Alla inlägg under juli 2015

Av Svensson Svensson - 5 juli 2015 07:24

Jag tänker inte ljuga o säga att jag inte behöver allt... att det räcker med en kram. För visst håller med - kramar är underbara o underskattade... ord av stöd o uppmuntran lika så - men skulle någon dessutom slänge in lite choklad o väldans mycket pengar.... man ljuger om man säger att man inte behöver, eller skulle säga nej. Jag skulle då ropa JA TACK! *ler*

 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 4 juli 2015 17:02

 

När det är dags för pension, när jag är några år äldre än jag är idag – hur kommer jag vara då? Hur kommer min hälsa vara?

 

Det här är en fråga som då o då kommer upp, något jag då o då tänker på. Framför allt när jag kör sjukresor med äldre som varit inne o träffat läkare, tagit prover eller opererats. Man träffar då verkligen på alla sorters människor. Det gemensamma för dom alla är väl just att dom har något dom måste till läkare för.

 

Jag träffar på människor som har cancer, som åker på intensiv behandling för första gången o berättar om sina upplevelser, personer som gör resan för andra eller till o med tredje gången o deras berättelser om hur dom upplevt, hur dom lever o hur dom upplever det nu. Jag träffar på dom som opererar höfter, knän, handleder… som haft stroke, eller dom som bara åker in då o då för att hålla lite koll på värden. Ja det är bara för att nämna några saker som dom människor jag träffar på o får förmånen att prata med, få lyssna på dessa härliga människors liv, öden.

 

Jag märker också en viss skillnad i hur dessa människor tar det som sker dom i livet. Om dom ”ger upp” eller om det är ”fighters” människor som tänker leva vidare, visserligen lite anpassat liv efter vad det nu är dom fått som gör att det bästa av sitt liv så gott det går. Dom låter inte saker stoppa deras liv förrän det verkligen är stopp.

 

Jag vill bli en sån gammal tant – som kämpar på, som har ålderskrämpor men låter inte dom hindra mig från att göra det jag tycker om att göra – vad det än är den dagen – promenera, umgås med vänner, resa, pyssla med trädgården eller någon annan hobby.

 

Jag hoppas att jag kan få vara som min mamma, att visst det kommer ålderskrämpor, kanske någon annan sak som gör att man inte direkt kan studsa runt som en 20-åring. Men att jag är lika pigg o aktiv efter att jag fyllt 70 år, som hon är. Att jag orkar promenera kilometer efter kilometer varje dag, att jag är aktiv i föreningar på olika sätt, har en hobby som jag orkar o kan fortsätta med även efter at jag fyllt 70. Min mamma är just allt det där, hon har sina krämpor, saker som livet satt sina spår på oss med… det är inte bara att kliva upp o inte känna av sin kropp. Men det hindrar henne inte hon är aktiv både i bostadsföreningen där dom bor, hon har en hobby som gör att hon är aktiv hemma varje dag, ja kanske flera gånger om dagen – hon promenerar med sina hundar flera kilometer. Hon åker iväg ofta för träna, tävla med sina hundar – samt att hon är aktiv där också.

 

Så vill jag också kunna få vara efter 70 års ålder. Vara så aktiv, ha ett aktivt liv med massor att göra som jag orkar o kan göra. Även om det finns lite krämpor som känns av – men ändå ganska så frisk (ser på alla jag träffar i mitt yrke o jämför) o att kunna göra det jag gillar att göra, hålla på med mina intressen… vara aktiv så länge det bara går. Inte bitter, inte elak, kunna se vad som är rätt o fel...


SÅ hoppas jag att jag kommer få ha det när jag blir äldre.

 

 

 

Av Svensson Svensson - 3 juli 2015 20:07

Tänk att det blev av.... jag kom iväg ut i rätt tid för att plocka fläderblommor - tack säger jag till min väninna med dotter som släpade med mig *ler*.

 

Tänk att något så otroligt gott kan vara så jätte lätt att göra. Nu har jag provat o detta kommer vara stående varje år - men kommer inte bara gör en sats som i år, för att prova - det kommer göras mera, helt klart. För att ha till mig själv, o ge bort till döttrarna eller någon annan som vill ha...

 

Kom också ihåg att jag faktiskt gjort en god citrondryck någon gång för 100 år sedan, kanske jag ska leta fram det receptet o göra lite av det också. Svalkande i sommarvärmen, men massor av is.

 

 

 

 

Passar på nu i kväll att njuta av saften, plocka lite med mina blommor, vattna o plocka bort döda blad o blommor. Avkopplande, lite vind som gör att det var så skönt att sitta ute ett tag - bara vara - när solen försvunnit.

 

Nu laddar jag för lite nattjobb *ler*

 

 

----------------------------------------------------

 

Fläderblomssaft

 

ca 40 st klasar fläserblom

2 kg socker

3 l vatten

4 st citroner

75 g citronsyra

 


  1. Skölj blommorna väl i kallt vatten.
    Skölj citronerna i ljummet vatten och skär dem i skivor.
  2. Koka upp vatten, citronskivor, citronsyra och socker.
  3. Häll den heta blandningen över fläderblommorna.
  4. Täck över med folie och låt stå svalt ca 4 dygn.
  5. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara saften i kyl eller frys.

Varianter på "förpackning" att frysa i. 
Ta 50 cl petflaskor - fyll ca 70%, frys. Ta upp en o en när man vill ha mer saft


Frys i byttor (glassbyttor), då saften får en mjuk sorbet konsistens, är det bara att skeda ur den mängd man sen vill ha för att göra drickbar saft.


Av Svensson Svensson - 3 juli 2015 16:39

Ja så har jag då blockerat någon för första gången. Jätte synd, jag brukar inte blockera.

Men när en person inte förstår vänliga meddelanden om att jag inte är intresserad av det h*n skriver... att man inte vill öppna bloggen o hitta kommentarer i flertal av samma sort eller något om att alla in förstår.... 

 

Jag förstår, jag har inga fördomar - däremot så har jag min anledning till att blogga, jag väljer vad jag skriver om o vad jag läser. Samma med vilka jag tar till mig som vänner både irl o över nätet...

Jag accepterar andra som dom är o vad dom gör sålänge dom respekterar o accepterar mina val. 

 

Men gör dom inte det så blir jag för eller senare, oftast senare, irriterad. Som nu... det var bara lite för många av samma sort när jag äntligen tog mig tid att titta o tänkte besvara kommentarerna...

 

 

Av Svensson Svensson - 2 juli 2015 16:47

lite hederlig svenskt gnäll, på det helt oskyldiga vädret som inte kan försvara sig ett dugg. Men det är lite för varmt... ialla fall för att försöka sova under dom här varmaste finaste timmarna dessa dagar. Delvis är det väl mera just det där att det känns kymigt att sova bort dom här underbara sommardagarna istället för att pyssla o plocka o kunna vara ute. Men sen också just att det är svårt att sova när det är varmt, det går inte att sova när man svettas. Jag som måste ha något med tyng på mig, då blir man för varm o utan går inte att sova :)

 

Men hösten är snart här igen - nej jag gillar även sommaren o tycker om soliga fina dagar även om det inte behöver vara för varmt.....

 

Sugen på en glass, en mjukglass vill jag ha eller ett glas med massor av krossad is o bara kallt vatten - varför inte båda delarna *ler*

 

Idag har jag shoppat - via dottern - några nya bh, men tanken var någon rolig färg, lite sommar.... lite annorlunda mig då alltså inte bara svart svart svart.... MEN se så ville det sig inte - det blev svart - men med lite vit spets, så lite lite annat. Sen en ljusblå - jag gillar inte blått, ändå har jag på tok för mycket i blått.... o nu har jag sommarblusar i blått så en bh i rätt färg till dom är inte helt fel, ska väl erkännas. Får hoppas på att det kommer in lite roliga färger till hösten istället.... rött, vill ha en röd, rikigt röd. 

 

Men så dagvill jag är eller ska jag säga nattvill eller mera datumvill... jag var helt fel, en dag/natt längre fram än vad det är märker jag.... tänkte fredagkväll idag men se det är ju "bara" torsdag. Antar att jag vill ha söndag så snabbt som möjligt, och få packa ihop min väska o åka iväg - ja igen. Men det blir ju så när man har distansförhållande. Man får leva lite i packsäck, men det är det värt, mer än värt,  jag längtar så där otroligt jätte jätte mycket.

 

Ha en härlig kväll - njut av våra svenska sommarkvällar 

Av Svensson Svensson - 1 juli 2015 12:15


 

 

Ord av uppskattning är en nyckel som passar till många lås.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ett ordspråk/citat som får mig att småle o känna hur känslor av kärlek bubblar varmt i mig, kärlek till en speciell man *ler*

 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 1 juli 2015 12:03

Oj, redan - har verkligen halva 2015 redan gått? Jag har då verkligen inte alls hängt med här, riden har bara rusat fram. Men bara inse att dagarna går lite väl snabbt fram, lika bra utnyttja varje enskild dag till fullo, inte missa någon av dom.

 

Jobbat natt, ska sova lite till för jag ska ut o fika med min väninna som kommer förbi här idag. Gäller passa på när vi båda har lite ledigt. Har också varit o fixat till mina ögonfransar igen, lika bra hålla efter så blir det inte så mycket o långa stunder att ligga still.... stackars hon som gjorde mina idag så mycket hosta som jag har, det var host host hela tiden.
Men fint blev det ialla fall - kom på att jag måste hämta ut månadens Glossybox också - den hade dom inte lagt i brevlådan denna gång. 

 

I natt hörde jag ett intressant samtal - det var några män som skulle iväg utomlands o jobba - egna firmor - har ingen aning vad exakt dom gjorde - men det kvittar för det viktiga var samtalet om hur den unga genererationen verkligen har missat hur saker går till... nu var det flera olika situationer dom tog upp med den jag kommer ihåg, det som fastnade var den om en ny kille som då jobbat första månaden o fått första lönen. Han ringer till lönekontoret o påtalar att han fått helt fel lön. Hon som gör lönerna undrar då självklart hur, vilket fel. Jo han hade fått för tok för lite. Han hade räknat ut det antal timmar han jobbat o han hade fått många timmar för lite lön....
Hon tittade på saken, räknade o sa nej det stämmer...
Men sa han, jag går upp kl 5.20 så det är ca 1,5 h för lite lön varje dag.
Ja sa hon du får gå upp precis vilken tid du vill, bara du är på plats kl 7 för det är då arbetspasset börjar....
Det gick inte helt in för då säger grabben - ja men jag åker hemifrån kl 6...

ja sa hon fortfarande så är arbetstiden från kl 7

 

Det här var tydligen inte för ovanligt... den yngre generationen sista året tror på allvar att man ska få lön även restiden, eller när man då måste gå upp.... så dom har kallt räknat med att få betalt även den tiden som går åt att ta sig fram o tillbaka... Som en av en helt annan generation så kan jag inte låta bli att fundera - HUR tänker dom då???

 

 

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”

 

 

 

Längtar så att helgen ska ta slut, så att jag får lediga dagar - ja ja jag vet har precis haft. Men har man distansförållande så längtar man konstant efter dom här lediga dagarna *ler*. Och just nu bubblar det väldans mycket härliga varma känslor av ren o skär lycka o kärlek inom mig... det är en häääärlig känsla.

 

 

Ibland har jag tidfördriv att se till vad som skett på dagens datum bakåt i tiden - både historiska händelser o kända personers födelsedagar...

Så gjorde jag idag...

 

Egentligen inget som skett 1 juli som är sådär som jag kommer ihåg eller något man bör minnas.

Det enda jag kände var något "viktigt" något jag själv känner igen - det var inget som skett utan personer, först en kvinna, hennes födelsedag var 1 jul 1906, Estée Lauder, vem känner inte till det namnet eller varumärket? 
Sen är det Sidney Pollack, här är det nog mest namnet för jag kan nu inte komma på exakt vad han gjort - skådespelare o regissör, filmproducent - kanske det sista är det jag mest tänker på i samband med hans namn.

Sen kommer det lite mer "moderna" namn som har sin födelsedag idag - John Farnham -49, Dan Aykroyd -52, Uno Svenningsson -59, Carl Lewis -61 (friidrottare), o Pamela Anderson -67.

 

Dom som är lite kända som dött just den 1 juli är - Nostradamus född 1503 dog 1566, det är väl någon som inte gått förbi någon även om han levde för väldigt många år sedan.

 

Solen lyser - jag ska vila lite till för att sen ta mig ut o vara lite social *ler*

 

Ha en riktigt bra dag

 

 

 

Av Svensson Svensson - 1 juli 2015 09:30




Människan är inte annat än summan av sina tankar.

Det man tänker det blir man.
                                                                                                         - Mahatma Gandhi

 

 

 

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards