Alla inlägg under juni 2015

Av Svensson Svensson - 19 juni 2015 04:47

 

Jag har inte varit här länge men jag har märkt att Bloggplatsen inte direkt sköts om, att det inte finns ett bra sätt att ”anmäla” bloggar med innehåll om starkt strider mot de regler som finns – som man godkänner att följa när man startar upp en blogg.

 

Jag har inget emot varken porr eller naket som ett exempel – men nu är det här inte rätt sida för att dela med sig av den typen av material – för det står klart o tydligt att den typen av material inte är välkommet här på Bloggplatsen. Samma gäller att stjäla andra personers material….

 

Det där med vett o etikett ska följas, gillar man inte reglerna för sidan får man leta upp en annan sida där reglerna är annorlunda.

 

Men det gäller ju då också att sidan sköts på ett seriöst sätt – att man håller koll på vad som läggs upp på bloggarna, framför allt också om det görs reklam för sånt material på olika platser som t ex Rampljuset.
Viktigt är också att svara upp på mail där seriösa bloggare anmäler missbruk av sidan. Att man rensar upp när saker som inte ska vara här dyker upp o påpekas.

 

Men som jag ser det så verkar sidan inte alls skötas seriöst, det finns inget som helst som antyder om att någon ens bryr sig om vad som sker, vad som skriv – publiceras på olika bloggar, bilder osv.

 

Då kanske det enda som hjälper är att andra bloggare slutar, flyttar sina bloggar till andra sidor – utan aktiva bloggare inte som besöker sidorna så kommer annonsörer utebli…. Men otroligt synd om det ska gå så långt o sida dör ut pga av att ingen finns att hålla lite ordning o se till att reglerna följs….

 

Eller är det bara jag som störs av det här?????

Av Svensson Svensson - 19 juni 2015 01:35

 

Ja då sparkar vi igång midsommar helgen á la 2015. Härligt, jag gillar helger man kan fira lite extra på. Med lite tradition, men jag stressar inte ihjäl mig i en hets i att följa någon mall – att man måste vara bästa, göra på största sättet…. Nej jag gillar att man helt enkelt har sin egna lilla tradition, sitt egna sätt att fira. Behöver inte vara i närheten av något  ”måste” eller  ” som alla andra”.

 

Själv tillbringade jag den första tiden av midsommar i samtal med min älskling – att få höra att jag saknas gör mig varm i hela kroppen, önskade att jag kunde krypa ner nära, nära o få somna så. Men det är snart dags att få göra det. Njuta av närheten, både känna hud mot hud, höra andningen i nattens tystnad. Nackdelen med att bo lite långt ifrån varandra – men tur det finns buss o tåg samt en gullig vän som lånar ut sin bil *ler*

 

Och det är just det jag fått göra imorgon, låna hennes bil. Så ganska tidigt far jag iväg… eller rättare sagt vi – det var fler som ville följa med, inte missa tillfället. Självklart hoppas vi nu att det går att svänga in vid Litslena o köpa någon kartong havrebollar, o självklart några jordgubbar också till midsommarfirandet.
Tar o firar lite uppåt, hoppas att vädret är lite snällt mot oss i år. Uppehåll o lite varmare än förra året. Sen kan det regna hinkvis med vatten, blåsa småspik o bli svinkallt på kvällen/natten, för då ska jag jobba o vill ha massor att göra *ler*

 

Igår kom det med posten efterlängtade läderhantverk – jag är enligt min älskling lite för detaljpetig *ler* - tja jag vet vad jag vill ha o beställer jag o ska få det enligt mina önskemål så ja då är jag petig o blir lätt missbelåten. Men det var ändå jätte skoj att äntligen få dom, o får jag bara smälta lite att vissa saker inte är helt som jag tänkt mig så kommer jag bli jätte jätte nöjd. Vet att älsklingen kommer gilla båda hantverken när han får se dom i helgen.
Jag fick ialla fall lite inspiration att prova på själv, göra någon liknande helt själv, få allt precis som jag själv tänkt mig. För jag vet också att det är grymt svårt för andra att förstå vad det är man menar, vad det är man ser inom sig o sen förklarar med ord. Dom tar orden o omvandlar till en bild, som är utifrån vad orden innebär för dom i just den situationen.
Ska man få det exakt som man vill får man göra själv – om inte annat så kanske man blir tyst o snäll o uppskattar mer när man vet hur svårt det är att göra *ler*.

 

Anmält mig till ytterligare en kurs – hej o hå kommer ha massor att göra framåt, men det är bara skoj. Känner mig peppad o stöttad i det jag har som mål framåt.

 

Nu ser jag dock mest fram emot nästa vecka, ledig, koppla av, massor o massor av närhet av alla slag som finns *ler*…. 

Av Svensson Svensson - 18 juni 2015 22:17

 

Allt du gör är

baserat på de val du gjort.
Det är inte dina föräldrar,

dina tidigare relationer, ditt jobb,
ekonomin, vädret, en konflikt eller din ålder
som går att skylla på.
Du och bara du är ansvarig

för alla beslut och val du gör.

Av Svensson Svensson - 18 juni 2015 08:19

ja vad nu än midsommarstångens symbol är från start, varför man lövade en stång och reste och körde ner i marken, kvittar ju i dag. Nu är det en härlig sommarhelg, med ledighet för många - där man träffas hela familjer o har trevligt, mat, skratt, dans, plocka blommor för att ha under kudden.... 

