrivit upp vad det var jag skulle handla o även sorten så jag slipper stå där o klia mig i huvudet o undra – vilken är det jag ska ha… Sen får vi se om jag kommer ihåg lappen *ler*, det är en annan sak.

 

     

 

 

 

Fick istället med mig blommor hem – jag tror jag blivit blom-beroende… för jag bara måste ha en bukett stå på borden nu blev det till köksbordet o där det redan står småkrukor av hyacinter en liten vackert mörkröd julstjärna, får vi se hur den kommer hålla, för det rasade blad av den redan när jag tog bort plasten runt den…
Sen en bukett med julens färger – rött, grönt o lite vitt… passar på när det är halva priset på buketterna, dom är utslagna visst, men köper man en i knopp vet man inte heller hur länge den står sig om blommorna ens slår ut… fanns en rosa, erkänner det var nära den fick följa med men…. Näää det fick bli röd…

 

 


 

Sen väl hemma med massor av ljus att tända för att få upp lite värme – kommer in o tänker… fy vad varmt det är *ler* - efter en promenad i +1 grad så var det inte kallt alls inne längre utan snarare för varmt… ja tänk så det kan bli, nästa gång jag fryser tar jag mig en rask promenad istället.

 

Imorgon eller rättare sagt idag ska jag iväg för steg 2 i något viktigt för mig.  Det ska bli skönt, ja bara det att jag satt igång det är en sån lättnad – det kommer ta sin tid, det kommer inte vara en dans på rosor utan taggar… men det är igång o det är det viktigaste. Det känns riktigt riktigt bra.

 

Helgen som varit har varit skoj, jobbat o det har varit full fart. Inte för att man kan anklaga vädret för att höja känslan av att det lackar mot jul, grått, mörkt, löv kvar på träden, regn…. Men när man får förmånen att köra grupper av personer som vill ha på musik högt, för att sjunga med – o då julsånger *ler*… går det att låta bli att bli glad, känna julstämningen då??? Nej då infinner den sig. Eller se en stickad tröja med julmotiv, för att inte tala om alla små bjällror som var på den – det var helt underbart….

 

Lördagsnatten var extra trevlig, fast frustrerande också… *ler*…. På flera sätt…. Men mycket trevliga sätt ändå…
Nästa gång jag kör just den stora bilen ska jag komma ihåg att ta med mig stearinljus… o jag hoppas hinna med hembakade bullar som serveras – om det serveras, hoppas *ler* - sen hoppas jag på mer av andra saker också… skratt, skoj, roliga samtal, uppiggande sms…
Fan – ursäkta att jag svär… men så jag trivs tillsammans med det här gänget – alla så olika, ändå så lika o så många man kommit sådär nära att man känner att det här är vänner, nära vänner, som verkligen bryr sig om varandra… o vi har skoj så mycket skoj – ja för humorn är det inget fel på….

 

Att börja jobba, börja jobba just här… det har gett mig uppvaknande på olika områden. Även områden jag trodde var borta, helt borta, döda…. Men icke – det gäller bara ramla in rätt så att säga… *ler*… o det gör att jag känner mig levande o lycklig.
Ja faktiskt – lycklig i grunden – även om andra saker sker som inte är direkt roliga så finns en i grunden lycka o kämpar glöd. Ja jag vet ibland så lägger jag mig ner, sätter på offerkoftan o tycker jäkligt synd om mig själv… men koftan blir snabbt varm o kliar då av med den. Men visst just nu åker koftan på o av hos mig som på samma sätt som vädret ändrar sig från varmt till kallt, varmt igen o kallt… men det är livet eller hur… man åker upp o ner, lite olika mycket olika faser av livet.

 

En väninna o jag pratade just om det ikväll, att även om det är saker som sker som är negativa, saker som ett tag kan ligga o känslomässigt skvalpa i bakhuvudet o poppa upp då o då, så ger även dom negativa stunderna positiva lärdomar.
Hon var med om mindre roliga saker med sin bil under en weekendsemester i Tyskland… o även om det var tråkigt, kostsamt o jobbigt så såg hon det positiva – hur både främmande människor där i Tyskland o nära kära hemma, ställde upp för dom o hjälpte till. Sånt värmer om man bara kan se dom sakerna i en dålig situation.

 

 

 

 

 

Jag återgår till mitt tidsfördriv, roliga fåniga tester på facebook – o vänners kommentarer som värmer o gör mig rörd så där att tårarna känns ligga där o bränna. Men av tacksamhet o glädje att ha just den här underbara typen av människor i mitt liv….

 

Det ena var: 3 egenskaper som får det motsatta könet att falla….
jag kommenterade om att stämde det där var jag rena kapet
en vän svarar upp med att skriva ”Vem har sagt något annat???”
då blev jag så rörd o glad…

en annan var att det fanns 118% chans att jag blev tillsammans med ett ex igen.
Jag kommenterade då…. Ja men vilken o frågan är då – vill jag??
Då kom ett gulligt mail med humor o kärlek…. ”Jag hoppas verkligen inte att det är det X et…” jag vet ju exakt vem hon menade o det kan jag lova att nääää det kommer inte ens ske om så grisar börjar kunna flyga :).

Små saker, som man kanske kan missa – men det är sånt som gör mig så glad o tacksam över vilka fina människor jag har runt mig… båda nya o gamla vänner. Dom betyder verkligen massor för mig. Och att märka hur många som verkligen bryr sig, som anförtror sig till mig, som vänder sig till mig – men också finns där för mig.

 

För att inte tala om mina barn – mina underbara härliga ungar – som jag ibland inte tror är sanna – är dom här två unga kvinnorna verkligen mina, har jag verkligen uppfostrat dessa två skönheter. För visst jag är mamma – men dom är vackra, dom är omtänksamma, snälla, starka, skrattande o allt annat som man kan säga som är positivt. Dom är verkligen mina …. Det är verkligen jag som är mamma, som burit dom, fött dom  fostrat dom… som sagt tror inte ibland att jag verkligen lyckats så otroligt bra… men det har jag <3


Sitter här i natten, fördriver tid, spelar lite, chattar lite, skriver lite o tittar lite på tv. Konstaterar att säsong 2 av The Librerians är sååå mycket bättre än 1an, det är mer likt filmerna som jag gillade. Jag som inte brytt mig om att titta… nu får jag se om jag kan titta ifatt mig.
Få hjälp att installera boxen som spelar in så att jag kan spela in dom o titta när jag vill – dom går ju när jag jobbar…

                                                  
    

Nej ner i bingen – kanske :)

 

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< December 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards