Alla inlägg under april 2015

Av Svensson Svensson - 24 april 2015 09:36

...Pia (ja jag kan skriva namnet då hon har det med på sin egna hemsida) är en av dom mest kreativa personer jag känner. Och allt hon hittar på att prova blir bara så kanon bra. Hon har heller inga direkta gränser, känner hon för att prova på något gör hon det. Och alltid med bra resultat.

 

Hon sjunger, hon skriver underbara låttexter, hon har börjat skriva en bok, hon hittar på saker att gjuta i betong, hon målar, hon gör personliga kort (gratulation, julhälsningar osv) hon plockar musslor rengör o gör kransar, för att bara nämna några saker – dom jag kan komma på ;) Hon kommer också på nya saker hela tiden som hon vill prova.

 

 

 

Hennes betong hönor är helt klart en av mina favoriter. Självklart har jag en – den första målade, o jag kommer säkert ha en hel hönsgård sen av olika färgvarianter. För varje gång jag ser en ny så vill jag ha den också…
Men det finns många fina saker hon gör i betong, krukorna, fågelbad, masker. Jag ska ta hennes hjälp sen när jag ska inreda lite o har tanken på att några saker ska göras i betong. Något jag väntat länge på att göra, nu ska jag fixa till det när lilla dottern flyttar *ler*

 

Tavlorna hon målar gör mig så glad, o dom är ännu finare irl, bilderna på hennes sida är bra, men att stå o se dom live ger alltid en annan dimension, färger o nyanser syns bättre. Jag vet vilken som är min favorit.

 

Musselskalkransarna hon gör är det verkligen mycket jobb bakom, plocka musslorna, rengöra dom, sortera bort skadade o välja rätt till varje krans. Jag har en egen krans som jag är så rädd om *ler* med lite rosa pärlor instoppade bland skalen.

 

 

 

Inte nog med att hon är kreativ hantverkare men mängder av idéer hon har eller ska förverkliga, hon är också medial, så otroligt duktig, det hon får fram genom sina tarotkort stämmer så mycket att jag ibland blir lite skrämd. Hur kan man med kort o känslan vad korten ger en, tolkningar – få fram saker som stämmer så väl, både vad som är nu o kommer ske i framtiden.

 

Hon är en verkligen en person som ger så mycket inspiration, glädje o omtanke till alla sina medmänniskor. 

 

 

 

 

 

Titta gärna in på hennes facebooksida - https://www.facebook.com/pysslanarvell

 

Och hennes hemsida - http://arvell.se/

Av Svensson Svensson - 23 april 2015 10:32


Mjukglass tror jag att jag vill ha. Det bestämde jag mig för igår när jag åt glass för första gången på jätte länge, som efterrätt. Blev så otroligt sugen på mjukglass i strut, eller så tar jag den i bägare, lättare att äta :)
Var på kinesisk restaurang igår, mumsade i oss, det bästa med asiatiska restauranger är just det där att man får maten på ett fat bredvid, så man kan ta olika rätter o sen smaka av varandra. Göra sin egna lilla ”4-rätters meny” – fast man kan då välja 2, 3, 5 eller 6 rätter istället. (lite samma med tapas kom jag på nu), bara vraka o välja det man själv gillar eller vill prova.

Sen kan jag ju bara inte låta bli, jag bara måste få efterrätt när jag kan få just denna – friterad banan med glass. Och den var bara så god, vi åt o det var inte bara jag som sa att jag vill ha mer, det här tar jag nästa gång också *ler*

 

Det blev en helt perfekt avrundning av gårdagen att äta ute, slippa disken. Bara komma hem o kunna mysa o koppla av. Det är ju jobbigt att vara iväg o shoppa :).  Nej det var en skön dag, lite strosande, massa prat med personalen i affärerna, goda saker med hemåt. Mitt mål var choklad, jag älskar mörk choklad med smakrik fyllning i. Brukar smita in på vår ostaffär o köpa några praliner då o då, behövs inte många när dom är gjorda av fin mörk choklad. Men att åka direkt till en ”fabrik” o få prata med hon som gör dom, att få höra passionen hon har för sina praliner, alla olika smaker. Det är något lite extra *ler*.  Så det blev några praliner med hem, dom kommer gå åt, det är ju inte bara jag som ska njuta av dom. Sen kunde jag inte låta bli att köpa hennes hemmagjorda drickchoklad – jag som inte är kaffedrickare njuter mer av en mugg varm god choklad, o gärna då inte O´boy….

 

 

 

Sen hittade jag också något som fanns i en butik som nu är borta, det var skoj, så jag passade på. Blev en Lingon senap som ska vidare som födelsedagspresent – lite försenad dock, men tanken räknas :).

Sen föll valet för egen räkning helt utifrån namnen – eller ja inte helt, men det fanns flera jag gärna tagit med hem, men det går ju inte, så jag fick nöja mig med två, då blev det namnen som avgjorde. Det passade in på mig – vem jag är o hur jag är *ler* En kvinna rakt igenom, mjuka former – ”Mullig” o sen ”Söt & Stark” – beskriver mig väldigt bra, en kvinna med många kraftfulla egenskaper/”smaker”.

 

 

 

 

Men som sagt idag ska jag äta glass, bara vara o njuta av naturen, sen om det blir sol som det varit dagarna innan eller lite mer mulet spelar ingen roll. Det är skönt vilket som. Ja nu glömde jag, jag ska baka en till mjukpepparkaka – för det var det första jag fick höra imorse när jag slog upp ögonen.
”Go morron, har du sovit gott, den mjuka pepparkakan är slut” det sas med stor humor o den där lilla menande blinkningen… som menar att jag gärna får göra en till… och självklart gör jag det eller något annat gott, köpte en tidning igår med nya roliga recept som jag känner att jag vill prova :) som chokad & kokosstubbe, tvåfärgade klickkakor med cashewnötter & choklad, tarte au chocolat, bountyrutor eller lemon meringue pie....

Av Svensson Svensson - 22 april 2015 09:19

   

Igår fick jag en länk av en väninna. Hon har blivit rekommenderad att gå kurs som den här tjejen håller. Det är en form av coaching-kurs för hur man ser på pengar. Hur man tänker på, hur man se på pengar. Kvinnan som har hemsidan (o håller i kurserna) heter Malin Henriksson Pratt - http://www.dreamality.se/ - att förverkliga sina drömmar.

 

På hemsidan kan inte bara läsa om henne o hennes kurser, man kan få hem en gratis e-bok, ”Tänk om pengar faktiskt växer på träd” – som jag än bara skummat igenom, ser att den tar upp samma saker som hon pratar om i den lilla film som finns på sidan att se. Och det är lättare att bara lyssna, tycke jag, o då filmen egentligen bara är en intervju så behöver man inte titta på den, man kan bara ha den gå i bakgrunden o lyssna på den. Och det är intressant att höra hur olika coacher lägger upp inriktningar för olika ämnen.  Alla har sina vinklingar, det är ofta om man tittar på det samma sak dom pratar om, men som sagt olika vinklingar. Men det behövs för alla är vi olika individer som tar åt oss saker o förstår på olika sätt

 

 

 

 

Pengar o kärlek är nog också dom två områden som drar flest personer till sig. Det är tacksamma områden att ha budskap om, att ge hjälp till andra för att dom ska finna det dom söker. Hon har intressant tanke sätt, som hon själv då o då intervjun missar, hon tänker o säger helt fel mot det hon själv förespråkar, men kommer på sig o rättar till det.

 

En av kurserna hon håller skulle vara intressant att gå på, av flera anledningar. Delvis för att självklart se om man kan lära sig något. Nytt sätt att tänka på, nytt sätt att handla på eller något nytt om sig själv, som ger en puff i egna personliga utvecklingen. Delvis också se hur hon coachar, vad hon använder sig av för teknik/er, vilken respons hon får, hur det går hem hos deltagarna. Man kan lära sig mycket av att gå kurser :)

 

"Auri sacra fames"
                                                                                         - Den förbannade hungern efter guld"

 

 

Det fanns en sak som hon tog upp i intervjun, det här med hur man ser på vad saker är värda. Att man tänker i pengar hela tiden, o får man något av någon så direkt när man sen ger tillbaka (födelsedagspresent) så ska det vara ungefär samma värde. Att man känner att man måste ge tillbaka när man får något, att många har svårt att bara ta emot. Att det är svårare att ta emot än att ge.

 

Här kan jag till viss del hålla med henne, vissa människor har den tanken, att allt ska vara lika, man ger o får av samma värde. Oavsett vad det gäller.
Inte sen säkert att det är samma personer som har svårt att få, men lätt att ge. Jag tror att det är två olika personligheter som tänker på dom här två varianterna.
Men sen finns det också flera varianter – dom som använder sig av, du fick ju av mig…  dom använder sina gåvor som vapen sen i andra situationer.
Dom som ger dyra gåvor eller ger pengar för att köpa sig fria från andra saker som skuldkänslor, vem vill ha den typen av gåva?
Eller dom som bara tar emot, som kräver att få utan att ge….

 

Jag tycker inte att man måste ge av samma värde, jag tycker inte ens att man måste ge tillbaka för att man fått. Man ska kunna ta emot en gåva oavsett vad det är  bli glad, veta att man fick för att den andra blir glad av att ge, inte för att det finns baktankar som kommer igen senare.
Men samtidigt så visst vill man ge tillbaka – inte bara få – man vill visa sin uppskattning, ge tillbaka samma gläjde.
Men alltså inte för att man måste, för att man värderar – utan för att man vill, för att man kan, för att ge glädje.

 

Jag personligen älskar att ge åt andra – vad det sen är kan vara olika – men jag vill också få, för att känna att det jag ger uppskattas, att känna att det inte är ensidigt. Men man ska glädjas i båda fallen o inte göra något för att man ska få igen. Kanske det är lite karma här igen *ler*… attans vad jag hamnar på det ordet om o om igen …

 

 

"Allt som är nyttigt för oss kan fås för inte alltför mycket pengar.

Bara det överflödiga är dyrt."

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 21 april 2015 15:25

Ja idag har jag egentligen inte gjort så värst mycket, utan verkligen tagit vara på just det här att vara ledig. Det blev spontant en dag av rent bara tänka på mig själv… eller ja i o för sig så när man pysslat om sig själv så totalt brukar det även ge positivt gensvar på annat sätt ;)

Är man kvinna så är det ju inte fel att visa det heller - o att få höra att man är så otrolit kvinnlig o att det uppskattas, det ger det där lilla extra o då är det ännu roligare att pyssla om sig själv. Även om jag först o främst gör det för min egen skull.

 

 

 

Sprang ju på en rosa Scholl, velvet smooth o det gick ju bara inte att motstå, jag menar rosa ;) Så då måste jag ju också använda den eller hur? Så först fick fötterna sig en omgång så dom är lena o mjuka, så tänkte jag att det går inte att ha kvar den där tråkiga färgen, så då blev det nagelpyssel. Bort med det tråkiga o på med knall rött – IsaDora True Red.

 

 

 

(med favorit författarinnans senaste bok i serien, "Helgonet", myser av att ha börjat läsa den)

 

Tog en promenad, blev ett kortare yoga pass väl hemma igen. Sen blev det en dust för resten av kroppen, dusch o sen hudlotion som gör mig mjuk o len. Fast jag ska tydligen enligt någon annan vara så len o mjuk o skön att ta i ändå, så det behövs ingen lotion. Men det är ganska skönt efter att ha skrubbat huden att få lite extra fukt. Det ger verkligen energipåfyllning att ta en liten spa-dag då o då.

 

Sen har jag lite spontant o med lite kreativitet – det måste till sånt när man inte har forma, vispar osv… - bakat en mjukpepparkaka, det är ju så otroligt gott. Helt klart en favorit att snabbt slänga ihop. Det luktar också så gott :)

 

 

 

I ugnen står just nu en potatisgratäng, doftar underbart av västerbottenosten jag inte kan låta bli att använda. Och köttet marineras, o whiskeysåsen kommer vara klar lagom tills vi är samlade för att äta.
Det är bra skoj att laga mat när det blir uppskattat, när man får höra att det allra lilla minsta man slänger ihop är underbart gott. Jag tror ju personligen att maten smakar så gott just för att jag gör den med ren kärlek o glädje. Det gör mig lycklig att göra den o se hur den mottas av andra som ska äta. Göra det där lilla extra av vardagsmat, o det gör jag nog mest när jag är lycklig. Och jag är verkligen det just nu :)

Av Svensson Svensson - 20 april 2015 15:05

Alla dom där små sakerna som ger lite extra, som får mig att le, som får mig att må bra. Det kan vara allt från att få möjligheten att se en soluppgång, att se en regnbåge, köpa något lite spontant till någon, att laga lite extra god mat en dag mitt i veckan, ta en promenad hand i hand eller blommor. Blommor är verkligen glädje, en lite vardagslyx... Idag unnade  jag mig lite lyx, just för vardagen. En liten bukett gula tulpaner som såldes ut för 10 kr, dom var lite gula o ledsna i bladen, men fina i blomman, så dom fick följa med mig från affären. Och när alla gula bladen togs bort så blev det en fin liten vardagslyxglädje på bordet :)

 

Sen har jag spatserat runt lite, o handlat för att kunna ha lite mer lyx, lite god mat, lite speciell mat under kommande dagar, det är man värd :). 

 

 

Av Svensson Svensson - 20 april 2015 12:33

 

Det där är en fälla många fastnar i, att man hela tiden trycker ner sina egna behov för att vara någon annan till lags, inte bli bort vald, att duga, att slippa konflikter osv. Men utplånar sig själv bit för bit tills man inte finns kvar som personlighet. Hela ens existens går ut på att vara någon eller några andra till lags. Allt går ut på att göra saker för andra utan att se till sina egna behov.

 

Tidigare har jag egentligen bara sett det här med att utplåna sig själv från en vinkel. Att man är omtänksam, vill hjälpa till, ta hand om – man är vårdande från start så till den grad att det går överstyr o man tänker inte på sina egna behov, man vill inte göra någon besviken med att säga nej, eller be om något för egen del. Människor runt en är så vana vid att man alltid säger ja, alltid hjälper till, alltid lyssnar… tror inte dom ens tänker på att dom aldrig behöver ge åt andra hållet.

 

Man är så inne på att få någon annan att på bra att man avstår från att lyssna på den musik man gillar till förmån för den andra, radiokanaler, se vissa program på tv, serier, filmer, val av mat. Kanske till o med val av inredning hemma, val av färger, material, ja till o med sina egna kläder.

 

Jag har fått lära mig nu att det finns flera olika sätt att utplåna sig själv, att vara andra till lags. Så till den grad att man till slut mår så dåligt att man inte kan ta sig ur den situation man hamnat i. Man rymmer iväg på något annat sätt för att slippa ifrån – om så bara korta stunder. Som att jobba över så mycket det går om det är i hemmet det här utplånande finns, är det tvärt om är man ofta sjukskriven för att slippa gå till jobbet. Man kanske tar till någon form av missbruk, som tröstar eller gör att man för stunden klarar av situationen, eller slipper ifrån den – tränar, äter, spelar, droger….

 

Att man är till lags av vana för att inte hamna konflikt, man är så inne på att passa upp, inte av omtanke utan för att slippa ifrån konflikter. Det är lättare att säga ja direkt, eller försöka göra rätt innan man ens blir tillsagd, men har inga egna åsikter, ingen direkt egen vilja vad man vill göra/ha/lyssna på/titta på, man väljer hela tiden för att slippa konflikter av olika slag.

 

När jag tänker efter finns det säkert flera varianter på hur man är till lags för andra, att man utplånar sig själv. Röda tråden i alla sätt är nog just det här att man anpassar sig själv efter någon annans vilja för att det ska vara lugnt, att man söker bekräftelse.

 

Men alla sätt är just utplånande o till slut klarar man det inte, antingen slår man sig fri eller så går man under helt.
Att slå sig fri, är en ganska så jobbig, smärtsam process som tar sin lilla tid. Först bara klara av att starta den, sen att kunna stå upp för sig själv o sina egna behov, då kommer ofta en fas som är som en ketchup-effekt. För inget sker, så tar man i – sen kommer allt. Man går till överdrift åt andra hållet ett tag. Man sätter gränser, säger stopp o nej, kan köper saker, man gör saker som bara är egna val. Ingen annans behov runt omkring betyder något eller berör en så mycket, man är så totalt inne på att stå upp för sig själv.

 

Den där ketchup-effektfasen, tror jag behövs, en tid. För att sen fasa ut o man kan hamna där i ”mitten” den där sunda platsen för allt. Där man både kan se till andras behov, finnas där, vara omtänksam, ta hand om, lyssna på vad någon annan vill, göra andra prioriteringar än sina egna – samtidigt som man ser till sitt eget behov, låta någon annan finnas där för en själv, ta emot hjälp o omtanke av andra, tas om hand om, prata med någon om sina inre känslor o tankar inte bara lyssna, be om hjälp o ta emot hjälp. Alltså både kunna ge o ta emot. Den där fina balansen som gör att man mår som bäst. Ja om du inte pratar med dom som bara kräver, dom som startar konflikter så fort dom inte får som dom vill…. Klart att dom inte alls håller med om att balansen av att ge o få är den som gör att man mår som bäst. Dom vill slippa ge, slippa ta hänsyn till andra, dom hittar snart ett nytt offer dom kör över…

 

Att ta sig ur den här fällan att alltid vara till lags hemma, på jobbet – är inte lätt, man åker berg o dalbana i att man tar sig framåt o ramlar tillbaka till gamla vanor, att man överdrivet att inte köras över igen, att stå upp för sig själv. Man blir ganska så obstinat, som en 3 åring som testar gränser *ler*.  Men vad skönt det är sen när man hamna i den lite mer balanserade tillvaron. Av att både kunna ge – för det mår man bra av, att göra andra glada, men samtidigt kunna få sina egna behov uppfyllda – man får energi, känner sig älskad o man växer. När man då mår bra kan man ge mer…

 

Det är en fin cirkel, får man ger man tillbaka – ger man något får man det tillbaka. Ja ska man se till ordet karma jag fått med i några inlägg tidigare så stämmer det bra att tänka på även här.

 

Det är till den punkten jag jobbat på sista åren, att klara av att vara i den här balansen av att ge men även få. Och idag när jag ser på mitt liv o det jag har så måste jag nog säga att jag känner att jag lyckats otroligt bra – mina barn finns där, dom får av mig vad dom behöver, men dom ger också tillbaka i det jag behöver, mina vänner är inte alls längre bara sånna som behöver stöttning utan tanke på något annat, dom lyssnar inte 2 meningar på vad jag har inom mig för att säga att dom förstår o sen går man över på deras ”problem” eller glädjeämnen, mina vänner både stöttar sig på mig men lyssnar också o ger mig stöd. Mitt jobb, är exakt lika, om jag ställer upp, ställer dom upp åt andra hållet. Träffat en otrolig man som ger mig precis det jag vill ha att bygga en relation på – ärlighet o omtanke om varandra.

 

Jag vet att jag får igen det jag ger i allt jag har runt mig idag. Det är en härlig känsla, en härlig upptäckt.

 

 

Av Svensson Svensson - 20 april 2015 12:01

Har tagit en sovmorgon, eller mera tilbaka till sängenmorgon. Fortsatte sova 1 timme efter att jag vaknade o hoppade ur sängen. Tog mitt förnuft till fånga o hoppade tillbaka en stund. Plockat lite läst lite, funderar på vart jag ska styra min näsa idag. Kommer nog bara gå iväg åt ett håll o se var jag hamnar, se naturen, se vad som finns att titta på. Vad jag ska hitta på mina härliga energigivande lediga dagar...

 

Kommer ta en lång stund - dag eller kväll, pyssla om händer, byta lack på naglarna, ta hand om fötterna, inpackning på håret, ge huden på kroppen lite omtanke - en hemma spa-behandling. Det uppskattas o ger energi :)

 

Lite lunch är äten, väska är med, så nu traskar jag iväg :) ut i solen

Av Svensson Svensson - 19 april 2015 09:55

och funderar - intressant ibland att läsa saker en del skriver - i sina bloggar o mail som sänds. Hur fel saker uppfattas, hur ego många är o tror att allt gäller dom. Ordval o hur det fastnas i ett läge... försök att få igång konflikter, ställa till det... MEN jag sitter lugnt o ler, jag vet att det alltid kommer slå tillbaka på dom. 

 

Jag kanske ska börja tro på karma :)

 

 

Det något gör mot dig är deras karma

hur du reagerar är din!

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<<
April 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Skapa flashcards