Alla inlägg under juni 2015

Av Svensson Svensson - 16 juni 2015 07:48

... mot Coop, för att handla lite god frukost. Det var lite tomt här hemma - blir så när man jobbar natt märker jag, dagen försvinner.

 

Nu har jag varit vaken i snart 4 h, hunnit med lite nytta, promenerat o sett solen gå upp. Det ser ju ut att bli en lika fin dag idag som igår, även om jag tvivlade när jag gick upp, då var det grått o tråkigt.

 

Så hungrig, tiden går grymt långsamt *ler*... men snart så.

Påväg hemåt svänger jag förbi jobbet o lämnar ifrån mig lite rapporter o lite kakor till dom som sliter idag.

 

Det värsta är när man är hungrig är att man vill ha allt.... sugen på allt. Men kommer handla fil, flingor finns... o nygräddad fralla vore inte fel idag. 

Av Svensson Svensson - 16 juni 2015 06:59

Nalle Puh

 

 

Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting.

 

 

 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 16 juni 2015 05:23

Sommaren är ju här, tankar finns på vad som ska hinnas med o vad som gärna skulle vilja göras. Jag har sommaren bra planerad, men det går ju alltid att ändra sig *ler* eller planera saker för hösten.

 

 

De längsta resorna gör vi i vårt eget inre. 

 

 

Kryssningar har alltid varit något jag gillat, att vara på en båt, ha vattnet runt mig. Och när jag hittade den här resan så måste jag säga att jag blev väldigt sugen. Solsemester där man egentligen bara är ute efter att pressa i solen är inget för mig, eller massa festande. Inte sagt att det inte får vara lite av både sol o festligheter, men jag gör gärna lite annat också, kopplar av med lite kultur, upplever saker o får nya intryck att ta med hem. 

 

Har mina drömmar om resemål, men så då o då ramlar det in nya intressanta resor som lockar. Som denna - En flodkryssning på Donau

 

http://www.albatros-travel.se/resor/flodkryssning-pa-donau?i=ATCRI01C%7C20150814&da=ARN#inledning 

 

 

Flyga till Wien o sen kryssa på den här båten, Serenade, för att hoppa i land i några städer under en vecka. 

Få vandra runt i Wien, upptäcka Budapest "by-night", deras saluhall o andra sevärdheter. Se Mohac, se Ungerns största kyrka, stadsvandring i gamla stan i Bratislava, avsluta med klosterbesök i Melk. Historia o kultur koncentrerad vecka, helt klart något man sen har kvar i minnet länge. 

 

Även om kryssningar lockar mest - ska ta minst en i sommar, en kortis till Helsingfors *ler*. Så har jag även börjat kika lite på bussresor. Det kommer sig nog enbart av att jag kommit i kontakt med så många otroligt nöjda personer som rest bussresor med Nord Syd resor, o det finns en del där som är intressant, ja inte bara bussresor för den delen.

Sneglar lite på teaterresa till hösten eller våren. Till våren Björn Skifs, det är ju fullbokat nu i höst, men kanske Ladykillers nu i höst, verkar skoj att se. 

Vi får se det ska ju passa in med jobbschema o annan *ler*

 

 

Många förstör sin semester genom att göra för mycket medan de gör ingenting.

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 16 juni 2015 04:29

  

Vänder man sig alltid till samma person, har man flera förtrogna? En liten tanke jag funderat över lite då o då. Tar man allt med någon eller delar man upp saker o tar med olika personer?

 

Jag vet flera i min omgivning under åren som verkar ha ett stort behov av att få ösa ur sig till allt o alla… Det här var något jag märkte när jag var mycket yngre första gången, då fanns det inte nätet där man kunde blogga eller hålla kontakten med andra på ett lätt o snabbt sätt, lära känna många nya personer för att samtala med, o då även ta tillfället i akt att köra ”tyck-synd-om-mig”. Det finns mobile idag så inte nog med att man kan prata med varandra var man än är, hemma eller ute, påväg någonstans, man kan smsa eller chatta med något program som finns. Möjligheterna är otroligt stora att hålla kontakten med gamla vänner o finna sig nya.

 

 

Åsnan känns igen på sina öron, den dumme på sina ord

 

 

Men då, förr då, hur gjorde dom här personerna då??? Ja jag vet inte hur dom flesta gjorde. Men ja vet att jag hade en i min närhet, jag brukade säga att personen kunde ta telefonkatalogen o börja ringa från A på första sidan o sen prata med alla som lyssnade, bara h*n fick ösa ur sig o få lite medhåll. Det spelade ingen roll om h*n kände personen eller inte, kunde det blir lite medhåll så östes det ut utan eftertänksamhet om till vem det östes o vad som östes…. Många gånger var det ju friserat från personens håll o den egna inblandningen glömdes helt bort.

 

 

 

 

 

Idag är möjligheterna ännu större att för stunder hitta nya personer som kan bekräfta o ge energi för fortsatt – tycka-synd-om. Men man ska vara medveten om att det här tycka-synd-om inte alltid är riktat just så att det blir att det är personen som man ska tycka synd om, nej det kan vara vinklat så att det är någon eller några andra som man bör hålla med om är ”dumma”. Eller tala om att dom är bra som orkar, som kämpar som går vidare… fast egentligen så stampar dom på samma fläck.

 

 

En lögnare tror vi inte, inte ens när han talar sanning. 

                                                             -  Marcus Tullius Cicero

 

 

Själv är jag mer nogräknad med vem jag säger vad till, jag kan vara allmän, jag kan fundera o ta upp saker som jag diskuterat med vänner om. Det blir självklart mina tanka, mina åsikter o värderingar. Men inte så djupt av mig själv.

 

Det där djupa det lämnar jag enbart ut till mina närmaste som jag släppt in i den där sfären som ligger närmast mig. Och det är inte så många som för tillgång till den sfären. Det är självklart min partner när man lärt känna varandra så väl att man känner att det här förhållandet ska man bygga vidare på. Det är en otroligt skön känsla att ha en partner man kan dela allt med, bolla allt med. Det är en trygghet som jag uppskattar – en mental närhet som jag anser ska finnas där mellan ett par.

 

Sen om jag tänker efter, för snabbt svar blir nog att jag i stort sett kan prata om allt med alla vänner – o det kan jag – men det blir nog så att man ändå väljer att prata om olika ämnen med olika personer. Det är nog mest naturligt att det blir så tror jag. Som saker som sker på jobbet är det en vän/arbetskamrat som får höra, hälsan blir någon som förstår den biten o gått igenom liknande.

 

Vet att mina vänner gör samma sak, fast ofta kanske man inte ens tänker på det.
Vissa saker kan man ta med alla, andra saker tar man med några o sen det där mest privata tar man med väldigt väldigt få. (eller kanske har jag en hemlig blogg där jag skriver o delar med mig av alla smarriga hemligheter om människor som finns runt mig på något sätt –  verkligen hänga ut alla,  för att ösa ur mig o få  medhåll, inte tänka på att jag därmed också hänger ut mig själv o min egen inblandning - o kloka människor klarar av att läsa mellan raderna o förstår  att det som skrivs är en friserad sanning som ska passa för att jag ska framstå som den utsatte, att man ska läsa med en nypa salt o förstånd o skala bort det absolut värsta  ;) )

 

 

Visa män ändrar åsikt, aldrig de dumma.

Av Svensson Svensson - 15 juni 2015 20:15

Så otroligt sorgligt att höra att han har dött. Men samtidigt så kanske det är en lättnad för honom själv o anhöriga. Det är inte lätt att vara sjuk, att inte kunna bli bättre, ha ont... man får försöka tänka lite i den banan ibland.

 

Det var massor han har gjort som jag kommer att minnas. Jag vet att många tänker på barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter, först o främst när dom tänker på Magnus o även Brasse. Men det gör inte jag. Min tankar går först o främst till när jag lyssnat på skiva - vanlig gammal hederlig lp-skiva, med deras krogshower... sen minns jag filmen Tuppen. Kanske mest scenen där han "rullades i tjära o fjädrar".... vet inte varför, filmen i sig var väl ingen jag tycker är kanon bra som film, egentligen bara tittbar som tidsfördriv....

 

 

 

 

 

Jag känner med hans nära o hans vänner, som förlorat någon dom älskat. Jag tycker det är sorgligt att profiler försvinner som man ändå växt upp med på olika sätt... kanske för att det på något sätt påminner mig om att tiden går - jag blir äldre, men även dom runt mig....

 

 

Av Svensson Svensson - 15 juni 2015 19:18

















Nalle Puh


Underskatta inte värdet av att göra Ingenting,

av att bara ströva omkring alldeles ensam,

lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.



 



   

Av Svensson Svensson - 15 juni 2015 11:35

var inte så svart - ialla fall tycker inte jag det. Inte på den enda blomman som just nu finns på dom små plantorna. Men kanske det blir bättre färg när den vuxit på sig lite, kanske lite blek om nosen av resanet i mörk kartong någon dag? Vem vet - blommor, växter är också levande varelser eller något sånt.

 

 

 

 

Men ju mer jag kikar på bilden så tycker jag att det inte gör något, den är inte svart, men gillar färgen o det ser lite sammetsaktigt ut. Blir nog snygg som lite annan färg i allt det väldigt rosa *ler*. Tycker att min lilla blomlåda börjar se riktigt fin ut. Och mina julrosplantor verkar trivas riktigt fint där dom står. 

 

Ogräs vissnar inte.

- okänd

 

 

 

Riktigt skoj att komma igång med lite blommor igen - det ser mer välkomnande ut när jag kommer hem med rosa blomlådan.

 

Ska snart också fylla på med lite blommor i fönstren, vet vad jag vill ha, lite lagom grönt o lättskött. Men jag har ju en svaghet för växter som inte är dom mest lättskötta eller mest passande hos mig. Eller så är det bara att acceptera att jag inte bor i en växtvänlig lägenhet. Eller så måste jag bara hitta rätt, o det tar lite tid o antagligen en del döda sorter för att lära mig vad som fungerar o inte...

 

 

 

 






Av Svensson Svensson - 15 juni 2015 04:27

Sitter här o fördriver 30 min innan det är sista rycket för detta nattpass. Har rullat på ganska så bra. Jag försökte komma undan turen till Stockholm, eller Friends Arena - men det gick inte riktigt *ler*. Inte så att jag inte kan eller är orolig eller rädd för dom här körningarna, det är bara oftast så stressigt när det är mycket folk o många bilar - framför allt taxibilar som jagar kunder. Mitt jagande består tack o lov enbart i att hitta min kund i röran. Men som alltid - ja än sålänge, så gick det fort o bra även det. 

 

Blev dock väldigt förvånad över att man som taxi utifrån, alltså inte en av Stockholmsbolagen, trots att det var förbeställd bil, inte fick åka in framför för att hämta - jäkligt dåligt tycker jag. Men det gick lätt att hitta grabbarna som hejjat på vårat svenska fotbollslandslag till seger. Själv fick jag nöja mig med att höra på radion.

 

Inatt eller faktiskt några dagar har jag funderat över detta med facebook, o hur det tydligen är så att det är där all sanning sker. Det är där man kan se vilka som är vänner eller inte, vilka som är tillsammans, vem som har ett förhållande eller inte... det är den enda sanna sanningen!

 

För något år sedan tog min väninnas förhållande slut - hon var väl inte helt med på att det skulle ta slut utan ville ha honom tillbaka.Han däremot var helt avslutad o flyttade varje liten sak från hennes boende tillbaka till sitt. Till slut fanns bara en sak kvar, en stor sak som det behövdes större bil o bärhjälp för honom att flytta.... kommer så väl ihåg när vi lunchade o hon säger tryggt att han kommer tillbaka, han behöver bara en paus. Jag frågade hur hon tänkte, han höll ju på att flytta alla sina saker.

Jo hon visste för han hade inte ändrat statusen på fb, där stod fortfarande att dom hade ett förhållande. 

Jag bara skakade på huvudet o undrade hur man tänker då?

Behöver jag säga att såfort han flyttat sista saken ändrades statusen? Han visste att det var lugnast att låta allt vara innan allt var helt klart. Smart man *ler*

 

Samma med det här att vara vänner - det är tydligen där man ska se om man är vänner eller inte. Folk är snabba att bli vänner o sen såfort det är något som går emot dom så tas personen bort som vän. Det är lite som att tala om att dig vill jag inte ha att göra med, men man vågar inte säga det rakt i ansiktet - vad som felat, varför man inte känner att man vill vara vänner längre. Nepp man bara tar bort personen från vänlistan på fb så är det klart.

 

Gör någon något som inte passar - straffar man den genom att ta bort den från vänlistan på fb. Det här med att man kan ha olika åsikter, inte alltid har tid med varandra, inte gillat nog ofta inlägg osv - det är väl inte samma sak som att man inte är vän, inte vill ha personen i sitt liv?

 

Men tydligen så är det så.....

Roligast är ändå när någon beklagar sig över att någon inte vill ha dom i sitt liv längre, inte vill vara vän, inte ha kontakt - men sen själva tar bort personen som vän, på fb. Vem är det så som inte vill ha kvar kontakten längre????

 

Jag kan ta att man tar bort mig från den listan en gång, kan vara av misstag....

men blockeras jag - eller tas bort flera gånger - då även om jag inte personligen lägger så stor vikt vid att det som sker på fb är den enda sanningen - så är lite droppen även för mig runnen över kanten. Om någon plockar bort mig, om o om igen så får den faktiskt ta på sig den delen helt själv, att det var det egna valet .... gnäll sen inte, beklaga sig inte hos andra, tyck inte synd om sig själv - stå för vad man själv gjort istället....

 

Jag håller nu kanske inte sådär jätte aktivt kontakt med alla, det vet mina vänner om, dom vet att livet levs utanför fb, utanför sms o telefon. Den tiden är mer till dom närmaste som barn o partner samt jobbet.... Men dom vet också att jag alltid finns o har tid om det behövs, liksom jag accpeterar att dom inte alltid hör av sig, att det är tyst då o då, men jag vet att behöver jag dom så finns dom där..... tystnad är inte samma som att man ska in o ta bort o blockera på fb för att straffa o sen tycka synd om sig själv o säga "hon ville inte ha kontakt med mig..... jag som...." 

 

Samma detta med förhållande - tydligen så har man inte ett riktigt förhållande om man inte skrivit in det i sin status på fb. Oj oj så många det är som är singlar då fast dom varit gifta i många många år *Ler*... dom har bara valt att inte ha med sånt på statusen. 

 

Ja jag småskrattar bara åt dessa tankar o tänker att det är bra att  mina närmaste har samma värderingar som jag har i vad som är viktigt o att tystnad mellan varandra inte är detsamma som att man avslutat kontakten...

 

 

 

"Det enda sättet att få en vän, är att vara en."

 

 

 

Älska o Älskas

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Skapa flashcards