Alla inlägg under april 2015

Av Svensson Svensson - 12 april 2015 09:58

Det är dom mest underbara orden - när man märker att dom är menade o från hjärtat...

Det fick jag igår...

 

Tillsammans med.... så kan man inte annat än le o säga samma ord tillbaka.

 

  

 

Nu är det bara stänga väskan, först leka lite lärare, sen åker jag mot annan ort några dagar....

 

 

 


Av Svensson Svensson - 12 april 2015 07:08

Natten har gått i tårarnas-tecken, ialla fall i min bil. Vet inte hur många tjejer jag fått in i bilen som gråtit, fått telsamtal på mobilen o bara stängt av medan tårarna rinner. Dom försöker att det inte ska synas. Men det år inte att undvika när dom också är lite runda eller lite för runda under fötterna.

 

Det ha i natt varit unga tjejer, kanske för att det mest varit yngre ute överlag denna helg, som t ex studentfirande. Vilket gör att medelåldern sjunker snabbt, o som en tjej sa, ”jag tror att den äldsta jag sett ikväll är 23 år”. Är man gammal då…. Frågan är vad jag är då – en utdöd ras kanske???

 

Det har varit allt från killen gjort slut, till att den bästa bästisen varit tillsammans med pojkvännen….  En 19-årig tjej sa snyftande att det var det värsta hon visste att var 19, så mycket enklare allt var när man blivit äldre.

Jag valde att inte ta henne ur den framtidstron – hon ska få gå framåt i livet med tron att det blir lättare med åren. Men kommer om ca 30-40 år komma på att det var nog ganska enkelt då runt 20 mot vad det blir senare….

 

Jag sitter här o fördriver lite tid, ska snart hoppa i duschen, håret ska få en omgång. Sen ska jag iväg o hjälpa till lite mer med läxa…. Se om jag kan vara till hjälp även för den uppgift vi ska kika på idag – också matterelaterat men ett annat ämne. Jag hoppas verkligen att jag kan vara det.

 

Målat om naglarna, ska se om jag ska dekorera dom o i såfall hur…

 

Ha en bra dag.

Av Svensson Svensson - 11 april 2015 06:56

Kvällen började med någon mer ovanligt, men har ju hänt att jag varit med om det då o då..... sen avslutades det med något mycket mer vanligt. Jag är riktigt nöjd :)

Haft en ganska rolig kväll o natt. Mycket skratt o prat har det hunnits med, jag gillar sånna nätter, när det flyter på så lättsamt på jobbet...

 

Saker sker, saker berättas, kommer fram o det är väl meningen att det ge effekt av oenighet o att det blir en särning. Istället har jag just under gårdagen o natten istället märkt hur det slagit helt fel, åt andra hållet - det har gjort så att man enats iställt. Det stöttas enskilt o i grupp, det pratas o mer saker kommer fram. Det känns bra o det kommer bli jätte bra framåt.

Och gällande en sak är jag otroligt glad över den kontakt som djupnat :)

 

Nu SKA jag sova lite... för att vara lite pigg o försöka hjälpa lite till med matten. Sannolikhet är som jag ser det just nu mer vanligt i ens vardag än man tror... att sannolikheten att ditt ska hända är xx%... o att datt ska hända är xx%

 

 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 10 april 2015 17:41

Lilla dottern har alltid varit fascinerad av fartyget RMS Titanic, tittat på dokumentärfilmer o läst om vad som hänt under en period. Hon var också kunnig om systerfartygen, RMS Olympic samt HMHS Britannic. Hon kunde vad som hänt dom, årtal o datum. Hon förstod aldrig varför just Titanic enbart var den som det skrivits om. Då det blev en intressantare historia om man pratade om alla tre fartygen tillsammans.

 

Olympic sjösattes ju först 1910 o gjorde mycket nytta med att frakta soldater, klarade fyra ubåtsattacker. Hon var liksom Titanic ett lyxigt fartyg med flertalet sviter i första klass, även andra o tredje klass hytterna hade högre standard än normalt. I tredje klass var det hytter inte sovsalar som var normalt för klassen. Det fanns en utsmyckad trappa kallad ”The Grand Staircase”. Det fanns lyxiga restauranger, pool, turkiskt bad, rökrum o hissar.
Sänktes 1918 av en tysk ubåt

 

Britannic. Sjösattet 1914, "HMHS" står för His/Her Majesty's Hospital Ship. Gick aldrig i atlanttrafik utan blev sjukhusfartyg. Sänktes av en sjömina 1916. Vraket lokaliserades 1976 av J-Y Cousteau.

 

Titanic sjösattes i maj 1911, men just den 10 april. 1912 gav hon sig av från England på sin jungfruresa. Och den blev ju som alla vet inte så lång, redan några dagar senare, 14 april, kolliderade med ett isberg o sjönk på mindre än 3 h. Och hade på tok för få livbåtar….

 

Så idag för 103 år sedan gav sig detta välkända lyxfartyg fartyg ut på sin första o mycket korta resa. Så det här datumet kommer man nog aldrig att glömma.

 

     

Olympic                     -  Titanic                       - Britannic

 

 

 

Visst är det härligt med historia av olika slag *ler*

Av Svensson Svensson - 10 april 2015 10:14

Är datorn, att den låser sig bara sådär utan förvarning, o det går inte att få bort det. Jag kan röra på markören, men jag kan inte klicka, däremot så markeras allt jag flyttar markören över. Jag skriver ofta o mycket i word, är jag där, det jag skrivit är inte sparat, datorn låser sig, jag försöker spara med kortkommando – fungerar inte, inte heller verkar automatsparet fungera när datorn gör på det här sättet. Även om jag har satt att spara var 5 minut o jag kan ha hållit på att skriva 30 min, så finns inget sparat kvar. Detta gör mig så otroligt irriterad, delvis på datorn, men också på mig själv att jag inte sparar på sparknappen manuellt, till o med stänger ner dokumentet o öppnar upp det igen – för att vara säker!

 

Visst det går att skriva om, men har märkt att det blir aldrig samma sak. Själva känslan o energin i orden försvinner när jag blivit av med första texten o måste börja om. Texten tappar helt o hållet samma mening på något sätt, den känns urvattnad. Vet inte om andra känner samma sak, eller om någon till o med känner att dom får en bra chans att skriva om o då kan det bli bättre.
Privata saker är en sak, det är inte lika tungt att förlora, men när det är andra texter, som uppsatser, viktiga brev osv. DÅ känns det tungt att börja om. Men man har inget val…. Bara börja om.

 

Text försvann nyss precis så, men jag tänker inte börja om nu – det var 3 sidor text, det får vänta. Jag tar istället o gör mig iordning – åker iväg o hjälper en väninnas dotter med lite matte (sannolikhetslära). Jag är väl inte den bästa på det här med matte, visserligen klarat mig bra, fått okey betyg, sen gör jag väl inte alltid som ”man ska” jag har mina egna tankebanor att få fram svaren. Men sålänge det blir rätt är det okey för mig. Och kan jag här vara till lite hjälp så är jag bara jätte glad över det. Sen hem plocka lite, framför allt ihop mina IsaDora gellacker för att skicka in då jag märkt att dom gulna efter någon dag. Syns speciellt bra nu när jag börjat använda ljusare lacker mot vintertid. Sen ska jag ta mig lite vila (förhoppningsvis sova) för att ladda upp för nattens arbetspass.

 

Mot lite mer sannolikhetsppgifter :)

 


Av Svensson Svensson - 9 april 2015 14:13

Hörde en bra fortsättning på följande ordspråk, som var så jäkla bra

 

Gräset är alltid grönare på andra sidan staketet!

 

nej det är det inte, gräset är grönast där man vattnar det.

Hoppar man över staketet o fortsätter på samma bana som man gjort kommer gräset dö även där... vattnar man gräset på den sidan man är får man en grön frodig fin gräsmatta...

 

Sååååå bra sagt, stämmer såååå bra!

Av Svensson Svensson - 9 april 2015 13:48

Vad är egentligen ödet? Många säger ju ibland när något sker att det är ödet, något som skulle ha skett oavsett vad man än gjort.

 

Här kommer några sätt att se på vad ödet är:

En del menar på att om ödet styr ens liv, om allt är förutbestämt så har vi alltså ingen fri vilja.

Andra lägger samman ödet med karma, att det man gör får man tillbaka, är man elak mot något kommer elakt tillbaka, är man snäll får man snällt tillbaka.

Ödet är konsekvenser av ens egna agerande

Att man kan ända på vissa delar av ödet, men att då måste man ändra sin personlighet.

Ibland behöver man ha något att skylla på när man inser sin maktslösehet/litenhet i livet.

Ha något att förklara osannorlika sammanträffanden på.

 

Det finns mängder av andra förklaringar, tankar om vad ödet egentligen är att hitta om man söker. Et är otroligt intressant att se hur vid betydelse ett ord kan ha för många olika personer. Det jag to.g upp var bara några korta meningar, det finns långa långa förklaringar – en del bra o intressanta andra i mina ögon helt ute o cyklar. Men då ingen egentligen vet vad ödet egentligen är så finns det ju heller inget rätt eller fel i hur man själv förklarar vad ödet är.

 

Det enda om egentligen är en röd tråd är att ödet är något som sker utan att man själv bestämmer att det ska ske. Man har inget att säga till om, man planerar inte, man gör inga val för att det ska ske.

 

Jag kan se att man ofta säger att det är ödet när det är något tråkigt, negativt som sker, men när det är något bra, positivt så pendlar man mellan att säga att det är ödet o ännu oftare att man haft tur.

 

 

 

 

 

Tror jag på ödet själv då? Beror nog på om man säger att allt som sker har någon mening, o att man då tror att det är ödet som styr, eller om det som sker då är ens egna val o agerande sen tidigare som ger utslag, bara inte som man själv ville, eller tror att man vill just då. Ofta sker saker som man har svårt att ta till sig eller acceptera just när det sker, men efteråt, när man tittar backspegeln så kan man se att det som skedde ändå ledde fram till något mycket bättre.
Men då har man ju gjort val, man har agerat o ska man då tro på ödet så sker det ju utan att man gör val eller agerar. Det bara sker. OM man nu då inte vinklar det ytterligare o menar på att det var ödet som är orsaken till att vissa val gjorts bakåt i tiden som gör att man står i en situation i nuet o ser att det beror på egna val…  Man kan nog vända o vrida till det lite hur som helst.

 

Så nej rakt upp o ner tror jag inte på öde, på det sätt att allt är förbestämt vad som ska hända mig i mitt liv. Jag tror jag styr ganska bra genom mina egna val, sen att även yttre faktorer påverkar är jag med på, alltså andras val.
Eller så kanske jag ska tänka om o inse att alla mina val är redan bestämda, allt jag gör allt som händer mig är förutbestämt, mitt liv är en bok med kapitel o ett slut (men jag tror nog att mitt liv i såfall är minst en trilogi ;) flera böcker) Tror jag på ödet är det bara snällt att åka med till det förutbestämda slutet…
Varför ens försöka kämpa emot tråkigheter, eller styra livet mot vissa mål? Ja men det är kanske det som är förutbestämt, att ska göra ;)
Så hur man än vinklar det kan man få det till ödet styr ändå märker jag :)

 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 9 april 2015 11:02

"Festina lente"

                                 - Skynda långsamt.




Sol ute sol inne sol i sinne, ja så ska det vara solen lyser idag. Jag ska damma av mina mattekunskaper o se om jag kan vara till någon nytta....

 

Kommer helt klart just göra idag som ordspråket säger :)

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<<
April 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards