Alla inlägg under oktober 2015

Av Svensson Svensson - 20 oktober 2015 13:24

Vidare med H2O-moppen - idag har jag givit mig på ett golv, klinkers, ljustgrå där fogarna blivit mörkgråa till svarta - framför allt just där man ofta går - från ytterdörren till köket. 

 

Det tar tid, jag låter det ta tid - o visst blir det bättre. Halvvägs genom hallen idag - tar resten imorgon. 

 

Antar att någon annan skulle säga att det blev jätte bra - men jag är petig o hade velat ha det som nytt *ler* ja jag vet, det går inte... saker färgar in i just ljusa saker som en vit eller ljus ljus grå fog. Det går inte att få det helt tillbaka till ursprunget. 

 

Och visst tittar jag på före o efter bilder så visst har det blivit skillnad. Så jag ska väl inte klaga utan vara nöjd o ge mig i kast med värsta delen imorgon - den innanför ytterdörren *ler*

 

 

ANNONS
Av Svensson Svensson - 20 oktober 2015 10:15

Det finns olika former av yoga, men det som är gemensamt för alla varianter är andningen. Det är det grundläggande, det viktiga att lära sig, att andas rätt i varje rörelse.

 

Nu har man provat, o kommit fram till att man egentligen inte behöver hålla på med olika rörelser för att uppnå effekterna. Det räcker med att andas rätt. Så under yogadagen i Indien presenterades en ny andningsmetod. Och den har samma eller till o med bättre effekt än en väl genomförd yogaövning.

 

Dom hälsoeffekter som kommer av bra andningsövningar jämfört med vanlig träning är:

(egen tanke - om man är frisk tror jag inte man ska enbart göra andningsövningar, men att man kan tänka mer på sitt sätt att andras när man tränar så ger en bättre effekt)

 


1. Viktnedgång; andningsövningar förbättrar fettförbränningen avsevärt (vilket är viktigast för att gå ned i vikt). 

2. Förbättrar blodcirkulationen utan att förbruka för mycket energi. 

3. Förbättrar funktionerna i alla organ tack vare bättre syreupptag i cellerna. 

4. Förbättrar minnet och inlärningsförmågan tack vare bättre syresättning av hjärncellerna. 

5. Förebygger depressioner och Alzheimers tack vare ett förbättrat blodkärlsystem. 

6. Minskar symptom på astma och andra andningsproblem. 

7. Normaliserar blodtrycket. 

 
Om man kan hjälpa äldre eller sjuka personer som inte kan träna på något sätt för att uppnå detta ändå, genom att andas genom en apparat - så kan jag bara säga att det vore ju något som ska tas upp o användas över hela världen för att det är ett lätt sätt att hjälpa personer komma tillbaka eller behålla sin hälsa när det är omöjligt att röra på sig på ett sätt som ger samma effekt.
ANNONS
Av Svensson Svensson - 19 oktober 2015 12:55

Igår hittade jag en liten rolig bok som jag bara var tvungen att köpa. Det var typ en anteckningsbok - man fyllde i vilken bok man läst, datum, författare, titel o en lite egen anteckning Det lät skoj så jag var bara tvungen o det ska bli skoj att se hur snabbt den kommer bli fylld. Vet att det kommer gå lite långsammare nu än för 15-20 år sedan, då läste jag flera böcker i veckan, det bara flöt på. Idag har jag ännu inte kommit upp i samma förbrukning av böcker, det är inte lika lätt att läsa. Men jag har ialla fall kommit igång o det går, o jag njuter av mina stunder med en bra bok.

 

Började en ny bok igår - en typ bok som ska vara till lite hjälp o stöttning för personlig utveckling. N vet jag inte om just den här boken är en billig bok som fylldes på en av mina egna bokbeställningar för att komma upp i summa för att slippa frakt - eller om det här är den jag fick av en väninna.... har två som är liknande varandra i ämnet. Kvittar i o för sig, kommer ta mig igenom både.

 

Har inte kommit så långt i den - men jag gillade starten på boken, inledningen. Det som stod där kändes väldigt i linje med mina egna tankar. Då är det intressant att se om boken fortsätter i samma anda, om den kan ge någon ny vinkel på mina tankar o värderingar.

Ja nu kan en bok som är precis tvärt om också vara intressant - för att se från just en annan vinkel - man kan lära sig massor av det också. Framför allt kanske man blir ännu mer säker i sin åsikt. 

 

Det bästa jag läst på länge var det som stod i boken om det här med att söka den perfekta partnern. Att så många söker en perfekt partner men glömmer bort sig själv, vad man själv ger i ett förhållande. Och bokens helt otroligt bra råd i det här med att söka det perfekta är att man ska sträva efter att själv blir den perfekta partnern, det är då man hittar det man söker.

 

Ja inte sagt nu då att man ska försaka saker, ändra på sig.... utan det är mer det här med att kommunicera, vara rak, vara ärlig, inte gå o hålla saker inne så att dom gror. Sen lära sig att ta upp saker på ett bra sätt - alltså just kommunicera inte gräla. Att man inte ska tro att det gäller att få en partner att göra som man vill - nej man får lära känna varandra, man får kompromissa o man får förstå att vi alla är olika individer som agerar o reagerar olika.

(egen tanke: många gånger kan man mena samma sak, man har bara olika ord för det, man har olika sätt att uttrycka sig, olika sätt att handla - men i grunden menar man samma sak. Men det blir missförstånd för att man inte tar sig tiden att kommunicera o försöka förstå varandra)

 

Vårat missnöje med andra för oss att fokusera på fel saker. Det är när vi blir medvetna om vad vi själva kan göra och börjar förändra genom att ta initiativ som vi ka skapa något nytt. Det är det som gör oss till den perfekta partnern. Och det är då vi får makt över våra liv.

 

Hon skriver en bra sak i boken, det här att när det är jobbiga förhållanden så söker man kanske någon form av samtalspartner, terapi - men nästan alla söker hjälp för att hantera partners sätt, att klara av när man blir irriterad, när man blir arg, för det partnern gör. Tanken finns där att om h*n bara var hemma mer, jobbade mindre, var snällare, mer omtänksam, sexigare, mer positiv, tog hand om hemmet bättre osv så skulle allt vara så mycket bättre.
Ingen söker den här terapin med tanken att få hjälp att hantera sig själv, sitt eget beteende - att tålamodet tryter, att man inte orkar anstränga sig, ge sin partner uppmärksamhet. Men det är ju där man ska börja det är där det ligger. För man kan aldrig ändra någon annan än sig själv.

 

Hon tar upp vikten av att ge kärleken plats, ge tid till varandra att kunna göra saker tillsammans, att visa uppmärksamhet. Att man ska gå o sova i tid, ha så lika sömnmönster som möjligt, att man ska motionera för sin hälsa. Bra sömn o motion (inte överdrivet men något) gör att man mår bättre som enskild person, o då blir man en bättre partner. Sen kommer närhet, fysisk närhet. Det finns mer lust när man är utvilad o har en bra hälsa - det är inget hokus pokus utan fakta.

 

Man ska heller inte glömma att göra sig fin för varandra då o då, det kan kännas som att det duger väl att ha mjukisbyxor på hemma - men om man alltid är så. Nej det är som att man inte bryr sig om sig själv eller vilket intryck man gör. Man mår bra själv av att klä sig lite fint för någon annan.

 

När jag läser sitter jag o nickar instämmande - ändå när man tänker efter så är det här saker som så lätt försvinner i ett förhållande men som fanns från start. När man tänker till lite så inte är det väl annorlunda med tiden - man behöver samma saker - man uppskattar samma saker...

 

Man ska som det sägs inte ta sin partner förgiven utan visa uppskattning, bekräfta o uppvakta genom hela livet :)

 

 

 

 

Boken jag börjat läsa är Kär Lek en handbok, av Eva Sanner

Av Svensson Svensson - 15 oktober 2015 07:29

Hemma efter en natts slit o släp, självklart lite övertid, det föll på min lott att ta det sista långa - blir så ibland när man försöket fördela det över alla som jobbar. Då jag ska iväg här ganska tidigt på morgonen o fixa till fransarna så är det ingen mening med att stänga ögonen. Vilket var planen när tiden bestämdes - tänkte att då hinner jag blunda liten stund innan.

Sen hoppas jag komma iväg till IKEA o handla tyg för att sy gardiner, vore skoj om jag hade det klart tills söndag. Annars kan jag alltid ordna till det nästa vecka :) Kan ju låna symaskin med mutan - då syr jag dina gardiner också :)

Då är man dubbelsnäll! Kan inte bli bättre.

 

 

 

 

 

Räkmackans dag kunde jag inte låta gå förbi så det blev att göra mackor till oss som jobbade sen kväll/natt - inte den mest avancerade varianten, men vad gör det, det var en macka med räkor, ägg o majonäs - huvudingredienserna för att göra en räkmacka.
Vi hade lite tur att just då på kvällen var det lugnt en stund så vi fick sitta ner alla tillsammans mumsa i oss o prata lite, så trevligt när vi får sånna stunder, har så härliga arbetskamrater att jag gärna hade mer sånna tillfällen.
Ja det blev en räkmacka sparad nu till morgonen o den fick växeltelefonisten, för man ska ta tillfället i akt att muta *ler*

 

Tar mig en lite lagom lång promenad nu på morgonen, jag o Tita.

 

Ha en underbar alla där ute

Av Svensson Svensson - 14 oktober 2015 17:14


Tänka sig att jag missat att räkmackan fått sig en helt egen dag – men i o för sig så har nästan allt fått sin egen dag nu för tiden så det är väl inte så konstigt att även denna godbit fått sin dag. Jag tycker att det är helt rätt, för vad är godare än en riktigt fin räkmacka???

 

För att inte tala om att få glida runt i livet på en räkmacka – det vore något det, jag har dock inte fått den förmånen. Får nöja mig med att äta dom :). Vet vad jag kommer att äta som kvällsmat på arbetspasset *ler* Går ju inte att välja något annat.

 

 

 

 

Den här räkmackan åt jag för lite sen – den avnjöts högt upp, toppen av Gothia Towers, restaurang Heaven 23. Deras räkmackor är ju kända o ska vara något alldeles extra – ja jo priset ialla fall – annars är dom väl som en god räkmacka är som oftast *ler*  - http://www.gothiatowers.com/restaurang/historien-om-king-size/  - och lite mer fakta  - http://www.gothiatowers.com/restaurang/historien-om-king-size/king-size-sa-funkar-det/
Kvällens blir inte så lyxig, men lika god att äta kommer den säkert att bli…

 

 

Räkmackans dagDen 14 oktober varje år firas Räkmackans dag i Sverige, dagen instiftades av Arlanda flygplats 2010 (har läst 2009 som start dag). Dagen instiftades eftersom att Arlanda tillsammans med Landvetter säljer flera tusen räkmackor i veckan. En räkmacka består oftast av räkor, majonnäs, ägg, kaviar och citron, så passa på att njuta av en av våra svenska maträtter, räkmackan eller räksmörgåsen som det ursprungliga namnet är.

 

 Längtar efter kvällens macka...

Av Svensson Svensson - 12 oktober 2015 17:20

En liten irriterande nackdel av att lyssna på radio som man gör när man sitter o kör. Radion får ofta skvala på... Det är vissa reklaminslag.

 

Och just nu irriterar jag mig väldigt på Maria.com´s radioreklam. Jag tycker att den är så, hur ska jag säga, fel... det låter som att det finns en undersökning som säger att man behöver inte alls satsa mycket för att vinna stort - räcker med en 5a.

 

Sen visar det sig att det är dom själva som tittat i listor o dragit den slutsatsen o berättar att en undersökning visar att man kan vinna på lite satsade pengar...

 

Så det låter som en undersökning o dess resultat o är egentligen bara reklam.... 

Jag vet att dom är ärliga o säger allt, men jag känner ändå att det är på ett sätt som lindar in o vill få folk att börja spela i tron om att man kan vinna för en 5a - sen är man där o fast o då blir det mer man satsar o ingen vinst....

 

 

Av Svensson Svensson - 9 oktober 2015 17:49

På olika sätt, med små saker, som gulliga eller ja varför inte flirtiga sms (från rätt person då självklart *blink* )

Kort är också trevliga, små presenter som är för att personen vet att det är saker jag gillar...  bli lite ompysslad, bjuden på mat - behöver inte vara ute på restaurang, fint dukat o hemlagat att bara sätta sig ner är aldrig fel. Vatten upptappat i badkarlet med ljus tända, massage - ja bli riktigt ompysslad med små medel men ofta - ja tack. Jag älskar det, jag behöver det, jag ger det o man ger ofta det man vill ha. Det är ett bra sätt att se vad man kan ge någon, vad ger den dig, ge tillbaka samma, var lite lyhörd på småsaker som den säger, vad den gillar...

 

 

 


Blommor är helt klart aldrig fel - vem blir inte glad över att hitta en bukett vid dörren, eller någon som kommer med den o ger den personligen *ler*


Och idag - det var en stor bukett, så stor att jag blev tvungen att ta två vaser för att dom skulle få plats *Ler*


Känner mig verkligen uppskattad o älskad. 


Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ itismadeby med Blogkeen
Följ itismadeby med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se