Alla inlägg under juni 2015

Av Svensson Svensson - 11 juni 2015 19:30

 

Lyckan är total – in på Coop för att handla lite ätbart, vad ramlar jag över. Jo en disk fylld med ”nyheten” glass från Lejonet & Björnen. Finns det något godare än deras sorbet?? Nääää faktiskt inte. Varje gång jag hamnar i Göteborg är det ett måste att åka till deras butik o äta glass eller jag äter sorbet. Det är ju då tyvärr så, till min stora sorg att glass inte går att köpa med hem…. Så jag har fått passa på när jag varit där.

 

Men nu *ler stort* NU finns dom här att njuta av. Visserligen mest vanliga olika glass sorter, men fråga mig inte vilka för jag tittade inte på det, jag fastnade på att det fanns en sort sorbet – citron. Jag har tre favorit sorter – det är champagne, fläder o citron.

 

Nu får jag väl börja tjata på dom om dom andra två sorterna också *Ler*, för  vilken härlig lyx om jag kunde slippa åka ner till Göteborg för att äta… men å andra sidan är det ju inte fel att ha bra anledning att åka dit också -  o vad är en bättre anledning än att äta glass??? O då samtidigt vara lite social o umgås – men glassen är självklart anledningen *ler*

 

 

 

 

Har ni inte provat den här glassen så får ni chansen så gör det... värt besväret smaken är underbar


Av Svensson Svensson - 11 juni 2015 17:48

Igår kom jag på att jag kunde ju fira - o klart man ska passa på att fira allt man kan eller hur?


Det var på dagen 34 år sedan jag tog mitt körkort (kommer antagligen glömma nästa år då det kanske är mer "firar år" så jag passar på när jag kom ihåg) - sen jag nervöst gjorde först skrivna provet, för att godkänd i det gå o köra upp. Normalt var man flera i bilen när man körde upp men jag var för nervös o gillar inte att ha folk runt mig då... så jag fick köra själv. Vilken lycka när kortet stäcktes över när jag parkerat bilen. Ja för på den gamla goda tiden så var kortet klar, det satt fast där på pappren som inspektören hade i handen, väl färdig o godkänd fick man kortet i handen direkt.  

 

Väl kommer till mamma för att berätta – jag bodde inte hemma hos mamma då utan på annan ort – så fanns det en svart liten bubbla där väntandes på mig. En egen bil, samma årgång som jag själv *ler* men min…. Kommer aldrig glömma tanken jag hade när jag körde ensam hem, vet exakt var jag var på vägen då också – utanför Ekolsunds slott – tanken var ”är dom inte riktigt kloka som tror att jag klarar av det här helt själv???”

 

Men det har ju gått bra *ler* … i natt körde jag en bårtaxi, mannen som åkte var gammal yrkesförare, hade haft verkstad, ja jobbat med bilar, trafik i hela sitt liv. När äldre personen som har den bakgrunden berömmer mig för mitt sätt att köra då blir jag otroligt glad. Dom är ganska så kräsna, o har ofta allt annat än gott att säga om just taxiförare.

 

 

 

 

Till min stora glädje, även om det ju inte var för att jag firade igår… så fick jag ett paket. Ett special-paket till mig. Innehållet valt till mig, o inslaget fint till mig. Inköpt i Skutskär *ler*….
Så fint inslaget att jag knappt ville öppna ju *ler* - för mig som älskar att slå in paket så är det där med att göra fina paket halva nöjet med att ge bort en present till någon. Men paket är ju till för att öppnas… 

 

Av Svensson Svensson - 11 juni 2015 10:48

Lilla My

 

 

 

“För all del, allt är fantastiskt, sa Lilla My. Mer eller mindre.

Det mest fantastiska vore om vi kom dit med stort hallå och

alla våra parafernalier och upptäckte att det verkligen var en fluglort.”

 

 

 

Av Svensson Svensson - 10 juni 2015 08:23

En natt med full fart - vi kunde ha celldelat oss o ändå inte helt hunnit med allt på engång under natten. Men älskar dom nätterna, då går tiden fort o man hinner inte ens bli trött... man är däremot väldigt skönt trött när man kommer hem.

 

Jag träffade på gamla bekanta som jag inte träffat på flera år igårkväll o natt. Ja till o med en som kände igen mig från skoltiden *ler*.... lite pinsamt är det när man är igenkänd o inte har en aning om vem personen är. Men hon visste exakt vilken klass, klasskompisar, vänner osv..... vi fick en trevlig resa. 

 

Alltid skoj när personer som åker sjukresa, långa resor på minst en timme, säger när dom kliver ur bilen att det var en otrolig trevlig resa som har gått så fort så att dom bara inte tror att det är sant. Att jag kört otroligt bra o att jag varit så trevlig att prata med. Ja det är skoj att höra även på vanliga resor också *Ler* o när jag då får bra med dricks så märker man att dom verkligen menar det.... 

 

Det var invigning för den nya restaurangen här i centrum... jag tror inte på konceptet... ialla fall inte här. Och jag säger bara, dom som tror att det kommer fungera här känner inte folket på orten.... dom är inte dumma så kan jag säga - dom går bara på engång att köpa billiga portioner som är så små att man måste köpa så många att plocka av att när sen notan kommer så är det dyrare än en lyxrestaurang.... beställa o betala via app???? näääää då ska det vara just billigt.

Bara vänta o se.

 

Hemma mötte mig en liten överraskning - tussarna var här.... studsade runt i sängen o runt mina ben. Ren o skär lycka hos oss alla tre tror jag o nu ligger dom på mig. Vi tog en lång skön promenad, finns det härligare tidpunkt än innan alla andra ska ut o solen håller på att gå upp? Sååå jag saknat dom små liven. 

 

Nu ska jag försöka sova lite - ska ju iväg på lite trevligheter senare idag *ler*. Det ser jag fram emot det...

Av Svensson Svensson - 9 juni 2015 07:00

Det föddes en liten koala flicka för någon dag sedan i Australien, i Symbio Wildlife Park.

 

 

 

 

 

Finns det något sötare? Koalan är verkligen ett av mina favorit djur (vild), ja kanske det djur som alltid toppat listan. Jag verkligen älskar dessa djur o en dröm för mig att förverkliga är att åka till Australien o få se just koala live, inte bara på kort o film. 

 

Australien har flera djur jag gärna ser live, många olika fåglar - kakaduor, undulatflockar, men även kängurus i olika storlekar vore härligt att få se i sitt hemland.

 

 

Påminner mig om att jag ska ta mig en dag på en av våra zoo, låna kamera, packa matsäck o traska runt en dag på semestern efter midsommar.

 


 

 

http://symbiozoo.com.au/ 

 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 8 juni 2015 18:57

 

Dagar som bara "poff" försvunnit, hörde på radio – Megapols morgonradio – att någon av reportrarna sa, tänk det är redan 8e juni, då är ju snart juni slut. Jag kan känna nästan samma känsla, hoppsan redan 8e, snart midsommar sen är juni slut. Även om midsommar i år ligger så tidigt att juni har en hel del dagar kvar efter.

 

Jag började månaden med några lediga dagar, härliga dagar även om det ösregnade eller mera någon stod o hällde hinkvis med vatten över oss här nere på marken. Kallt regnigt o blåst, attans *censurerad svordom* så det blåste. Tur man då kan mysa inomhus, jag klagar inte alls på kvällar med lite stearinljus, vam mysig filt o det bästa sällskapet jag kan ha …. Det samlar ihop en hel del energi som sen behövs för att jobba jobba jobba… som 10 nattpass på rad, med en start med en helg innehållande studentfirande o Sveriges Nationaldag – för att avslutas med midsommar….

 

Både inledningen samt avslutande passen är storbilskörning, jag har inget emot att köra storbil när det är lugnt o sådär lite lagom… men när det är full fart, lite smått stressigt, eller köra ut på landet på vägar  o platser där knappt en vanlig bil går att köra eller vända…. Eller Stockholms innerstad mitt i natten… om Stureplan…. Då lämnar jag gärna över den biten till grabbarna som har mer tempo i kroppen, mer vana o framför allt som jag ser det mer ”pondus” att ta hand om grupper av överförfriskade personer som inte alls lyssnar …. Att inte gilla göra något, som t ex backa *ler* är dock inte samma sak som att inte kunna eller att inte göra det bra. För jag både kan, jag gör det utan problem – jag bara gillar att köra dom små bilarna mer….

 

Jag tänkte faktiskt inte helt på att det var dags för studenten när jag åkte hem i fredags, men det blev en positiv överraskning när jag väl kom till Uppsala. Visserligen tog det lång tid för bussen att komma o hämta upp oss o sen lite extra tid att ta oss fram på gatan ur själva centrum – men vad gör det, jag blir glad av alla positiva skrattande sjungande ungdomar.
Väl hemma o kliver av bussen så blir det till att vänta lite, se alla traktorer med släp, lastbilar fyllda med musik som gör att hela marken darrar av basen, sjungande glada ungdomar – kreativa banderoller *ler*. Härligt att se humorn i deras små budskap o att dom planerat för framtiden, som att fortsätta på Komvux *ler*.
Jag köpte mig en glass o stannade till lite på torget för att kika på tåget av fordon o sjungande mössklädda, innan jag traskade vidare.

 

 

 

 

 

Väl hemma så hade jag fått min första egna julros, så den planterades o jag kommer vårda den ömt. Har lite frön jag ska plantera för att se om dom kan ta sig o att det blir någon liten planta av dom. Men tydligen ska frön sås ”färska” lite som att dom ska få ramla av själva o gro, sen tar man plantan. Dom här är torkade o jag ser att man kan köpa frön också, så det är väl bara att prova o se om det fungerar eller inte. Går det så går det, går det inte så… Blir bara lite skoj att se om jag lyckas eller inte. Men dom får vänta lite med att åka ner i jorden, tills juli – för jag ska åka iväg på lite semester efter midsommar så då kan jag inte vattna o hålla koll på dom om det blir lite extra varmt.

 

På tal om blommor, jag tycker nog min blomlåda ser lite tunn ut *ler* o nej jag tänker inte låta den logiska kloka sidan tala nu, den som säger ”men du ser väl hur det vuxit på sig, det kommer bli mer o mer… lugn” Utan jag var bara tvungen att prova beställa några plantor att fylla ut med via nätet – petunia – svarta, sammetsliknande svarta. Bara någon lite planta att stoppa ner i allt det rosa. Väntar nu med spänning på hur det blir att få dom med posten o hur dom ser ut irl.

 

 

 

På lördagsmorgonen kommer jag körandes över torget o ser hur en lite haltande igelkott försöker ta sig över gatan för att springa in under en uppbyggnad där det är uteservering. Men en dum dum fågel (kråka) attackerade den, pickade på den. Jag var bara tvungen att stanna till gå ur bilen o schasa iväg fågeln – hjälpa igelkotten att komma i säkerhet. Jag vet att naturen har sin lag, att skadade djur blir till nytta för andra…. MEN jag kunde inte bara se på, vem vet kanske igelkotten bara behövde få lite ro  vila upp sig lite så var den fit for fight igen. O fågeln behövde då inte jaga levande igelkottar för mat – hela torget var fyllt med tappade o slängde kartonger av strips, kebab, hamburgare osv så hungrig behövde den då inte vara.
Kände mig ialla fall nöjd när igelkotten klämt sig in under uteserveringen i säkerhet för pickande fågel.

 

 

 

 

Jag borde ha gjort lite mer hemma dom här dagarna, men varit lite för trött, nej inte att jag jobbat natt, det är inte anledningen… men känner mer av krypet i benen, gått upp i händerna o ett otroligt sug efter is – dags att kolla blodvärdet igen. Lika bra hålla en bra koll på det värdet så att jag inte sjunker ner för mycket igen. Behövs ju så lite om jag gör det i tid…

 

Träffade på en av mina favvotanter igår, det var till henne jag köpte lite getost när jag var till Torsby. Hon var så glad över den biten o den hade varit sååå god, gratinerat den uppe på aubergin o njutit av den. Hon var så glad o gav oss en påse kanelbullar att ta med ner till fika för oss förare – vi är ju så otroligt trevliga hela högen *ler*. Sånt här uppskattas av oss alla, när vi får lite fikabröd eller en chokladkartong… eller bara få höra hur glada dom är över oss. Och jag blir glad över att ha kunnat göra någon lite extra glad genom att ta med en liten bit extra ost hem - lite chevre. Den var ruggigt god, så jag hoppas komma dit igen, eller kolla av om dom säljer via nätet så att man får den hemsänd…

 

Planerar lite mer här hemma, inne o ute – måste ta mig lite mer i kragen o få till det, få ordning som jag vill. Men det tar lite tid. Kom på att jag helt plötsligt dalade ner lite i humör, vad som är roligt o inte…. Lite mer lättirriterad o lite handlingsförlamad kan man nog säga… först förstod jag inte alls varför jag hamnat här… varför nära som känner mig väl ser på mig, dom märker ju av. Nu har jag ialla fall kommit på vad det är, vad orsaken är… inte direkt det jag trodde om jag ska vara ärlig. Att jag skulle reagera o känna såhär. Men jag vänjer mig snart vid det nya o hittar ett bra sätt att få lite av det gamla då o då…. Tur är ju att det går att göra på annat sätt, behålla det man tycker om – kontakten med härliga personer på annat sätt helt enkelt.

 

Har hittat ljuvliga gardiner till köket som jag bara inte kunde låta bli, så nu kommer det blir lite sommar även där, lite för ljusa färger egentligen, men blir man kär så blir man *ler* O jag blev helt enkelt kär o då blir det just dom i köket i sommar.

 

Summering klar *ler*

Av Svensson Svensson - 8 juni 2015 17:09

 

Med att ”plugga” – kom med i kursen Sorgearbete, på distans. Det här med distanskurser passar mig bäst – tiden räcker annars inte helt till.. den räker till att plugga – man tar den tid man har o prioriterar, finns då timmar att lägga på just plugga. Men det finns inte tiden att åka iväg, eller vara fast vid ett visst schema – för föreläsningar, lektioner osv. Distans passar mig ypperligt, har ju testat på det o vet att jag har disciplinen att göra det.

 

Det här var en intressant kurs jag kom med på, både som start för online/distans o ämnet. Kursen använder sig mycket av KBT o ACT tänkande, vilket är otroligt intressanta sätt att ta sig an olika situationer man i livet hamnar i.

 

Inte för att jag just nu själv är i sorg, men jag har haft min beskärda del av att ta mig igenom sorgearbete på lite olika sätt under åren. Så jag vet ialla fall hur jag själv reagerat o agerat, hoppas den kunskapen ska vara mig till nytta när jag tar mig igenom den här kursen. Och de t är den kurs jag satsar på nu i sommar. Sen ska jag se vad som blir att välja till hösten. För jag kommer nu framåt beta av lite kurser för att nå det mål jag en gång satte upp, det är enbart av eget intresse jag kommer göra det, för att göra färdigt saker jag startat upp.

 

Det här kommer bli en bra kurs att starta upp pluggandet med igen *ler*

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Skapa flashcards