Alla inlägg under juli 2015

Av Svensson Svensson - 14 juli 2015 20:05

Jag har en ledig kväll/natt - o sitter här o känner "vad gör jag nu?" har plockat med det jag ska, har inget mer som är "måste". Hur ska jag fördriva den här kvällen/natten då? Ja det blir surfa, läsa... eller så går jag över o tvättar min bil grundligt invändigt istället...

 

Men seg efter natten, köra 5 h 30 min sträck körning tar... så skönt få sova ut ordentligt på morgonen. Sen bara vara utan tanke på tiden - plocka lite här, fixa lite där.... gått en promenad, hämtat ett paket köpt mer jord o krukor - ja just ja jag ska plantera om - se där nu hittade jag en bra kvällsaktivitet. Haft ett trevligt tel.samtal - med planer för resten av sommaren *ler*. Blir lite ändringar, men det gör inget vissa saker får gå först o det blev en bra ändring för då kan jag vara hundvakt åt äldsta dotterns hund, hon ska åka på en spontansemester vecka till Cypern med sin pojkvän. Så då ordnade det sig bra, o jag kan alltid ta med Keischa om det är något jag vill göra, hon är inte direkt liten men otroligt snäll att ta med om man vill åka någonstans.

 

Har rensat mina kantareller som jag fick igår av en snäll vän - dom ska jag äta till något gott imorgon. Idag blev det lite sallad, lätt att göra o äta. Riktigt längtar till att få smaka - svamp är så otroligt gott. Kanska ska ta mig tiden att trava med ut i skogen en dag, plocka egna.

 

 

 

En fluga gör ingen sommar.

 

En bra fråga till det citatet är, ja men var är sommaren, för nog finns det flugor... fler än en! Det är lite tråkigt att det inte kan vara ialla fall runt 23-25 grader på dagen o sen runt 16 på natten - få sommarkänslan lite mer än nu. För jag kan inte säga att jag hunnit få den där riktiga känslan att det ÄR sommar än. Undrar om den ens hinner komma??? Ja innan det är dags för hösten.

 

Den här gillade jag *skrattar*

 

Skylt i resebyråfönster: Gör som sommaren. Tillbringa vintern på Kanarieöarna.

 

Den som hittade på den var kreativ utöver det vanliga, att göra något roligt o bra av ord, på ett lekfullt sätt.... fast sen kanske man kan fylla i eller ändra "Gör som sommaren, ha semester söderut".

 

Lite kryp i kroppen - ska nog ta en promenix....

 

 

Av Svensson Svensson - 11 juli 2015 20:44

ialla fall, det var riktigt skönt att sitta ute en liten stund o läsa. Även om det går lite trögt att läsa, igen, mot vad jag är van vid. Kunde sträckläsa en bok utan problem på några timmar, det går inte idag. Nu blir det en stund då o då, boken räcker å andra sidan väldigt länge. Nackdelen är att högen av "vill-läsa-böcker" ökar... trodde jag skulle kunna läsa på jobbet - nattpassen vardagar trodde jag var perfekta för att ha lite tid över att läsa - men tji fick jag. Det är inte så ofta det blir den tiden stillasittande. Men klagar inte *ler*

 

Nu dags att samla ihop o komma iväg - ska hämta lite paket som kommit med posten - ett som stora dottern ska ha - sol - o after sun krämer :)

Av Svensson Svensson - 10 juli 2015 16:42

Det blir verkligen helt fel när man är van att börja ledigheten på söndagsmorgonen o det flyttas ett dygn - så jag slutade efter ett nattpass sön/mån. Helt plötsligt tog mina lediga dagar slut på tok för fort, det blev fredag o dags att åka hem o jobba. Ingen brådska utan det är lite tid att vänja in mig o inse att det faktiskt är fredag o dags att jobba - ta tåg o buss hemåt.

 

I onsdags, tror jag det var ialla fall *ler* - regnade som sjutton, jag hade bil o ju lovat att leverera små presenter till min systers barn. Jag bestämmer mig för att åka över mitt på dagen fast att jag vet att min syster jobbar - antigen är någon hemma o kan ta emot, annars vet jag att jag kunde ställa av presenterna på altanen tills någon kom hem. 

 

Men jo då, barn o man var hemma, så jag kunde lämna av o barnen fick öppna sina paket, inte så mycket men litet. Och jag fick en så varm tack kram av den 15-åriga grabben, jag blev både paff o så glad. Hur ofta får man spontana kramar av en 15 åring *ler*. Och klart att jag då också måste få en kram av lilla fröken också *ler*. Som hade fullt upp med att stå framför spegeln o använda det hon fick - väldigt nöjd över att hon nu hade samma som jag o mina döttrar o tänk hon hade exakt samma som mig för vi hade till o med samma färg *ler*.

 

Och vilken tur att jag fick för mig att spontant svänga förbi för dom var påväg ner till södra delarna av landet för att hälsa på farmor o farfar. Nu han hon få sitt paket innan *ler*.

 

Igår kväll ville jag verkligen stanna tiden, eller låta den gå väldigt långsamt... ville bara få vara kvar där, nära, mysa, umgås, prata... vill absolut inte åka hem. Distansförhållande är verkligen inget för mig märker jag. Men allt går ju om man vill eller hur, o ibland får man ha det på ett sätt man kanske inte valt om man kunnat - ialla fall ett tag, det är värt det. Och även om det här inte är riktigt min grej så är det verkligen värt det. 

 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 9 juli 2015 13:07

på Rock klassiker - Stairway To Heaven.

Det är helt klart en av världens vackraste låtar, den var bra då, den håller än. Den "känns" i hela kroppen. Vete tusan om det inte är så att den till o med blir bättre för varje år som går.

 

ja underbar är den ....

Av Svensson Svensson - 8 juli 2015 16:43

Se så goda dom ser ut.

Jag var bara tvungen att dela vidare, har inte provat dessa, tror inte jag kommer prova baka just efter det här receptet – håller mig nog till gamla vanliga recept. Men det ger inspiration för hur jag skulle vilja dekorera sommarbrownies. Sen tror jag att receptet kan locka en väninna till att prova baka dom – så får jag höra hur dom smakade *ler*

 

 

 

 

 

Kikärtsbrownies med Havssalt & Mandlar
Ugn 175 grader
4 dl Kokta sköljda kikärtor
2 Ägg
1/2 dl Kokossocker
6 msk Kakao
1 msk Kokosolja
1 krm Äkta Vaniljpulver
1/2 tsk Bakpulver
150 g Choklad 70 %

 

Topping
50 g Choklad 70%
1 Näve mandlar eller kokosflingor
1/2 tsk Flingsalt (eller mer/mindre efter smak)

 

Mixa samman kikärtor, ägg, kokossocker, kakao, kokosolja, vaniljpulver och bakpulver i en hushållsassistent.
Smält under tiden chokladen i vattenbad.
När smeten i hushållsassistenten är jämnt mixad så är det dags att mixa ned den smälta chokladen. Pytsa sedan över smeten i en form med bakplåtspapper. I recetet användes en form med cirkamått 20×25 cm.
Hacka chokladen till toppingen fint och strössla över tillsammans med mandlar och havssalt.
Ställ sedan formen i mitten av ugnen och grädda i cirka 10 min.
Håll koll och känn efter när det gått 8 minuter. Ju kortare tid formen står i ugnen desto saftigare brownies. Låt sedan svalna helt innan servering.
Det här är brownies som liksom blir som allra godast efter en natt i kylen. De får då perfekt konsistens och är enkla att skära i bitar.
Servera som de är eller förslagsvis tillsammans med jordgubbar och grädde.

Av Svensson Svensson - 8 juli 2015 09:34

 

Först när dom bärbara datorerna kom så var jag så anti mot att inte ha en mus – ogillade o svor åt touchplattan. Så jag skulle ju aldrig ha en bärbar dator, o OM jag fick en skulle jag alltid ha en mus, o alltid alltid en med sladd. Ogillade nämligen också trådlösa saker…

 

Ja nu har jag en laptop eller ja det har hunnit bli fler än en. Jag har inte haft mus, det har fungerat okey med touchplattan även om det svurits en hel del. Det fungerar inte alltid som man tänkt sig, det blir bättre med mus, men man måste ha en matta för att det ska vara bra, då är det en sak till som ska tas med. En annan sak är ju att med laptop hamnar man inte alltid där det fungerar med mus, så jag har klarat mig bra utan. Man vänjer sig ganska så snabbt vid omställningar till nya saker – eller ialla fall de flesta.

 

Men nu så har jag fått en mus, en väldans fin variant, för det var inte jag som valde o köpte den. Hade jag valt hade det blivit en för runt 100-lappen med sladd…. En vanlig variant med röd laser – tyvärr finns ju inte dom kvar med kula *ler*, nääää lovar så gammaldags är jag inte riktigt.
Men se inte skulle jag ha en med röd, nej det skulle vara blå – för den kan man ha på vilket underlag som helst… men se det fanns inte en med blå – det fanns någon som heter darkfield, det skulle gå att använda på alla underlag, till o med glas… Men nästan 900 kr för en mus????? Näääää inte riktigt mitt val – men älsklingen ville absolut att jag skulle välja just den (den var ju billigast av just den varianten *ler*).

 

Nu har jag då testat den här lilla nya musen. Och jag är helt klart förtjust – den fungerar helt otroligt bra. Liten o behändig, den har lite tyngd, det gillar jag det ger inte samma plastiga billiga intryck som en som är lätt. Jag har nu provat den på alla underlag jag bara kan hitta – fungerar perfekt. Och den har varken röd eller blå eller någon annan färg på strålen/ljuset under – det är svart.
Jag som är lite fånig o alltid fastnar för helt oväsentliga detaljer…. Som rött lysa under tangenterna…. fastnade även här på något helt oväsentligt, den lilla väskan för musen *ler*


Så jag rekommenderar verkligen den här lite för mig då dyra, men prisvärda (det finns ju dom som kostar bra mycket mer…) Logitech MX Refresh Anywhere Mouse. 

http://www.logitech.com/sv-se/product/anywhere-mouse-mx

 

 

Av Svensson Svensson - 7 juli 2015 14:05

Idag när det är så otroligt stor konkurrens överallt, det finns mängder av nätbutiker som säljer samma märken, samma varor. Det gäller att inte bara vara billigast utan också ha en bra hemsida som lockar kunder, lätt att se på, lätt att använda. Det ska vara korta leveranstider, det ska vara bra service, snabba svar, rätt svar. Dom ska lämna rätt information snabbt om allt – annars tappar dom kunder, direkt.

 

Jag har suttit o kikat på Sleepo.se flera gånger, finns lite saker jag velat ha. Så blev det rea för en gångs skull på just något jag ville ha, inte bara alla andra saker. Så jag beställde, betalde direkt o väntar glatt på att paketet ska dimpa ner hemma hos mig.

 

När jag beställ o betalat kommer det direkt ett bekräftande mail – jätte bra – det fanns också angivet hur många dagar det skulle ta – det var 1-3 dagar …. Okey det kan jag ta – jag får ju information.
Finns en jätte fin liten länk också i mailat där man kan klicka sig vidare för att se förloppet för dom varorna jag beställt. Direkt var informationen – att dom tackar för beställningen o att dom påbörjat behandla den…. Bara det att så står det fortfarande 14 dagar senare som information när jag klickar på länken.

 

Så jag ringer för att höra – vad har hänt…. Hon som svarade kunde inte helt säga vad som skett, eller vad som gäller…. Hon såg bara att varorna var försenade, att dom fortfarande väntade. Hon kunde inte säga direkt något om tidsrymden för varorna att komma. Men hon skulle kontrollera det o återkomma…. Vilket var kl 11 på förmiddagen o jag har ännu inte hört ett pip. Jag vet att saker kan ske, det kan bli förseningar osv – men om så är fallet att det springer iväg lite fler än 1-2 mot det som var sagt kanske det är läge att sända ett lite förklarande mail till kunden så att man vet. Just när varan redan är betald.

 

Än har jag inte fått någon mer information o jag kan väl säga så att det inte är så lockande att beställa något mer från deras sida…..

 

 

 

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Skapa flashcards