 

Och när det kommer till våra högtider så spelar vädret aldrig någon roll - det firas ändå. Och just midsommar är det ofta att man ska sitta ute - grilla osv. Och oavsett väder så ska folk vara ute - en del är vettiga o klär på sig, andra är envisa för det är sommar o fryser...

 

Just det här med midsommarstångens symbolik, jag gillar den varianten att det skulle vara en fallosymbol, att man tänker sig att man sår i jorden (moder jord, kvinna) befruktar - för att få ett bra år, en fin skörd till hösten. Men det finns väldigt många olika varianter på vad o varför, så jag väljer den variant som jag tycker låter mest skojig *ler*

 

Vädret - det mest omtalade ämnet just inför midsommar. Tja det blir väl som övervägande midsommrar, inte det bästa sommarvädret. Utan kallt, ruggigt o regn. Förra året var det inget regn men attans så kyligt, ner mot nollgradigt till o med. Det var 2 - 4 grader under natten, samma temperatur som det sen var under nyårsnatten. I år verkar det inte bli så mycket varmare om man ser till hur temperaturen legat sista nätterna - runt 4 grader. Och det verkar ju lite fint tillkomma regn i år *ler*.

 

Ja jag klagar inte - jag ska inte ut o fira, jag ska inte oroa mig för om man behöver tak över borden eller inte.... nej jag ska jobba, bara laddar på inför helgen, mina sista två nattpass före en vecka ledigt. Idag är det ett dagpass - skulle börja kl 10, men telefonen ringde nyss o jag tassar över om en liten stund .... 

 

Ska bli otroligt skönt med en veckas semester - det behövs. Och jag tänker njuta av dagarna på alla sätt som det bara går.

 

Nu en sista lite kissrunda med alla tre fyrbenta... sen sätta mig i bilen - varm o härlig, o göra lite nytta.

 

 

Av Svensson Svensson - 17 juni 2015 16:45





jag säger att det gäller förhållanden... 

äktenskap, sambo eller särbo - uppskatta, bekräfta, flirta, uppvakta, det får aldrig ta slut, man får aldrig ta den andra förgiven

 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 17 juni 2015 14:15

Äntligen fick jag ett par av dom sötaste tossorna som finns. Det var längesen jag såg dom första gången, o visste att sånna bara måste jag ha att ge vidare när det är dags *ler*.

En arbetskamrat till stora dottern gor dessa, hennes egna mönster - ja hon är också mamma till min lill dotters chef, samt en vän till mig, jag lärde känna honom på utbildning för mååååånga år sedan.

 

Nu har jag då äntligen fått ett par av dessa otroligt söta små tossor

 

 

Av Svensson Svensson - 17 juni 2015 08:16

I mitt yrke är det omöjligt att samla ihop alla för att umgås - som på en After Work, det löstes genom att ha After Work, At Work..... grill sattes upp utanför, bord dukades upp... alla kunde komma o gå som dom ville eller måste. 

 

Det blev en trevlig kväll - mycket prat o skratt. Både vi som "råkade" ha ett pass, dom som var lediga samt någon som slutat, gått  pension + körskolans personal som finns i samma hus.

Lättsamt o trevligt, värt att göra oftare.....

 

God mat o trevligt sällskap är aldrig fel.

Även om jag personligen inte alls förstås varför man en vardag, bara för att man ska umgås måste ha drycker med alkohol med.... går så bra utan....

 

 

 

    chefen i grilltag - för att utfodra den hungriga flocken ;)

 

På dagen kom en bukett blommor till en av förarna som hjälpt en person den regniga lördagsmorgonen. Uppskattning o tack kom i form av blommor.

Jag tror vi alla tycker det är lika kul när det dimper in små bevis på kunders uppskattning - som nu blommor, chokladaskar, en slant till fika bröd...

 

jag har verkligen haft tur att ha hamnat i tagits upp i det här gänget underbara människor.

 

 

 

Men fick en knäpp på näsan... ska inte äta grillat - natten tillbringades inte som jag ville...

Av Svensson Svensson - 17 juni 2015 04:22

den här natten har inte varit snäll.

Inte mot mig som kom hem sent, men det blev för jobbigt - för "ont"... bara ta en sväng till "hjälp". Men åker nog hem snart.... med förmaning att jag MÅSTE låta läkaren få sin vilja igenom nu - skäraa bara lite. Men nja, tror inte det - åker hem sover lite, sen full fart igen. Har inte tid med detta nu....

Men ska inte äta grillat igen! Det gör för ont efter...

 

Så ligger jag här fördriver tid tills jag får smyga mig hemåt... ser att min väninna är vaken hon med. Trött o slut, haft en jobbig tid men rolig tid detta år, jag är bara lite orolig för att hon inte lyssnar på sin kropp o tar hand om sig. Vi är lite för lika där, envisa o går vår egen väg. Men hon lugnade mig lite att hon snart har flera veckor ledigt, semesterdags - det behöver hon verkligen.

 

Inte nog med det, nej min lilla syster hör av sig, berättar att hon är på akuten, åkt in i ambulans vid 2-tiden. Väntade på läkare för att få veta varför o vad som ska ske/göras. Nu hör man ju inte rösten när man chattar med skrivna ord. Men till o med där "hörs" att hon inte alls mår bra - då blir jag orolig... hoppas att jag får veta snart om hon blir inlagd eller inte o vad det är...

Skönt att hon känner att hon kan höra av sig, o tur i oturen att jag är vaken o kunde stötta lite med några ord

 

 

Absolut ingen bra natt... tur den är över snart, inte för att jag ser - inga fönster - men klockan säger att solen börjar gå upp, hoppas på en riktigt fin dag med sol.

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards