Alla inlägg under maj 2015

Av Svensson Svensson - 22 maj 2015 15:53

Vad detta är för blomma - jag såg den o blev kär, vill-ha-faktorn är väldigt hög på den här blomman. Men även om jag älskar blommor - så kan jag inte påstå att jag har gröna fingrar, men gillar blommor, växter - det är vackert, det är vilsamt.

 

Denna vackra blomma som faktiskt ju är en utblommad blomma - tänk så vacker även utblommad

 

  

 

 

Nu vet jag ialla fall vad det är för blomma - en julros, Helleborus, vet tvärr inte exakt vilken. Men vem vet kanske jag får chansen att se den under den blommande säsongen också.

 

Letar på nätet efter bilder o hittar många fina - vita, rosa, lila... men det är bilder på blommorna, inte överblommade, vilket gör det svårt att veta exakt vilken det är.

 

Undrar lite hur man förökar den ;) kanke ska smita ut natten innan vi åker o norpa skott, om det fungerar att göra så....

Eller varför inte lyfta in hela krukan i bilen *ler*

 

 

 

 

 


Av Svensson Svensson - 22 maj 2015 08:22

Såg en bild på en räv nu här på nätet, kom att tänka på den ledsna känslan jag fick härom natten o det leende på läpparna jag fick natten efter av just det djuret.

 

När man kör som vi gör, på nätter, ofta samma sträckor ungefär samma tider. 

Det här med ungefär samma plats o tid - lärde jag mig när jag jobbade på Arlanda o körde samma väg ännu mer konstant vissa tider på dygnet - speciellt i gryningen så märkte jag var det gick en räv över vägen eller rådjur osv.)

Men just det här att man ser djur på samma plats, o jag antar att det också är samma djur. Har kört en sträcka ganska ofta o ungefär samma tider, en räv har antingen gått över vägen eller jag har sett det på sidan om. Ett fint djur med fin päls, lika skoj att se den varje gång. 

 

Men så härom natten så låg det istället en död överkörd räv på vägen. Då högg det till, det är så sorgligt när dom vilda djuren blir påkörda. Och nu var det här ju lite "min" så det kändes väldigt sorgset. Kanske det låter konstigt att man blir ledsen över ett djur man bara ser då o då vid vägen... men jag kan inte hjälpa det, jag blev ledsen.

 

Så natten efter var jag ute o for på vägarna lite mer ute på landet, så ser jag två små huvuden titta upp ur ett dike, ögonen glänste till var nog det jag reagerade på först. Bromsar in, kör sakta förbi o ser två rävungar som sitter där i diket o tittar. Antar att jag störde dom i deras lek eller något sånt. Otroligt söta var dom o min tanke var... skutta in i skogen o håll er där istället för att leka vid vägkanten, det är farligt. 

 

Det är otroligt söta djur dom här rödpälsade vännerna.

 

 

Av Svensson Svensson - 22 maj 2015 08:14



När du förändrar ditt sätt att betrakta saker, förändras de saker du betraktar.
                   

                                                                                                                                      - Max Planck

Av Svensson Svensson - 22 maj 2015 08:00
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Svensson Svensson - 21 maj 2015 15:59

ICE – något jag inte alls tänkt på innan jag tog taxikortet. För då togs det upp i en av läroböckerna vi hade om hur viktigt det är att mata in vilka kontakter man har som ICE-kontakter i sin mobil. Det är till personer man ska ringa om det händer en något – man är med om en olycka, man blir sjuk – där man helt enkelt inte själv kan ringa. Det fina med just ICE-kontakterna är att dom kommer man åt även om mobilen är låst. Dom nr kan man ringa oavsett – precis som nödsamtal.


Så jag har numer lagt in ICE-kontakter ifall att något skulle hända mig. Det är självklart då mina döttrar, min älskling har även nu fått hamna där o min mamma. Kanske lite många, eller få, men det är ändå dom som behöver kontaktas om det sker något. Jag har även lagt in nr efter namnet i telefon listan – så att när mobilen är låst o den listan kommer fram ser man namnen o sen även ICE-1, ICE-2, ICE-3 o ICE-4 efter namnet. Tänkte att på så sätt vet den som eventuellt måste ringa ett sånt samtal från min mobil vem jag vill ska kontaktas först …






ICE - In Case of Emergency

Vid olycksfall vill räddningspersonalen snabbt få tag i den skadades anhöriga. Lägg in nummer till anhöriga i din mobil under den internationella beteckningen ICE - In case of Emergency.


I dag har väldigt många människor en mobiltelefon och de flesta har den påslagen en stor del av tiden. Med ICE slipper räddningspersonal bläddra i adresslistor för att försöka gissa sig fram till vem som är anhörig. Någon har kanske lagt in "mamma", men det betyder inte att personen vill att vi ska ringa "mamma" i en akut situation. Med ICE vet räddningspersonalen direkt vem de ska kontakta.


Underlättar för många parter

Med ICE-kontakter i din mobil kan räddningspersonalen snabbt få tag i rätt person och har de tur kanske den personen har information som kan vara av stor vikt för sjukvårdarna i deras arbete, till exempel uppgifter om den skadades blodgrupp eller eventuella allergier eller sjukdomar. För anhöriga är det också en stor fördel. Människor återhämtar sig snabbare från de psykologiska påfrestningar det innebär att ha en anhörig som drabbats av en olycka om de underrättas tidigt. I snitt tar det nästan sex timmar för familjemedlemmar att bli kontaktade vid ett olycksfall. Det är lång tid för att vänta på beskedet att en närstående är allvarligt skadad.

 

 

 

 

 

om du vill läsa mer...

https://www.sosalarm.se/112/information-och-utbildning/in-case-of-emergency-/

http://www.dinsakerhet.se/Vid-olycka/Larma/ICE---Anhorignummer-i-mobilen/


Av Svensson Svensson - 21 maj 2015 12:31

 

Idag blev naglarna målade i Pink Bomb – en väldigt rosa sommar färg, passade bra för solen lyser härligt.

 

Jag börjar alltid med att använda en ”fil” en nagel buffer, den har 3 sidor o gör nageln jämn o blank. Den första delen man använder ruggar lite lätt upp nageln, tar bort ojämnheter, den andra delen slätar till, gör nageln väldigt slät o fin, den sista delen, den grå (baksidan av filen på bilden) gör nageln otroligt glansig. Ska jag ha ofärgade naglar så räcker det att sluta här, sen använda den gråa delen igen om någon dag eller när man själv tycker det behövs.

 

 

 

Man ska vara lite mer försiktig med dom som ruggar upp nageln, slipar av, det ska man göra max 1 ggr/veckan.

 

 

   

   

 

Sen så lackar jag – i minst 2 lager oftast 3, delvis för att jag tar tunna lager – det ger bäst resultat även om det är ett mörkt lack o man tycker det skiner igenom. Sen på med klarlack/överlack. Också något man kan lägga på igen efter någon dag för att ge naglarna lite glans igen.

 

Idag blev det också lite dekoration – ett litet hjärta o en fjäril. Över det lägger jag 2 lager klarlack – det håller bäst då har jag märkt. Och IsaDoras gellack som härdar snabbt o är lite slitstarkare än vanliga lack, det har blivit en favorit. Använder deras överlack även över andra vanliga lacker, dom flagnar inte alls lika lätt då.

 

 

Av Svensson Svensson - 21 maj 2015 10:58

"Lilla My"

 

 

Vad tänker du göra med honom?

Hänga honom, koka honom eller stoppa opp honom?

 

 

 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 21 maj 2015 10:23

 

För någon månad sedan – när jag räknar boxar är det 6 st som ramlat in – så ”lurade” min lilla mig att börja prenumerera på ”Glossybox”. Ja jag vet vad hennes bakomliggande motiv var *ler*, att kunna plocka ut det hon ville ha som hon vet att jag ändå inte använder. Smart min dotter …

 

Oftast är det roliga saker att få prova på, det är bra saker… men det finns en liten liten sak jag irriterar mig på – o börjar irritera mig på mer o mer… det är färgerna på nagellack, läppstift, rouge osv. Det är konstant antingen helt orange eller så är det den där hemska röda som går åt orange… finns det någon fulare färg? Och framför allt på blonda med blek hy?

 

Äldre damer har ofta den där röda – hua det ser inte bra ut…  men även yngre o där ser man att det inte finns riktigt det där ”ögat” för vad som passar rakt igenom… färger, stil osv…
Man kan ha vilken smak som helst, man kan ha vilken stil som helst, vilka färger som helst (nästan) om man har ögat för vad som fungerar tillsammans….

 

Med då detta med mest orange – ja på allt – utan ett läppstift som var kolsvart *ler*. Jag förstår att ibland får dom prover på en färg, kanske det ska testas innan den lanseras. Men ofta har jag märkt att färgerna är från utgående sortiment – alltså ganska onödigt att ens testa för man kommer ändå inte hitta färgen igen om man nu gillade den.

 

Man har fyllt i ålder, hudton, hårfärg osv… jag antar att det är för att ändå kunna matcha lite vad som går bra till den personen. Min lilla dotter o jag har fyllt i exakt samma – förutom då åldern. Ändå får hon aldrig något som går åt orange? Bara jag – är det någon åldersdiskriminering dom håller på med? Ja man kan faktiskt undra.

 

Jag vill också som blond med ljus hy få färger o toner i samma skala som hon får… för dom passar helt klart till en blond ljushyad person.

 

Fick extra boxen – Mors Dag - jätte fin box, fina färger o motiv, blev lite kär den faktiskt. Det var enormt vacker den här boxen.
Även innehållet var spännande att få prova. Jag älskar ju nagellack, blir lika glad varje gång det kommer ett lack i boxen – men den här gången blev jag riktigt riktigt besviken – det var en rent orange färg på lacket – kommer inte alls ens prova det här lacket – tyvärr, för det hade varit intressant att prova märkt, det var ett nytt för mig.

 

Har dock hittat en grupp på facebook – vad finns det inte grupper om??? Men det verkar vara en bra idé att kunna byta eller sälja/köpa saker från boxarna man vill ha/inte vill ha. Ska se vad den kan ge i utbyte för min egen del.

 

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Skapa flashcards