Alla inlägg under maj 2015

Av Svensson Svensson - 26 maj 2015 09:32

Så var det gjort, men lite sorg i hjärtat erkännes, har då Sture fått åka iväg för gott. Han lär väl plockas sönder o användas i olika delar... egentligen borde dom ta hela motorn o använda för snacka om lättstartad, oavsett om han använts på länge eller inte. Startade alltid. 

 

Nu när han skulle rullas bakåt för att dras upp på flaket, så var bärgarkillen lite sådär.... hur ska det gå, stått såååå länge, o jag kommer inte in framför... tja vi provar väl se om vi kan rubba den bakåt, däcken brukar låsa sig ganska ordentligt när dom stått länge. Men min snälla lilla Sture, som alltid är villig att hjälpa till... handbromsen släppte direkt o sen rullade han så snällt bakåt utan att vi ens behövde ta i. Bärgarkillen var lättad, det här gick ju lätt som en plätt.

 

Sture har ju stått på samma plats ett tag, skroten som skulle hämta ligger nära, bara gatan ner. Men han som jag pratade med, han som hämtade idag - han visste inte alls var bilen stod eller vilken bil. Alla andra hade småskrattat åt honom o menat på har du missat den??? Alla visste exakt vilken bil det var *ler*... intressant att någon kunnat åka förbi flera gånger o missat den.

 

Men jag efterlyser flera skrotbilar som jag kan få hämtade - karln som hämtade var snygg o trevlig så pratar gärna lite mer med honom *ler*

 

Stures sista färd....

 

     

Av Svensson Svensson - 26 maj 2015 07:48

 

Jobbade första passet efter semestern, det är kul att komma tillbaka till jobbet som det är skönt att gå på ledighet. Båda delarna har sina positiva saker, det som gör att jag mår bra, blir glad o lycklig. Det är kompletterande aktiviteter helt enkelt… o så som blandningen ser ut just nu är den helt perfekt.
Jobbade ett sent kvälls-pass, lagom start inför två natt-pass som väntar. Blev en ovanligt kort vecka, med få pass innan det är dags igen för lediga dagar.

 

Väl hemma så plockade jag lite, tänkte hålla mig vaken länge, så att dygnet sköt lite på sig…. Bar iväg med två uppsättningar däck till bilen. Bilen, min Sture som nu ska på sin sista färd, hämtas med bärgare. Lika bra packa in vinterdäcken och en uppsättning däck jag hade kvar till en annan bil. Däck är inte direkt det lättaste att bära, framför allt inte när det blir några stycken – o med min rygg som inte alls gillar vissa rörelser o aktiviteter just nu, så kändes det… Men nu är allt klart för att Sture ska hämtas… hoppas dom kommer o gör det redan idag så är den punken ”måsten” avbockande.

 

Tog en skön promenad med dom små o tänkte sen sätta mig med lagom tidsfördriv – spela lite, dra ut lite på timmarna innan jag somnade. Men så ville inte min kropp, det blev istället en släng av något jag verkligen gillar o uppskattar när det dyker upp – NOT! Gallstensanfall, sen är jag lite dum, jag känner så väl igen känslan när det är på gång, ändå varje gång så tänker jag inte på vad det är, jag tror att det går över… men icke sa nicke, inte går det över. Det blir värre, sen tar det lite längre tid för medicinen att verka o det är så lindriga känningar att jag kan somna. Så visst drogs min vakna tid ut lite, men inte så mycket eller på det sätt jag hoppade på. Dom här anfallen är verkligen inte direkt sköna. Känner lite av det nu på morgonen, lite mera ”ömhet” än ren smärta så det kan jag ta.

Och nej jag åker inte in.... har gjort det o han vill bara skära i mig, något jag undviker i det längsta - jag gillar inte alls läkare *ler*

 

Tar det lite lagom idag – varit på en ganska lång promenad med småttingarna, ätit lite frukost o ser hur solen snällt tittar fram nu på morgonen. Hoppas att solen bestämmer sig för att synas hela dagen o inte försvinner. Det är dags för att det ska bli lite varmare ute nu, lite så att man slipper ha på sig varma jackor för att vara ute. Lite mer sommarkänsla vill jag ha även om jag inte längtar efter 30 grader.

 

Börjat leta efter julrosor, för jag ska ha några olika varianter i krukor utanför mig, på både framsidan o på den lilla uteplatsen. Ska även där ta hjälp att sätta upp insynsskydd åt sidan så jag får ha min egna lilla privata sfär där o slipper grannarna…. Eller mest då grannen på sidan om. Skönast att få ha sin egna lilla plätt utan att störas av grannar.

Och har hittat några små plantor som jag ska se om jag kan köpa o prova få att växa till sig. Sen också några frön att prova så o få upp egna små plantor att pyssla om till fina stora plantor. Ska ta på min trädgårdshandskarna o ta en omgång med lite ogräs, framför allt brännässlor som börjar titta upp i kanten på framsidan. Dom tog ju bort häcken som var planterad under fönstren förra året o la dit en bädd med grus istället, jätte snyggt, rent o enkelt, man kan då sätta vad man vill i krukor av olika storlekar istället (måste få några flera betong gjutna att matcha dom jag har).
Men nu märker jag att det börjar bli en liten kant av ogräs som tittar upp… bara ut o rensa – brukar gå fort o lätt att få bort. Sen tror jag att jag ska se vad det finns för roligt att sätta ner i ”balkonglådan” jag har vid dörren i år. Bara grönt, eller någon fin blomma, vilken blomma, vilken färg eller färger… brukar bli lite spontant det jag känner för när jag står där framför blommorna o ska välja, byter varje år.

Av Svensson Svensson - 25 maj 2015 10:44

Nu börjar planerna för juni sakta ta form - vilka dagar jag ska arbeta, vilka dagar jag är ledig o kan vara lite mer social *ler*

 

Som det ser ut nu blir det en tripp uppåt v 24 - den 10e juni kommer även tjejerna upp om allt klaffar. Då ska vi tre åka iväg o träffa någon dom har träffat med det var evigheters evigheter sen... antar att dom inte ens kommer ihåg, möjligen den stora då... så ska vi prova på alla tre. Skoj att göra saker tillsammans *ler*

 

Sen är det jobba jobba jobba som gäller över midsommar, men veckan efter är det semester igen - lediga lata härliga dagar som jag kommer utnyttja fullt ut på alla sätt. Ser fram emot den veckan o kikar lite på vad jag ska hitta på.

 

Men nu är det mest planering av födelsedag o firande som gäller... ska iväg till centrum idag o shoppa loss lite.... presentpapper o snöre...

Sen ska jag luncha med en av mina älsklingar, har saknat jätte mycket så nu ska vi prata o kramas o äta gott *ler*... det blir nog Vita Elefanten som får stå ut med oss 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 24 maj 2015 19:27

Jag älskar högtider av olika slag o födelsedagar. 

Nu är det dags för att planera det där lilla extra - födelsedag på gång. Jag tycker att det är skoj att hitta saker som visar att man bryr sig, att man känner personen - det behöver inte varar dyrt, det ska vara mera åt det personliga hållet, det där som kommer från hjärtat, lite mer genomtänkt... jag gillar att mer att få sånna presenter än dyra, kanske därför jag gillar att ge samma typ av presenter till mina nära o kära.

 

Och nu kikar jag på det där slutgiltiga - vad ska jag välja som present, har haft lite olika tankar, nu ska jag då välja... o det är svårt för jag vill ge allt... Hoppas få tiden att göra något väldigt personligt, egengjort - men tiden ska räcka... 

 

Så tur det finns annat också i idébanken *ler*. Sen ska det vara kort - helst specialgjort... för att inte tala om blomma - det ska vara något lite extra till just den personen. Och jag vet exakt vad jag vill ge *ler*

 

Så glad jag blir bara av att sitta o planera - bestämma mig, planera paketets papper o sen få slå in det. För mig är halva nöjet att slå in paket - båda till födelsedag o jul. Det är rent nöja att få göra fina paket - vackra paket.

 

Åhhh så kul - äntligen dags för födelsedag ....

o då blir det tårta *ler* det måsta man ha den dagen

 

   

Av Svensson Svensson - 24 maj 2015 09:04

Till Måns, till alla dom personerna som ligger bakom årets svenska bidrag till Eurovisioncontest.  För det är ju ett större team bakom varje låt än man kanske tror o alla har ju bidragit med sitt strå för att få helheten. 

 

Och visst är det en bra låt som dom verkigen presenterade på allra bästa sättet. 

 

Jag kan bara säta Grattis...

 

Men även till alla andra länder som gick till finalen.

Nog tyckte jag av det jag hörde, tv´n skvalade lite i bakgrunden mest, att många av tjejernas låtar lät väldigt lika - alltså i tonläge o typ av musik. Inte direkt den vilsammaste varianten - i mina öron.

Men visst fanns det många bidrag som vi kommer att få höra på radion nu under försommaren o sommaren, trallvänliga "lätta" låtar perfekta just får radion o ha på i bakgrunden - hemma eller i bilen när man inte direkt lyssnar...

 

 

Av Svensson Svensson - 24 maj 2015 08:30

 

Bredvid någon, få höra ”Go´morron, va härligt det är med dig här…” det kommer jag nu att åka hem o sakna otroligt mycket – ett par dagar. För det är bara börja räkna ner igen tills nästa gång vi får tillbringa några dagar tillsammans.

 

Pratade med en väninna igår om det här att lära känna en ny person, för att inleda ett förhållande. Hur svårt det kan vara – det där med att öppna upp sig. Man har en del bagage med sig, sånt som gör att man av olika anledningar kanske är lite försiktig. Visst det finns dom som kastar sig in i förhållanden för att dom har svårt att vara ensamma, dom tar sig nog inte tiden att lära känna först, dom tar det med vägen…

 

Själv efter 11,5 år sen jag skilde mig, år där jag haft få förhållanden – närmare bestämt 2 st. Det ena direkt efter o det andra lite senare. Men jag är inte desperat utan väldigt försiktig, jag går inte på någon förälskelsekänsla, jag vill lära känna, vill veta hur personen är innan jag släpper loss mina känslor lite mer fritt… visst hjärtat kanske man inte kan styra helt o hållet *ler* men man kan backa undan, välja nya bekantskaper på ett tryggt sätt….

 

Så att kunna bli vän med någon på nätet, prata, prata – först ganska allmänt, om gemensamt intresse, om vardagen, ja allt sånt där man prata om när man lär känna varandra lite mer. Sen när man känner att den här personen har samma tankesätt, samma värderingar, liknande mål osv. då går det över o blir en vänskap, en djupvänskap som gör att man pratar lite mer om sig själv, om vad man känner, pratar med varandra om saker som gör en glad, ledsen, arg, besviken, irriterad. Om förhoppningar, drömmar. Man bollar saker som man ska kanske ska göra något val angående. Man är ganska anonym ändå när man lärt känna varandra på nätet vilket gör att man öppnar upp mycket mer än om man stöter på varandra irl från start o börjar lära känna varandra.

 

Sen känner man att man faktiskt vill träffa sin vän, sitta o prata framför varandra. Se om man trivs lika bra i varandras sällskap som genom att skriva till varandra eller prata med varandra.
Det är få jag träffat, som jag har som vänner via nätet, få jag ens delar mitt telnr med så att man kan prata i telefonen. Varför, ja för att jag helt enkelt inte känt att jag velat… kanske för att jag inte vill ge fel signaler, om personen i sig kanske är mer ute efter en relation än jag…  när jag träffar någon så känns det att personen är någon jag vill lära känna närmare – se vad som sker.

 

Och det kan gå åt hållet att man tappar kontakten, att man blir bra vänner eller att man sakta får ett mer intimt förhållande som leder till något mer fast. Och det är inte dumt när det sker, när hjärtat får bestämma, öppna upp sig o få börja känna den där härliga varma känslan…. O se vart den tar en vidare….

 

Ser framåt med stor glädje :)

 

 

Av Svensson Svensson - 23 maj 2015 09:53

 

Ja ibland blir man störd, så när man gör något så får man avbryta..

Igår var det när jag skrev om julrosorna, jag hade tänkt få med lite fina bilder på även blommande varianter *ler* även om jag måste säga att den utblommade är vacker nog. Och jag ska verkligen försöka mig på några olika varianter av den här blomman.

 

Så jag tar o börjar dagen – den här soliga underbara dagen, med att slänga ut några bilder på varianter jag gärna skulle ha i min ägo.

 

   

 

Och att bli störd, igår, var bara ett rent nöje ;) – på alla sätt.
För finns det något bättre än när älsklingen kommer ”hem”???

 

 

Fick också lite meddelanden igår, jag kan bara säga – ska ordna till ord o skriva lite senare om mina tankar …. Får vuxna, o då pratar vi inte dom som precis fyllt 18 år o räknas som vuxen, utan jag menar 45 + o lite till verkligen agera hur som helst???? Ser dom inte sina egna inblandning i vad som skett, ser dom inte vad utgången blir, effekten blir av deras agerande i längden???

 

Svaret är skrämmande nog ett nej…. För många verkar inte alls ha nog celler i hjärnan för att förstå sånna saker…. O sen undrar vi varför barn o ungdomar gör som dom gör??? Bara titta på vuxna runt dom, på föräldrarnas agerande… så får man svaret snabbt…

 

Nu ska jag njuta av dagen – lite medeltid *ler* o sen shoppa mer ost, ska inte glömma den bit jag lovat en av mina favvotanter.

 

 

         

 

Mot Medeltiden :)

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Skapa flashcards